Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Radary pro PRIMO

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Radary pro PRIMO

Příspěvekod amatér v 07 zář 2010 12:11

O jaké povinnosti je zde řeč? Právě proto, aby hlášení radarů bylo univerzální, je potřeba jen určit z čeho vycházet, pokud GJ radary ve svém skinu mění, mění je pro potřeby svých krajanů, pokud to dělá sbertaud13, bidru a jiní, dělají to ze stejného důvodu jako GJ.
Proto bych se přimlouval, když něco měnit, ne podle skinů, a když přeci jen ano, uspořádat to do volných ikon, ne již obsazených a tím předělávat jejich význam. Nedovedu si totiž představit, že pojedu někam do zahraničí, použiju pro danou oblast soubor radarů, a protože má GJ ve svém skinu na této pozici zpomalovací retardér, který nemůžu přehlédnout ani se slunečními brýlemi, nebo třeba informační tabuli o rychlosti, zahlásí mi to třeba semafor s radarem :roll:
Uznávám, že skin GJ je nejrozšířenější, a má největší fanklub, ale opravdu to není důvod přizpůsobování proužků ala GJ. ;)
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod Danny_S v 07 zář 2010 12:39

Jen škoda, že není pro Primo i skin Dimka, který mi u Osmičky přišel prostě nejlepší a v úpravě Toma dokonalý. :-)
Jenže Dimka pro Primo skin nedělá a nejspíše už ani neudělá, tak jsem nucen spokojit se s GJ, který má i přímo přehledný a srozumitelný web narozdíl od Frantíků. :-(
Danny_S

Příspěvekod SvoDa v 07 zář 2010 12:56

@amatér, jasper, terrySK,....:

Znovu opakuji, že GJ ve svém souboru kolem typů radarů nic nemění :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Jedinou změnou je to, že já, nikoliv Gurjon, používám ve skinu, tudíž pouze v "Si" úpravách, proužek (proužky) ikon z igo8, jelikož se mi víc líbí než ty z Primo :!: :!:
Jelikož má Primo radary na jiných pozicích a Jasper tudíž kóduje radary jinak než v iGO8, nepřizpůsoboval jsem zatím pořadí ikon ve "svém" proužku těm z Primo a to ze dvou důvodů - jednak to neumím a nenašel se nikdo, kdo by to udělal, a druhak proto, že se tu ještě stále diskutuje o tom, jaké typy radarů bude Jasper nakonec používat a které pořadí budou mít. Např. proužek list_spedcam.bmp (pro ruční vkládání radarů) je stále defaultní, jelikož ten nešel z iGO8 vzít.

To "druhak" platí dodnes a jelikož si fakt s úpravami proužků nerozumím (nemusím rozumět všemu :? ) nechci žádat několikrát měsíčně někoho, aby předělal proužek jen proto, že se zase změnilo řazení radarů. S Jasperem na to téma diskutujeme již týdny a protože se ještě neustálilo řazení radarů, setrvává, bohužel až dosud, skin Gurjon v "Si" úpravách ve stavu, v jakém je.

Proto jsem raději "zatím" šel snadnější cestou, kterou zvládnu sám, tzn. přepsal jsem si asi u tří typů radarů kódy v Jasperově speedcam.txt tak, aby odpovídaly řazení v tom "mém" proužku :!: :!: a z tohoto důvodu je potřeba u těch tří "vyměnit" hlášení tts (buď v igo9.ini, popř. zápisem u těchto tří v sys.txt. Toť vše.

Až se jasper vyjádří, které typy radarů a kam bude řadit (naposledy to mělo to být včera večer :lol: ) požádám "někoho", a snad se toho konečně "někdo" chytí, aby předělal "můj" proužek ikon tak, aby Jasperově univerzální rozšířené dB radarů odpovídala.

To už tu ale píši asi popáté a nevím, kde jste přišli na to, že Gurjon má nějaké jiné odlišnosti. např. u základních radarů se v "Si" úpravě měnilo jen to, že na neobsazenou 3.ikonu dal Jasper rychlostí panel a já ho překódoval na 6. ikonu, která je v tom "mém" proužku ikonou rychlostního panelu a je to jedna z těch tří změn.

Jinými slovy, kdyby si někdo ze skinu Gurjon, v "Si" úpravách vyměnil proužky speedwarn.bmp a ico_speedcams.bmp (+.spr) za defaultní z data.zipu, popř. by je jen ze skinu smazal (bude si to brát ty z data.zip samo), může s klidem použít Jasper dB radarů a smazat vše kolem "jiných" hlášek" radarů ze sys.txt.
Jelikož jsem ale na mapě "zahejbal" s pozicí ikony vizuálního varování (proužek jejich ikon je větší), takže to bude s default ikonami vypadat divně a vzdálenost k radaru nebude přesně v ikoně.

Takže konec diskuzí o odlišnostech či nepoužitelnosti GJ skinu ve vztahu k radarům :!: .
Vymáčkněte se, které dB radarů se budou používat a ke kterým číslům ikon se budou přiřazovat a je po odlišnostech, protože v tom samém okamžiku začnu tuto jasper dB radarů používat, jakmile pro nás "Si" Gurjonisty někdo přetaví dle tohoto řazení proužek.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod TerrySK v 07 zář 2010 13:11

definitivne vzdavam možnosť prisť na to ako pridať ďalšiu kategoriu a zobraziť ju v nadstaveniach.
Pridavam sem prilohu pre Jaspera ohľadne zapisu databazy a priraďovania konkretnemu miestu v pružku z australskeho fora.
Categorie 30 - Nebezpečná zátačka

+ pridavam pripravene nejake ikonky z nudy
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
TerrySK

Příspěvekod SvoDa v 07 zář 2010 13:27

že byste konečně taky začali dávat přednost u radarů ikonám klasického dopravního značení ? :D
Pak by i Gurjonisti měli nejen stejné řazení ikon rozšířených radarů a tudíž i stejnou dB radarů, ale i samotné proužky :!: :D

Ne vážně, až se dohodnete, popř. jasper rozhodne, jaké radary a kde, byl bych moc rád a vděčen, kdyby vzniklo několik sad typů (grafiky) ikon, pochopitelně se stejným řazením, aby si našinec, popř. vašinec či gurjonista :lol: , prostě každý soudruh, mohl vybrat. :D
Pro Gurjona bych prosím potřeboval vycházet z těchto ikon viewtopic.php?p=56054#p56054 tzn. klasické dopravní značení a aby ico_speedcams.bmp mělo ikony pro Stripes = 94 jelikož takto to nám Gurjonistům pro "Si" úpravy vyhovuje (alespoň si nikdo nestěžoval) a takto to mám ve skinu v "Si" úpravách už "nasouřadnicované". V neposlední řadě, aby příslušné alfakanály ikon radarů na silnici (speedwarn.bmp) umožňovaly zprůhlednění v dáli.

Děkuji předem za kladné vyřízení mé žádosti jak v ustálení dB radarů, tak ve vytvoření alternativ proužků :D :oops: :oops:
Naposledy upravil SvoDa dne 07 zář 2010 15:21, celkově upraveno 1
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jasper v 07 zář 2010 13:29

To je zajímavé vypadá to že by měl opravdu stačit pouze zápis v igo9.ini. :shock: Nic prdím na to. Ale mám prosbu líbí se mi ta ikona "rychlostní panel" použil bych jí ale je u ní malý problém. Ta vlastní infotabule je moc uprostřed takže se tam nevejde údaj o vzdálenosti. Můžeš ji předělat a posunout to nahoru po vzoru těch ostatních ikon v proužku. Já doufám že se konečně dostanu k tomu abych udělal ten nový proužek a změnil databázi radarů. Dan už to má připravený a já fakt nestíhám protože po tom krupobití v Praze jsem v práci tak vytíženej že nemám čas a když dorazím domu tak jsem tak hotovej že nemám sílu ani pustit noťase.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod TerrySK v 07 zář 2010 15:03

tak som sa pohral s pružkom a trošku som predbehol dobu :) :) :) :)
Po ikonu 16 by poradie malo sedieť, ďalej su ikony pre buducu rozširenu databazu :) a presunute ikony
Poprosím názory
Naposledy upravil TerrySK dne 07 zář 2010 16:39, celkově upraveno 4
TerrySK

Příspěvekod TerrySK v 07 zář 2010 15:18

nejake varianty urči čo a ako vyrobim hocičo
TerrySK

Příspěvekod josef.r v 07 zář 2010 15:44

Koukal jsem na některé ty ikony a je potřeba dát pozor aby měly taky alfa kanál jako ty původní, protože mají být trochu průhledné. Takle některé jsou a některé z toho proužku nejsou.
josef.r

Příspěvekod TerrySK v 07 zář 2010 16:08

jj mam nepriehľadne z nejakeho origo zipu a aj polopriehľadne, problem je v tom že aby to nepresvitalo sa treba s tym pohrať, toto je len prac verzia, keď by niekto schvalil poradie ikon tie ktore sú v DB od jaspera, najlepšie on samotny vyrobím orginaly s ktorými sa pohram k dokonalosti. Len potrebujem nazory na ikony a schvalenenie poradia
TerrySK

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE