Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

PRIMO 2

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: PRIMO 2

Příspěvekod amatér v 25 lis 2012 16:47

kubrticek1 píše:To abych si udělal 4 klony prima. Jeden na rastry, druhý wiman amatér, ... :lol:

Neexistuje žádná utilita wiman amatér. To co prezentuji já, je originál od Wimana.

Z důvodu podobných zavádějících hlášek a se souhlasem toho, co píše SvoDa a tomasii, jsem založil k originální utilitce Wiman vlastní vlákno
>>> zde <<<.

To samé by měl udělat i velsak >>> zde <<<, ale i jiní kteří chtějí presentovat vlastní úpravy. Bylo by dobré, aby tak učinili co nejdříve, a já to tu mohl pročistit. Opravdu se to tu do zvrhlo do chaosu.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod Luke v 25 lis 2012 16:52

Jak to tak čtu, tak pro skin Dimka by se skoro vyplatilo vytvořit vlastní skupinu a tam vytvářet vlákna pro TTS, Wiman, skin atd., nebot pak bude někdo míchat skin Dimka s něčím, co k tomu není přizpůsobeno a pak se bude divit, proč zrovna jemu to nechodí anebo chodí blbě. :-D

Přiznám se, že jeden čas jsem to také míchal, ale ted už jsem poučil a používám jen to, o čem vím, že autor také má skin Dimka a přizpůsobil ten doplněk či cokoli jiného tomuhle skinu.
Luke

Příspěvekod SvoDa v 25 lis 2012 16:58

Skin diMka pro Primo dva, tu už své vlákno má, tak s to diMkaři dávejte tam ;) a nebo jak píše amatér si tam vytvořte vlákno wiman diMka nebo TTS diMka
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod velsak v 25 lis 2012 18:31

ok, souhlas, až mi tři mrňata, žena a už skoro 2 měsíce svinsky bolejíící záda dovolí, rád bych dal do sam. vlákna svoji verzi a to komplet, zatím jsem toho fakt nebyl schopen a přesto jsem chtěl dát k disúozici co mám. Tohle píšu s měsíčním miminem v jedné ruce tak prosím omluvte chyby a promažte to tady.
Honor 10 - 1520*720, 4GB RAM, DUAL SIM, OREO 8.1.
NextGen 9.18.27.734842, skin PONGO 31.1.2018
velsak

Příspěvekod smrcek v 25 lis 2012 23:24

Asi jsem prezentací své verze způsobil chaos, a moc se za to omlouvám. Původní myšlenka mého příspěvku byla ta, že by se někteří zdejší schopní zdokonalovatelé mohli mrknout na moje řešení a uvážit, zda by stálo za to ho implementovat do jednotlivých verzí Wimana, podle skinů, které sami upravují. Tudíž nechci zavádět novou verzi, ale poskytnout svoji verzi ke studiu odborníky na úpravy. (Tím nikomu ovšem nebráním, jejímu volnému použití.)
Zdálo se mi totiž, že obecně je problém s vyřešením nutnosti znovu a znovu upravovat nastavení hlášení po zadání nové trasy. Nejsem programátor, anglicky neumím, a jen ztěží a s velkým úsilím za dlouhou dobu jsem porozuměl jen malé části toho co zdejší borci na těchto stránkách prezentují (mají můj velký obdiv respekt a velký dík), tudíž ani netuším, zda to do jiných verzí implementovat půjde. Rozhodně si nedělám ambice na vytvoření nového vlákna se svojí verzí , v němž bych pravidelně svoji verzi rozvíjel a byl připraven fundovaně vyvíjet a hájit svůj výtvor. Na to prostě nemám. Nicméně plně chápu důvody, proč vytvořit pro Wimana specifická vlákna.
MIO C720 TMC, Miomap, SmartMaps navigator komplet.
smrcek

Příspěvekod SvoDa v 26 lis 2012 07:16

Není za co se omlouvat, každé zajímavé vlákno, které "žije" takhle (znepřehledněním) dřív nebo později dopadne a prostě jen nastal čas vytáhnout do jiného vlákna (vláken) to, co se zde vyvrbilo.
Cením si každého smysluplného nebo podnětného příspěvku, který se zde objeví, takže není se opravdu za co omlouvat.

Já jsem se ohledně "fixace" nastaveného průjbodu (PB) v wiman menu snažil taky a na podstatě verze wiman 1.3. zafungovala jednoduchá podmínka. Nepodařilo se mi to ale korektně implementovat do "dvojkové verze". Jak psal amatér, pokoušel se o to u dvojkových verzí taky, ale narazil na stejný problém j =>
amatér píše: hlášení se stále týkalo vždy prvního PB (pokud jich bylo víc). Proto jsem volil cestu menšího odporu pomocí ikonky na ploše (praporek).
Takto jsem si na to zvykl i já, přeci jen ne u každé trasy chci hlásit PB, mnohdy jde o PB sloužící pouze ke korekci trasy a nikoliv k zastávkám na nich a proto mi ta přepínací ikonka na trase zcela vyhovuje, ale samozřejmě nemám nic proti tomu, aby to někdo vyřešil i pro aktuální wiman verze a třeba to budu rád používat a zase si zvyknu i na to :D

Rád bych ale do budoucna vycházel z originál "dvojkové" wiman verze a amatérových doplňků a hlasu. Problém mám tudíž s tím, že netuším, kterou verzi jsi upravoval. Dle
smrcek píše:... Hlásí všechny původní informace (Kompletní bez pozice_Kompletní s pozicí_Vzdálenost a čas dojezdu_Čas dojezdu_Vzdálenost_Zbývající čas_Vzdálenost a zbývající čas_Aktuální čas_Kde se nacházím_aktuální ulice), ...
to totiž vypadá, že se jedná o úpravy úprav verze velsaka, která koncepčně vychází víceméně stále z verze wiman 1.3. a jen doplňována o "novinky" dalších "dvojkových" verzí. Ke koncepci 1.3. se již nechci vracet, jelikož je pak složitější úprava o novinky dalších wimanových verzí nebo amatérových úprav.

Jak už jsem psal, ve verzi 1.3. se mi podařilo to hlášení k PB "zafixovat" snadno, proto to možná funguje i nadále velsakovi i tobě, ale proč rozvíjet verzi s již wimanem opuštěnou koncepcí a nepokusit se tu "fixaci" úspěšně implementovat to do aktuální verze ?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod agent007 v 01 pro 2012 19:38

Vřele a v očích slzy prosím o záchrannou radu.Dnes jsem do mé doteď na 100% chodící vymakané Číny nahrál nový global a krachla mi.Zjistil jsem,že hned po zpuštění se poškodí ZIP soubory DATA,BRANDING a GLOBAL_CFG. Udělal jsem komplet format MFD a nahrál ještě dnes chodící zálohu Prima a stále ihned po kliknutí spuštění Prima,opět poškozen archiv těchto souborů.Zase jsem provedl format MFD a nahrál základ Prima od Toma a hned po kliku spuštění opět poškození DATA a Globalu,v branding jsem měl jen ini a ten zůstal OK. Nevím co se mohlo kde přepsat a nebo co kde zůstalo.Neví někdo z odborníků jak na to Moc mně to "bolí" byla programově namakaná,nejvíce jak jsem kdy navigaci měl. Je to HD s Win 6.
agent007

Příspěvekod tomasii v 01 pro 2012 19:56

Pokud jsi opravdu ResidentFlash uvedl do původního stavu a nahráváš i původně funkční zálohu Prima a přesto dochází k jeho opakovanému pádu (předpokládám, že pádu Prima), tak by to mohlo být něco špatného v registrech. U čín (nejen) je problém v tom, že se řada údajů zapisuje do registrů a pokud to v nich i po formátování paměti zůstane, tak může být problém.

Pokud jsi si jistý, že to, co nahráváš (MFD=ResidentFlash) je v pořádku včetně Prima, tedy že to původně fungovalo a máš-li backup registrů, tak by mohla pomoci jejich oprava = restore. Jinak to nejspíš bude chtít nahrát zálohu ResidentFlash2 (obvykle YFAAP). Pokud nemáš zálohy, mohl by pomoci prodejce, nebo majitel stejného typu, v každé číně je bohužel trochu něco jiného. Je to ale trochu riskantní, musíš si být jistý, že ta záloha je opravdu pro tvoji navigaci. U navigací koupených na DX se většinou dají najít zálohy na DX fórech.
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod agent007 v 01 pro 2012 20:10

jj po formatu MFD tam nic není,pak se tam objeví složka system a vněm nějaké soubory,vytvoří se to tam samo,záloha Prima je 100%,ale další zálohy nemám,netušil jsem,že něco takového existuje.Muselo se něco zapsat do těch registrů.Nic jiného než Primo na MFD nenahrávám.
agent007

Příspěvekod tomasii v 01 pro 2012 20:16

Mohl by pomoci ještě někdo, kdo se v registrech vyzná (ví, co si může dovolit odstranit, nebo změnit). Pokud je problém jen u Primo, tak by šly zápisy v registru pro Primo vymazat, nebo změnit, ale při zásahu se musí vědět, co si lze dovolit). :?
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE