Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Vaše fórum - podle vás ...

Pokud máte nápad jak vylepšit toto fórum, podělte se o něj. Pokud to bude jen trochu v našich silách, tak budeme toto fórum vést podle Vašich nápadů a přání.

Re: Vaše fórum - podle vás ...

Příspěvekod Tomáš Kubec v 18 dub 2013 07:33

Milane a mělo by také jít, že při kliknutí na obrázek se presuneš na hlavní stránku fóra, ne?
Ospen » Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o. MNShop.cz - Čínské telefony s dvouletou zárukou - podpořte MNShop na Facebooku https://www.facebook.com/Mobilnaut, Zařízení: THL W8 - Quad Core, 1GB RAM, 8 GB ROM, 5 palců IPS LCD, GPS
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Tomáš Kubec
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Mio-Treo.info v 18 dub 2013 09:44

Zařídím to ;-)
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G | Lenovo Tab P11 | Mio C720 | Mio H610
Uživatelský avatar Administrátor
Mio-Treo.info
Administrátor

Příspěvekod Tomáš Kubec v 18 dub 2013 10:02

Diky :-)
Ospen » Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o. MNShop.cz - Čínské telefony s dvouletou zárukou - podpořte MNShop na Facebooku https://www.facebook.com/Mobilnaut, Zařízení: THL W8 - Quad Core, 1GB RAM, 8 GB ROM, 5 palců IPS LCD, GPS
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Tomáš Kubec
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Mio-Treo.info v 18 dub 2013 17:30

brosl píše:A co kdybych vytvořil (upravil) obrázek horního baru na šířku třeba 2000px a ten jsi vložil jako ono logo a na definici pozadí se vykašlal? A nebo naopak jej vložil jako pozadí a vynechal logo.

Můj záměr je dosáhnout vložení vystředěného obrázku, který bude fyzicky širší než šířka zobrazené stránky a bude tak vyplňovat plnohodnotně celý vršek. Tak, jak se to běžně dělá u pozadí, která jsou od levého okraje monitoru po pravý, bez ovlivnění konkrétním rozlišením monitoru návštěvníka.

Jednoduše řekni, jak bys tu grafiku potřeboval upravit a já to udělám.

bo

Mám obavy z toho, že když tam dám velké logo, tak se na displejích s menším rozišením bude deformovat Obrázek, protože právě to zobrazení přes celou stránku se dělá tím, že se načte více těch proužků na pozadí. Možná by stačilo nějak jakoby "uzavřít" okraje toho loga (rámeček nebo něco podobného, jako na obrázku níže) a pak by se to pozadí dalo použít bez problému

Obrázek

Co myslíš? Nebo pro začátek udělej to logo 2000 px na šířku a otestujeme, jak se to bude chovat a podle toho budeme případně hledat jiné řešení ;-)
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G | Lenovo Tab P11 | Mio C720 | Mio H610
Mio-Treo.info
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 19 dub 2013 05:41

Jasper píše:Má stejný názor jako Dan. V tuto chvíli je nastaveno toto:

Počet příspěvků po kterých se uživatel stane "Registrovaným členem fóra" = 5
Možnost stahovat soubory - ANO
Možnost zakládat nová témata - NE
Možnost odesílat soukromé zprávy - NE

Očekávám připomínky ;)

Jak je vidět, už to funhuje.
Shorty111 píše:Trochu OT: Nejde mi odpovedet ani odeslat nova SZ, takze nemuzu odpovedet na zpravu od ulicnak1
Mohl bys mi prosim poslat ty nebo Joska manual a popripade uploadnout soubory pro tu upravu? DIky hosi :)
viz viewtopic.php?p=94290#p94290 Uživatel má zatím 2 příspěvky, Registrován: 16 dub 2013

Bylo by dobré, dopsat to třeba ve FAQ (kapitolka Nemůžu posílat soukromé zprávy! už tam je faq.php#f50 ), ale jelikož nápovědy ani FAQ nikdo nečte, tak by to bylo nejlepší dopsat do registračním e-mailu nováčků.
Jinak se to tu těmito dotazy začne hemžit a 5 příspěvků budou mít nováčci natotata => plevelení :!:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A ještě jedna věc:
SvoDa píše:Moc hezké záhlaví fóra. Díky Broňo a Milane ;-)
amatér píše:Vydrž, i na tom se pracuje.
Broňo, Milane, jen otázka, nikoli nutně podnět, ale plánujete měnit i barvy lišt pod horním logem (barem) fóra a koneckonců i lemování skupin témat na hlavní stránce fóra ?
Nyní je to všecko do modra, což odpovídalo původnímu modrému baru, nyní (mi) to moc dohromady nepasuje.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 19 dub 2013 06:48

Tohle je dané použitým "skinem" fóra a případná úprava by znamenala totální překopání (pokud by tedy nebyl hotový a odladěný i jiný styl).
A když pominu oranžový proužek, je i celé logo laděné do šedé a modré a se zbytkem stránky to IMHO ladí lépe, než staré "křiklavé" logo.

