Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

PRIMO 2

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: PRIMO 2

Příspěvekod vu5936 v 20 zář 2012 09:50

Ale vždyť přece defaultní Wiman v sobě má položku Číst informaci a volbu Současná ulice (v langu = Current street). Je mi jasné, že pokud se potká více hlášení, tak navigační pokyny nebo upozornění budou mít asi přednost a doplňkové hlášky přebijí.

Dneska jsem znovu zkoušel naplánovanou trasu z Proseka přes Karlín do Libně. Nastavení jsem měl: Číst informaci = současná ulice, Opakovat po: = 1 min, Nehlásit, jeli manévr blíž než: = Neaktivní (to si interpretuji tak, že je to 0m, tzn. manévry neřešit). Za celou cestu se mi ulice ozvala jenom na konci ul. Primátorská, ve které jsem poskakoval určitě více než 5 minut. Tzn. utilita nečetla název žádné ulice jakmile jsem do ní vjel, a ani hlášení aktuální dlouhé ulice v intervalu po 1 minutě. Praha je velmi ukecaná oblast, takže určitě řada hlášek s vyšší prioritou přebila Wimana, ale hodně ulicích bylo tichých a tam podle mého názoru měla číst normálně.

Jasně, praktické využití hlášení každé ulice je asi v praxi nepoužitelné, resp. je asi jenom pro otrlé. Ale když to hračka umí, tak proč né? Zvlášť když je to to úplné maximum, co se dá hlásit. A to mají hračičkové rádi :lol: :lol: . Ten polský originál je prostě divný. Už se moc těším, až amatér vydá svoji profi verzi bez těchto chyb.
Mirku, pokud není přidání funkčního hlášení právě projížděné ulice příliš složité a nezabere ti moc času (samostatné volby pro hlášení aktuální obec - ano/ne, aktuální katastr - ano/ne, aktuální ulice ano/ne), prosím přidej ho. Těším se na to jak malej kluk.

--- EDIT ---
Tak abych tomu nekřivdil, teď jsem si teď dal několik dlouhých ulic po Praze. Českobrodská, Sokolovská, atd. Tam se opravdu s minutovým intervalem ulice hlásila.
Pak ale postrádám logiku, k čemu to může být dobré. Takto občas nějakou ulici zahlásí, mezi tím jich spoustu projedu potichu, buď proto, že je kolize s jinou hláškou a nebo v ní jedu kratší dobu než mám nastaveno. ... Spíš bych chápal hlásit ulici vždycky, když se změní (a nebo mít obě možnosti :) ). V tomto případě by i ubylo hlasových kolizí. Do ulice vjede až po hlášení o změně směru, což je okamžik, kdy většinou chvíle ticha.
Naposledy upravil vu5936 dne 20 zář 2012 13:43, celkově upraveno 1
vu5936

Příspěvekod Luke v 20 zář 2012 10:01

Zdravím.
Mám takový problém.
Po nahrání WiManu 1.3 do svého Prima 9.6.5 (prostě ten nejnovější) se mi Primo ReStartovalo a když už konečně najelo, tak mi zmizela některá tlačítka. :-(
Nevím, jestli ta utlititka WiMan netluče s něčím ve skinu Dimka-TS 1.5.3a. :-(
Ve WiManu jsem přehrál ty 2 nejnovější soubory *.ui a *.lua.
SAVE jsem zatím nemazal, ale asi to udělám, ale zajímal by mě názor zkušenějších a zdatnějších "programátorů".
Díky. :-)

Mio C725b
Primo 2.0.1
skin Dimka-TS 1.5.3a
Zuzka TTS_6.3.8
Mapy NQ_2012.Q1

obr_07.jpg
<br>
obr_08.jpg
<br>
obr_09.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Luke

Příspěvekod SvoDa v 20 zář 2012 10:19

Jak jsem již psal, některá ux Wiman utilita je pasovaná přímo na skin diMka, některá na default Primo a když to pomícháš špatně, nebude to fungovat a budou mizet tlačítka a jiné věci.
Přečti si pár následujících příspěvků odtud viewtopic.php?p=87147#p87147 dál

Save (alespoň soubor SAVE/system.ini, nebo přinejmenším sekci [lua] v system.ini) by se měl (po záloze) taky promazat, nahrál-li jsi jiné .ui a .lua s odlišnými či rozšířenými možnostmi a hodnotami předchozích nastavení.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Subaruman v 20 zář 2012 17:47

Jojo, pro skin Dimka je na těch polských stránkách speciální verze utility, konkrétně tedy 1.6 z 27. června.

