Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

iGO Primo 2 pro Android

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: iGO Primo 2 pro Android

Příspěvekod nalim66 v 08 srp 2012 17:52

Ahoj povedlo se sehnat zvětšený ukazatel rychlosti kdo má zájem
Jo super navigatemap.ui, přepsat zápis<TEXT class="textpadding font_main_large color_map_main" text="Menu"> za
<TEXT class="font_double bd" left=(-12%) top=(10%) w=(120%) z=140 align="CENTER" textmodel_speed="navigation.car.current_speed" mode=1 displaypart=2>
najdete v Data.zip/ ui_andriod/common/ui/ navigatemap.ui
ps poradte jak jsem dostanu obrázek :D
Kód: Vybrat vše
http://www.youtube.com/watch?v=PMtcTObb5M8&feature=relmfu

Všiml jste si někdo že normalně chybí ukazatel aktualní rychlosti?
Dimka2.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil nalim66 dne 08 srp 2012 18:21, celkově upraveno 3
nalim66

Příspěvekod tomasii v 08 srp 2012 18:11

Dole při psaní použiješ tlačítka Příloha => Procházet => Přiložit soubor případně přidat do příspěvku. Bere .jpg a některé další formáty.
Tomáš

Obrázek
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor

Příspěvekod a.mroz v 08 srp 2012 19:04

Jako vsimam si ze vsichni ladej graficke orgie :) resej kde jakou sipecku za jinou barvicku, ALE jezdite s tim nekdo? Zkusenosti z terenu? Jak co maka? Nemaka? Momentalne procitam fora,. procitam soubory v data.zip android.ini a v jinych a snazim se najit jakykoliv zapis zlepsujici schopnost udrzet signal GPS. Pokud neco zjistim a na cestach overim dam vedet. Zatim jsem zahodil na radu Amatera vsema moznejma ikonkama a zapisama upravene Primo ktere neni schopne udrzet sipku delsi dobu na silnici za Primo v zakladu. Cisty data.zip a branding. Zkousim menit i licence, instalacni apk, vse marne aspon zatim. Je ale mozne ze kazdemu to na tom ci onom zarizeni funguje jinak :( Nemam root a pouzivam verzi Thin 1 od Luboz
--=MIO C520=-- My Flash Disk iGO8 8.3.2.64873, Na SDHC 8GB
iGO8 8.3.4.102680, GJ_6..a vejs, mapy TA a Navteq.
HTC Desire S android 2.35 iGO NavGear 9.6.7.235654
a.mroz

Příspěvekod amatér v 08 srp 2012 19:16

nalim66 píše:Všiml jste si někdo že normalně chybí ukazatel aktualní rychlosti?

:?: :?: :?: :?: :?:
Tuhle hlášku, jsem četl i na jiném fóru, autor stejný. To má být oznámení čeho? Já si totiž nevšiml ani, že chybí nenormálně.
amatér
Moderátor

Příspěvekod Jasper v 08 srp 2012 19:29

A já si všiml že link směřující mimo fórum není v "code" tak jsem to opravil. :evil: :evil: :evil:
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod vu5936 v 08 srp 2012 22:26

@a.mroz
Mám stejný pocit jako ty, že polovina lidí na fórech bojuje, aby rozběhala správné rozlišení a druhá se už vznáší někde v oblacích, ale na cestu, zdá se, asi ani nevyjela. Kousnu tedy do toho a sdělím moji zkušenost.
- relativně pomalé chytání satelitů a následně fixování. Večer jsem vrátil do sekce [gps] zápis set_messages=0 a zdá se, že se hledání i fixace zlepšily.
- s udržením šipky na silnici jsem problém neznamenal.
- navigace je plynulá, i když stejně jako na mém starém PDA pro WM šipka polohy zaostává za realitou cca. 20 metrů. Zobrazovaná rychlost při deceleraci na 0 km/h má setrvačnost asi 3s.

Následují problémy s TTS hlasem:
- nejzásadnější problém u mne je, že po zahlášení několika hlášek Iveta usne a přestane mluvit. Pokud ji probudím tak, že ji za jízdy nechám přečíst demo hlášku, přečte následující manévr a spí dál. Vyčistil jsem sys.txt a zvýšil tts_buffer na 262144. Už neusíná po první nebo druhá hlášce, ale až tak po desáté nebo více. Po Praze mi ještě nemluvila déle než 8 km. Budu pokračovat s čištěním sysu, ale už teď je zřejmé, že množství zápisů v sys.txt, které skouslo P2.0 Android nevezme.
- další problém je mizení TTS hlasů z nabídky nastavení. Prostě jednou vidím v seznamu všechny hlasy, pak některé z nich chybí, jindy zase jiné. Žádnou souvislost jsem nenašel, vypínání, zapínání, přepínání hlasů, nic nepomáhá. Je to náhodný jev, naštěstí ne častý.
- věc, která asi souvisí s bodem výše. Asi dvakrát se mi za jízdy stalo, že se Iveta ztratila za jízdy a Primo plynule přešlo do mluvy přirozeným hlasem. To se mi vždy stalo po vjetí do radarové džungle V Holešovičkách.
- u TTS hlasu pro SVOX, se zřejmě změnila syntaxe datových vět skládaných hlášek. Např. v souhrnu trasy čte oznámení ve stylu: "243 8 608 svislá čára Pra svislá čára ha svislá čára ... zpětné lomítko" atd. Totéž při čtení názvů měst. Nevybavuji si, jestli jsem zaslechl, že řekne, kam mám zabočit, ať už číslem silnice či směrem na obec. Spíš asi ne.
- Iveta je při čtení pomalá.

Hlasy pro SVOX engine jsem použil jak z edice od Amatéra, tak můj. Dále jsem zkoušel US hlasy pod enginem Pico. Chování bylo stejné.
Mám zařízení Sony Xperia Sola, Android v2.3.7 s dneska provedenou aktualizací výrobce. Telefon je nerootovaný. Instalátor Thin je jenom instalátor a na uvedené problematické chování aplikace nemá žádný vliv. Branding mám svůj, s vlastními úpravami grafiky a integrovaným GJ 0.4 skinem pro Android.

Problémů je zatím na začátek až až, takže na barvičky a na portaci zmršených datazipů a skinů z WM zatím nemám ani pomyšlení.
vu5936

Příspěvekod vu5936 v 08 srp 2012 23:13

Připojuji drobný postřeh k zápisu:
[navigation]
junction_view_at_maneuver=0                ;(1)

0 ... zobrazí se všechny Junction Views, které jsou po naplánované cestě v mapě definované a nebo které Primo umí dopočítat z geometrie silnice. Docela mne překvapilo, kolik JV obrázků se s tímto zápisem po Praze objeví. POZOR - s tímto zápisem se nezobrazují některé tunely v Tunnel View !!
1 ... zobrazí se jenom ty Junction Views, kde se má provést nějaký manévr. S touto hodnotou se Tunnel View zobrazuje.

Pro hračičky s Junction View ještě dávám k dispozici další dva zápisy, které způsobí blikání šipek jízdních pruhů v JB obrázku:
junction_view_blink_time=800               ;(0) lane arrow highlights for 0,8 sec
junction_view_blink_time_no_lane=400       ;(0) lane arrow hides for 0,4 sec
Naposledy upravil vu5936 dne 08 srp 2012 23:53, celkově upraveno 2
vu5936

Příspěvekod amatér v 08 srp 2012 23:32

Uvedené zápisy fungují i pro Primo 2.0.1. (WinCE). Testováno na 9.6.5.xxxxxx
amatér
Moderátor

Příspěvekod Jasper v 09 srp 2012 06:10

Dovolím si navázat a většinou soiuhlasit s tím co psal co psal vu5936.

-Na problém problém se ztrátou TTS hlasu v nastavením jsme už také narazil i když jen jednou. Situace naprosto stejná. Najednou jsem si uvědomil že neslyším Ivetu. Chtěl jsem ji v nastavení přehodit ale nebyla tam.
- Vlastní TTS hlasmá samozřejmě mouchy. Mě osobně rozesmála hláška "odbočte na silnici číslo stosedmdesátýpátý" nebo tak nějak. Když Iveta vysloví "Pozor radar" tak mi ty po sobě jducí R nezní moc dobře. To že Iveta mluví pomalu už jsem tady psal a podařilo se mi to vyřešit nastavením SVOX. Takže teď už mluví normálně. Pro úplnost používám syntaxi od Amatéra.

Tak a teď v některých věcech budu nesouhlasit.

Udělal jsem předělávku Prima na rozšířené radary. Chtěl jsem to vyzkoušet a tak mě napadla ulice V Holšovičkách a musím říct že mě to překvapilo. :shock: Iveta si tím poradila na 90%. To jsem u HTC nikdy nezažil.
Druhá věc se kterou mám opačnou zkušenost je hledání a fixace signálu GPS. To co dělá SGS3 je neuvěřitelné signál je fixován během několika vteřin a je jedno jestli stojím na otevřeném prostranství nebo jedu v autě. Dokonce signál chytím i tam kde jsem to s HTC nikdy nezažil jako například v práci u stolu.
Stejné je to i s pohybem šipky po mapě a skutečnou polohou. Sledoval jsem to v sobotu při cestě do Německa a zpět. U mě je pohyb naprosto plynulý a poloha jestli se liší tak se to nedá postřehnout. A to jsem měl nastaveny rastrové mapy.

Tak a teď to co chci hlavně napsat. To že mi Primo na Androidu chodí relativně bez problémů. Je důsledek toho, že se řídím radou která tady už několikrát zazněla a nepoužívám žádně blbosti. Poté co jsem zjistil že i obyčejné scheme dokáže způsobovat pád Prima jsem ho odstranil a jediné co používám je branding od Amatéra který mi umožňuje telefonovat přímo z prostředí Prima do kterého jsem doplnil pár bmp souborů z brandingu od Lesscra.
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

Příspěvekod amatér v 09 srp 2012 07:51

@ Jasper
Jak jsem psal na začátku, když jsem uveřejnil svůj syntax pro hlas do Androida, šil jsem ho horkou jehlou, a neměl jsem to pořádně odzkoušené.
K věci, spousta problémů s výslovností je pomalu odstraňována, prostě bez testování v reálu to ani není možné rychleji, vzpomeň si jak dlouho jsme spolu testovali syntax pro Zuzanu, než ho bylo možné poprvé vyvěsit. :D , a upravuje se vlastně dodnes (přitom 22.8.2012, to budou dva roky se se poprvé podívala do světa) :lol:

Jsou ale věci, které ti závidím, já pomocí nástrojů ve SVOX nejsem schopný regulovat rychlost řeči u Ivety v navigaci PRIMO, pokud spustím Ivetu v jiném sw., např. čtečce knih, regulace rychlosti provedená ve SVOX se projeví. :(

@ nalim66

Už mě to tvoje spamování o chybějícím ukazateli rychlosti začíná dobírat, co tím vlastně myslíš? Značku pro omezení rychlosti, nebo ukazatel aktuální rychlosti?
Pokud první, ne všude, a ne ve všech mapách je omezení rychlosti zahrnuto
Pokud to druhé, tady, ale i na jiných fórech je dost návodů na to jak si zobrazení aktuální rychlosti doplnit třeba do políčka MENU.

Se signálem GPS v tunelu, mohu ujistit tebe, i tvého testera v Chorvatsku, že je to úplně normální. V tunelu prostě příjem GPS není.
================================================================================================================
Reakce pro nalim66 je už na jeho následný dotaz, fakt už mě s tím štve,
zde zmíní: viewtopic.php?f=74&t=2673&start=170#p86418
aby zde napsal toto: viewtopic.php?f=74&t=2673&p=86436#p86436
na zdejším fóru to zmínil už asi po čtvrté, na jiném fóru ve dvou postech po sobě následujících a ještě přiloží video na půl hodiny, ze kterého je zřejmé pouze to, že používá verzi 9.6.2.209xxx, tady to cpe i do vlákna pro Android, ale ještě nikde neřekl o co mu jde.
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Android