@Milan: já bych spíš uvítal, kdyby se vedle možnosti "Zobrazit nové příspěvky" objevilo i tlačítko "Zobrazit nepřečtené příspěvky" - to mi na tomhle fóru chybělo od začátku.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 19 dub 2013 07:07

Když klikneš na • Zobrazit aktivní témata, tak máš přeci tebou vlákna s tebou dosud nepřečtenými příspěvky hned nahoře (řazeno od nejmladších a za nepřečtenými následují přečtené).
Pokud ti dobře rozumím tak ty chceš, aby se ti po vzoru "Zobrazit nové příspěvky" zobrazily jen vlákna s tebou nepřečtenými příspěvky bez těch jich přečtených ?
To bych uvítal taky :)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 19 dub 2013 10:07

Ano, to tlačítko "Zobrazit nepřečtené příspěvky " skutečně vyhledá a vypíše seznam vláken, kde jsem dosud nepřečetl poslední příspěvek. Na rozdíl od těch "Aktivních" vláken, kde se mi klidně několik dní starý nepřečtený příspěvek odsune třeba i na druhou stránku. To "nepřečtené" tlačítko nicméně bude určitě v základní nabídce phpBB fór - my jsme snad jediné, které ho nemá.

A měli bychom se asi řídit heslem, že každé zbytečné slovo je zbytečné.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod brosl v 19 dub 2013 10:27

SvoDa píše:Broňo, Milane, jen otázka, nikoli nutně podnět, ale plánujete měnit i barvy lišt pod horním logem (barem) fóra a koneckonců i lemování skupin témat na hlavní stránce fóra ?
Nyní je to všecko do modra, což odpovídalo původnímu modrému baru, nyní (mi) to moc dohromady nepasuje.

Ono se to začíná celé komplikovat. Samozřejmě byl můj původní plán změnit horní bar, přebarvit fórum a přepracovat ikonky témat.

Přestože jsem nakreslil horní bar od začátku s tím, aby se dal bez problémů natahovat, nakonec se ukazuje, že může být problém s jeho aplikací zamýšleným způsobem. Tato současná varianta, kdy je natažený jen z poloviny je grafická příšernost.

Pokud je pravda co píše vovi a to, že přebarvení je vopruz, pokud neexistuje již vhodné a odladěné téma, máme další problém a výsledek je tristní.

Moje představa je následující:

1a. naučíme se aplikovat horní bar tak jak jsem popsal, neboť to technicky jít musí
nebo
1b. nastavíme pevnou šířku fóra na 1024px, což je jinde taky běžné
nebo
1c. překreslím schválený horní bar do podoby, který odpovídá popisu Milana (pravá i levá strana musí být stejná a natahovací)

2. najdeme vhodné téma (opravdu to nyní barevně neladí a bylo by vhodnější nějaké téma v odstínech šedé) a nasadíme jej

3. do zvoleného tématu dokreslím ikonky témat

Čeho se bojím:

Že to je příliš kroků na to, aby to s mudrci tohoto fóra mohlo klapnout ještě za mého života. Viz. plejáda stížností na změnu smajlíků.

Mimochodem ten současný stav, kdy je to změť smajlíků jednoho a druhého druhu a jsou na přeskáčku je příšerná.

No a anebo tam pokorně vrátíme původní horní bar a budeme se těšit z ušetřených nervů a tapatalku.

bo
Obrázek
iGO Primo 9.6.9.216604, Navigon 2.6.1 build 87, TomTom 1.15.1, Sygic 13.1.3
brosl

Příspěvekod brosl v 19 dub 2013 10:35

Třeba toto by se nám hodilo.
Kód: Vybrat vše
http://www.awesomestyles.com/phpbb3-styles/view/ca-gen2-blue
Témat (stylů, skinů) jsou miliony.

bo
Obrázek