A ještě bych měl jeden poznatek, co se týka času mezi jednotlivými hláškami. Podle mého zkoušení si myslím, že překlad
Kód: Vybrat vše
Stop countdown before maneuver="Nehlásit, jeli manévr blíž než:"

je nepřesný a následkem toho jsou někteří zmatení. Ono je tam "Stop countdown" což já bych doslovně chápal jako "zastavit odpočet", a to při vzdálenosti kterou si nastavím. A moc bych za to nedal, že ten odpočet po projetí manévru začne znovu od nuly.
Když jsem jezdil po městě, kde to byl manévr za manévrem, tak se mi příjezd do cíle ozval asi po deseti minutách, ačkoliv jsem měl nastaven interval každou minutu. A jaká náhoda že to hlásilo na rovné ulici, kde bylo odbočení v nedohlednu. Potom jsem si dal simulaci na dálnici a ejhle, hláška každou minutu...
1101011 1100001 1101101 1101001 1101100
Subaruman

Příspěvekod SvoDa v 20 zář 2012 18:08

jj, souhlasím s tebou, taky si již dle testování myslím, že by "volný" překlad měl být spíše
Kód: Vybrat vše
Stop countdown before maneuver="Pozastavit čas pro opakování, jeli manévr blíž než:"
a proto jsem předtím psal, že sada hlášených manévrů za sebou intervalem nastavené info hlášení "odsune" na později.

Původně jsme si mysleli, že tato nastavená vzdálenost slouží k tomu, aby se navzájem nehádala hlášení o manévru s oním info hlášením a proto jsme to přeložili tak, jak přeložili.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Subaruman v 20 zář 2012 18:28

Jo, jenže jak tenhle překlad dostat na, nedejbože, 3,5" display navigace :lol:

Ale stejně bych rád věděl, jestli se ten odpočet PŘERUŠÍ nebo ZRUŠÍ. Jak to tady tak čtu, a z vlastní (zatím malé) zkušenosti se přikláním k tomu, že se nic "neodsune", ale začne znovu od nuly.
1101011 1100001 1101101 1101001 1101100
Subaruman

Příspěvekod vovi v 20 zář 2012 18:51

Možná by bylo lepší použít: "Zrušit hlášení před manévrem..."
Nic kratšího mě nenapadá. Význam je jasný; a že se nastavuje ta vzdálenost, bude jasné z kontextu.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 20 zář 2012 18:55

Taky hledám lepší a kratší překlad.
"Zrušit hlášení před manévrem..." neinformuje o pozastavení odpočítávání, ale o tom, jak to bylo přeloženo původně, čili "Nehlásit..." :?:
A co "Nezahrnout dobu, kdy je manévr blíž než:" :?:
Taky je otázka, jestli se ten odpočet nastaveného intervalu pouze pozastaví, nebo vynuluje a po projetí manévru odpočet pokračuje, nebo začne nanovo :?:

S ohledem na "Stop" a nikoliv "Pause" v originálu spíš začne odpočet po posledním manévru nanovo, nicméně mám pocit, že při mých běžně nastavených 15 minutách se spíš pouze pozastaví. Musím(e) zkoušet dál
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Miroš v 20 zář 2012 20:03

A co "Potlačit před manévrem".
Mio C520FT, iGo Primo 9.6.13.263722 f&a - TTSpro Zuzana spouštěč
MS Lumia 640 LTE W10 a Xiaomi Redmi Note 4 Nougat - Sygic GPS Navigation
Miroš

Příspěvekod amatér v 20 zář 2012 20:28

SvoDa píše:S ohledem na "Stop" a nikoliv "Pause" v originálu spíš začne odpočet po posledním manévru nanovo, nicméně mám pocit, že při mých běžně nastavených 15 minutách se spíš pouze pozastaví. Musím(e) zkoušet dál

Možná nemusíš ani zkoušet, ve scriptu souboru *lua je opravdu funkce reset, podle mého názoru to tam dal proto, aby se třeba hláška do cíle dojedete v ... , neozvala těsně před tím než do cíle opravdu dojedeš. V této souvislosti je logické i to, co popisuje vu5936, totiž to, že volba Nehlásit, jeli manévr blíž než: = Neaktivní (to si interpretuji tak, že je to 0m, tzn. manévry neřešit) neruší hlášení ale pouze při ni nedochází k resetu odpočtu času.
Subaruman píše:Ale stejně bych rád věděl, jestli se ten odpočet PŘERUŠÍ nebo ZRUŠÍ. Jak to tady tak čtu, a z vlastní (zatím malé) zkušenosti se přikláním k tomu, že se nic "neodsune", ale začne znovu od nuly.

Ano to je správně, opravdu, odpočet, podle nastavené vzdálenosti, začíná od nuly.

Teď nevím, zda jsem to nezamotal ještě víc. :?
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE