nenicododat píše:Ahoj,složku Picture mám v rootu jak píšeš,ale přes funkci hledat/více/obrázek mi to zatím nejde.Můžeš mi napsat co máš přesně v sys.txt ? Třeba to je nějaká prkotina kterou nevidím...

Dííík...
Ahoj. Chvíli jsem tu nebyl. Po návratu jsem se docela bavil diskusí nad tímto tématem, do doby, než mne napadlo si to také zkusit. Načetl jsem si k tomu všechna témata na fóru, ale musím konstatovat, že je to fakt hodně nepřehledné a některé odpovědi obsahují i nepřesnosti, tím, jak se postupně přicházelo na řešení.
Testoval jsem s neupravovaným DZ z verze 9.6.5.216230, klasickým čistým skinem GJ-AK 1.08, bez zápisů v sekci [oasis] v sys.txt a bez signálu z gauče. Moje zařízení je PDA, s "disky"/paměťmi typu %root% a %sdcard%. Paměť %myflashdisk% nemám.
V defaultním DZ mám následující zápisy:
- Kód: Vybrat vše
[oasis]
exclude_directories="%root%/Application Data,%root%/Program Files,%root%/Windows,PICTURE::%app%"
include_directories=GAME::%app%/content/games,PICTURE::%sdcard%,PICTURE::%myflashdisk%/pictures,PICTURE::%myflashdisk%/dcim
Moje poznatky:
1. Fotky umístěné v %sdcard%/pictures- volba v 'Hledat > Více > Obrázek' je aktivní a obsahuje všechna místa z uložených fotek
- po výběru místa, kliknutí na 'i' jako Informace o místě a následně 'Více > Zobrazit obrázek' se ukáže jeho fotka
- po kliknutí na Více fungují volby Přes celou obrazovku i Informace o obrázku
- v POI kategoriích se založí kategorie 'Moje obrázky' a rovněž obsahuje všechna místa z uložených fotek
- v náhledu mapy se místa zobrazují jako standardní ikona POI bublina,
ne jako miniatura obrázku, jak jsem u někoho také zahlédl
- volba 'Menu > Více... > Prohlížeč foto' nejprve prohledá média a zobrazí náhledy všech uložených fotek
- po výběru fotky se zobrazí maximalizovaná fotka a po výběru Více na ni lze navigovat a fungují volby Přes celou obrazovku i Informace o obrázku
2. Fotky umístěné v %sdcard%/picture- s defaultním zápisem v [oasis] nefungují body 1-7
Je uveden správně název adresáře
picture v příspěvcích
viewtopic.php?p=82610#p82610,
viewtopic.php?p=82650#p82650,
viewtopic.php?p=82653#p82653 (tam je nekonzistencí hodně), a možná i jinde?
3. Fotky umístěné v %sdcard%/DCIM/*- fungují výše uvedené body 1-5
- nefungují body 6-7, Prohlížeč foto s defaultním zápisem v [oasis] žádné obrázky nenajde. Aby fungoval, je nutno do zápisu doplnit cestu PICTURE::%sdcard%/dcim
4. Fotky umístěné v %app%/picture nebo %app%/pictures- s defaultním zápisem v [oasis] nefungují body 1-7
Fotky v adresáři pod Primem se mi nepodařilo oživit vůbec žádnými zápisy v [oasis]. Pokud do include_directories doplním cestu, např.jako PICTURE::%app%/pictures ručně, tak ji to ignoruje. (Pozor na cestu v zápisu exclude_directories=PICTURE::%app%, který prohledávání hatí.)
Prosím opravte mne, pokud jste se někdo dostal dále s tímto:
- zobrazení míst z adresáře
pod adresářem Primo
- zobrazení míst v mapě ne jako klasických bublin, ale jako miniatur fotek místa. A nebo se zobrazí až při cestě? (nezkoušel jsem)
- co znamená červeně zvýrazněná podmínka v zápisu v souboru variable_def.ui v příspěvku
viewtopic.php?p=82653#p82653? Je pro plnou funkcionalitu potřeba ještě nějaká další licence?