Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Radary pro PRIMO

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Radary pro PRIMO

Příspěvekod TerrySK v 05 zář 2010 08:33

Zoznam pružkov spojenych s radarmi
PRIMO
spedwarn list.bmp -
spedwarn.bmp -
ico spedcams.bmp - zobrazenie info o radare, nie v mape, pri pridavani radaru v menu

iGO 8
kamerak.bmp -
spedwarn.bmp -
sped cams def.bmp -

dufam že som nezabudol na žiadny pružok, prosim len o doplnenie kde sa ktory pružok zobrazuje /ktory z toho mapa/ . Bude to začiatok pre zjednotenie poradia v pružkoch iGO8 + Primo a pokial sa rozdelia nebezpečne useky tak sa môže ikona doplniť na rovnake miesto v obidvoch pružkoch.
@ Jasper
Viem že ešte maš niektore umiestnenia v ktorych sa neda db editovať, su to?? Oblast s poplatkom za vjazd a nebezpečná oblasť, tie ostatne volne miesta sa vlasne dajú editovať ??

V tom zafjknutí je navyše akurat tretí radar odvrchu - pevne zabudovaný radar - ten nieje v db funkčny
Pokiaľ sa dozviem tieto udaje upravím pružky pre iGO8 a Primo do rovnakeho poradia aby mohli použivat jednu db od jaspera
TerrySK

Příspěvekod Jasper v 05 zář 2010 09:14

expertdb píše:Mám v tom strašný chaos. Které radary se tedy hlásí ze Tvé databáze .txt ? Ty zafajfkované z toho růžového proužku?
Ale ve Tvé databázi je jen 8 typů radarů a zde je 9. Jak to ??

V txt souboru pro Primo 1.1 je devět typů "radarů" respektive varování. Přesně tak jak jsi to popsal a ty jsou přiřazeny včetně hlasových varování ke standardnímu proužku Primo 1.1 bez úprav skinů a dalších ptákovin.

@TerrySK Není potřeba sjednotit proužky pro iGO8 a Primo. ;) IGO8 nechme dožít tak jak je :roll: Tady jde opravdu jenom o problém s Gurjonem který jediný používá pro Primo právě proužek z iGO8 a to dělá problémy protože je má jinak. Tady jde o to že Primo 1.1 neumí pracovat se soubory spud ve kterých já radary tvořím.
Takže já udělám bez problémů spud pro igo8 a primo 1.0 a následně to pro Primo 1.1 musím převést do txt souboru. Tahle práce mi zabere asi tak čtyři hodiny.
Pokud bych upravil převodník tak je to asi dalších pět minut abych měl txt soubor pro Gurjona. Ale bude v něm zase jenom těch 9 kategorií. Pokud bych ale měl dělit ty nebezpečná místa na další kategorie znamená to v podstatě vytvořit polovinu spud souboru nově takže další dvě hodiny práce navíc. :?
Výsledkem bude tolik variant ke stažení že ti méně znalí budou kombinovat nekombinovatelné a divit se proč jim to nefunguje proč místo toho mají tohle a podobně.

Takže jediná cesta je osvěta Gurjonistů aby se své modly zřekli :lol: :lol: :lol: Nebo aby si to upravili tak aby mohli požívat to co ti bez Gurjona. ;) Ale to bude složité :roll: Ono by bylo vše jednodušší kdyby ta utilita ve které to tvořím uměla editovat ty nové kódy radarů pro Primo 1.1. A mám zprávy že se na tom pracuje ;)
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Re: Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Příspěvekod SvoDa v 06 zář 2010 06:36

Jasper píše:Takže jediná cesta je osvěta Gurjonistů aby se své modly zřekli :lol: :lol: :lol: Nebo aby si to upravili tak aby mohli požívat to co ti bez Gurjona. ;) Ale to bude složité :roll:
Já jsem chtěl vždycky ti proužky pro Primo 1.1. u Gurjona sjednotit s Jasper dB, ale jelikož jsem nevěděl, jestli Jasper bude nebo nebude stávající kategorie nějak dělit, nebo přidávat nové kategorie, tak jsem již několikrát psal, že do té doby, než se definitivně rozhodneš, je pro mne snazší přepsat kódy v tvém speedcam.txt pro Primo 1.1. než "dočasně" přizpůsobovat proužek a pak ho zase předělávat. Sám to totiž s těmi alfakanály, atp. neumím a musím o to vždycky někoho požádat :oops:
Jak čtu, a pokud jsem to správně pochopil, tak se Jasper rozhodl nechat to tak jak je, nic nedělit a nepřidávat, pouze popř. upravit vzhled konkrétní ikony, ale neměnit pořadí ikon.

Takže bych si to potřeboval zrekapitulovat. Ikdyž jsem z překódovával kvůli GJ proužkům speedcam.txt a měl bych to tedy vědět :lol: :oops: potřebuji si ujasnit ke kterým ikonám Jasperova dB sedí.
Jasper používá
radar
mobilní radar
úsekový radar
semafor
nebezpečné místo
školní zóna
rychlostní panel
přejezd
policie

ale kterým to tedy odpovídá ikonám, resp. kterým kódům ?

Rozšířil jsem tedy tabulku o to přehození žel. přejezdu a nebezp. míst (Hladik2), abych v tom měl zcela jasno
table radar2.JPG
a proto se ještě tedy ptám:
Opravdu je ikona č.8 (accident) pro dB rychlostní panel ?)
3. ikona (semaforový radar) není obsazen ?
Ve školní zóně (ikona 9) je stále dB děti, zvěř a chodci ? nebo jen děti ?

Jestli to tedy sedí, rád bych využil nabídky těch, kdo to umí :D , jestli by "někdo" ty stávající gurjonské proužky při zachování těch alphakanálů, atp. předělal :oops: , resp.
předělal 2 stávající proužky
spedwarn.bmp - malé ikony v mapě na silnici
ico spedcams.bmp - velké ikony radarů v rámci vizuálního varování radarů (vč. velikosti, která je větší než u origo ikon)

a vyrobil nový
spedwarn list.bmp - ikony v menu radarů pro ruční přidávání,
jelikož tento proužek jsem v GJ z výše uvedených důvodů ani předělaný neměl.

Zrovna s Ivošem dokončujeme práci na GJ_2.14_Si a tak by se to tam mohlo rovnou projevit.
Moc děkuji předem.
Pro jistotu ty proužky a jejich sprajty přikládám
GJ.zip

Prosím, prosím, najde se někdo, kdo by to byl ochoten pro gurjonisty udělat ?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jasper v 06 zář 2010 07:53

Dane je to takhle.
ikona 1 - stabilní radar
ikona2 - mobilní radar
ikona3 - rychlostní panel
ikona4 - úsekový radar
ikona5 - semafor
ikona6 - nepoužito
ikona7 - železniční přejezd
ikona8 - nepoužito
ikona9 - nebezpečné místo (všechny kategorie z poi.cz vyjma "Zvěř a chodci")
ikona10 - školní zóna (obsahuje "zvěř a chodci" a "zpomalovací retardery"
ikona15 - policejní kontrola

Tahle databáze vznikla trochu z nouze narychlo takže se určitě můžeme bavit o nějakých změnách. Příkladem může být ta ikona 3 coby rychlostní panel. Víme dobře že zahraniční databáze radarů k ní mají přiřazeny smafory. Taky se mi moc nelíbí to spojení zvěř a chodci. Chápu že se chodci občas chovají jako zvěř ale představa že pojedu po dálnici v místech častých střetů se zvěří a ozve s mi "pozor školní zóna" je mi sice proti srsti ale nic s tím neudělám když na poi.cz je to takto sloučeno. Takže co s tím "rychlostním panelem" necháme to takhle nebo to přesuneme na jinou pozici :?: Ty proužky se nabídl předělat TerrySK takže pojďme se dohodnou na pořadí. Akorát mám teď trochu zmatek. Nejsou ty proužky čtyři :?: Dva ve složce Common a dva v příslušném rozlišení. :roll:
Jasper
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 06 zář 2010 08:53

Mně je pořadí celkem jedno, jen mi jde o to, abys to za měsíc (nebo ještě dříve :lol: ) neměnil.

Jak víš, psal jsem ti, že bych do budoucna uvítal mít v dB radarů i ty věci z poi.cz, o kterých jsme již diskutovali, tzn. např.
- hraniční přechody (na poi.cz jsou přechody s AT, SK, PL, DE )
- zpomalovací retardéry
- zimní výbava
- nízké podjezdy
- váhová omezení.

Pak bys ale musel pře,mýšlet, kam ty nové kategorie v proužku napasovat a předělat pro ně ikony i v defaultu, aby to nebylo matoucí.
Chceš-li se držet typů radarů dle tvé stávající dB, tak to nech tak jak to je.

Přikládám tedy k odsouhlasení, že tomu dobře rozumím :oops: jak by měl vypoadat proužek v GJ skinu, aby odpovídal tvým stávajícím dB, kdy celistvý proužek je GJ stívající stav a napravo jsou ikony, které mají ty stávající nahradit.
speedwarn_Jasper.jpg

Je to tak dle stávajícím dB správně ?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 06 zář 2010 09:04

Proužky pro radary jsou tři
- ve složce rozlišení je to:
- speedwarn_list.bmp - ikonky v nabídce nastavení konkrétnho radaru

- ve složce common
-ico_speedcams.bmp - ikonky v mapě při přiblížení (společně s rychl. limitem)
- speedwarn.bmp - ikonky v mapě

Všechna ostatní pojmenování proužků radarů jsou od konkrétního skinu.

EDIT: hraniční přechody přece hlásí PRIMO samo, dokonce si to můžeš nastavit, aby je hlásilo i při simulaci. Není zbytečné je dávat ještě do radarů?
amatér
Moderátor

Příspěvekod vovi v 06 zář 2010 09:09

Nechci bejt šťoura, ale proč se chcete zbavit té ikonky (a potažmo i kategorie??) pro semaforový radar? V Praze se třeba takové zařízení vyskytuje (výpadovka přes Barrandov) a jeho odlišení od "pouhé" kamery na červenou je z hlediska neplacení pokut docela důležité.

EDIT: Souhlasím s Mirkem, že je zbytečné dublovat (a možná i "triplovat" ;) ) hlášení hraničních přechodů - jsou vidět v DA, Primo se zeptá, jestli chci vidět CountryInfo a navíc před nimi bývá tolik značek a omezení rychlosti, že by to přehlédl jen slepec. Navíc to Schengenu docela ztrácí smysl a kdo z nás bude často jezdit jinam?

EDIT2: A myslím, že oznamovat zpomalovací prahy je taky docela k ničemu. Po Praze už jich je v některých místech tolik, že by hlášení muselo být těsně před tím (jinak by některé prahy byly hlášeny třeba ještě před přejetím dalších dvou) a to je v přímém rozporu s požadavkem na ohlášení "radaru" (myšleno obecně) v dostatečném předstihu.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod Jasper v 06 zář 2010 09:13

Ano takto pořadí odpovídá aktuální databázi radarů.
Jinak u Prima není problém přidat další kategorie. Je tam celkem 30 pozic takže vymýšlet se dá cokoliv ale domnívám se že ty nízké podjezdy a váhová omezení jsou zbytečná vzhledem k funkcím které má Primo již v sobě. Ono to už v iGO8 bylo podle mě k ničemu protože upozornění pár stovek metrů před místem je dost pozdě a navíc ani igo8 ani primo neumí pracovat s hodnotami čli neřekne jaké omezení výšky nebo váhy tam je. I když teď jsem se dívál a opět je tahle databáze nejstahovanější. :shock: Já si ale nemohu pomoc podle mě to lidi stahujou jenom z nevědomosti. Praktické využití fakt nevidím. ;) Teď přemýšlím které databáze od příští aktualizace budu dál vůbec dělat a ta PLUS+ je u mě zatím první na odstřel. Zatím to vidím na základní arozšířené pro iGO8 kde je to nutné dělit protože v základu to iGO8 neumí a pouze rozšířené pro Primo 1.0 a 1.1 kde se dá bez problémů jednotlivé kategorie vypnout.
Jasper
Administrátor

Příspěvekod Jasper v 06 zář 2010 09:23

vovi píše:Nechci bejt šťoura, ale proč se chcete zbavit té ikonky (a potažmo i kategorie??) pro semaforový radar? V Praze se třeba takové zařízení vyskytuje (výpadovka přes Barrandov) a jeho odlišení od "pouhé" kamery na červenou je z hlediska neplacení pokut docela důležité.

Tak tohle slyším poprvé :o No jo jenže na poi.cz to rozdělené není a oni tuhle kategorii mají pro všechny semafory.
Tak dobrá když Vojta takhle šťourá. Navrhuji ponechat tuhle kategorii i s ohledem na zahraniční databáze a přesunout ty rychlostní panely na pozici 6 které je u Prima nevyužitá.
Jasper
Administrátor

Příspěvekod hladik2 v 06 zář 2010 09:26

Takto?
speedwarn.png

Proužek od Svoda s přehozeným žel přejezdem
Naposledy upravil hladik2 dne 06 zář 2010 10:03, celkově upraveno 1
REALME GT2 Neo
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE