Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

e-kouření

Zde se řeší především témata, která se neřeší jinde :ugeek:

Re: e-kouření

Příspěvekod addam v 30 bře 2012 09:17

EGO-W používám od 15.2. (což je den mého konce s pyro) a před třemi dny jsem za koupil na zkoušku "přestupovou sadu" na EGO-C, abych si mohl tento systém detailně otestovat (abych věděl co prodávám a byl schopen zákazníkům poskytovat technickou podporu) ;-)

Je sice ještě brzy, ale udělám takové rychlé srovnání:

EGO-W - pro mě naprosto dokonalá chuť, dýmovost a hlavně skvělý HIT. Nevýhodou je trochu složitější údržba - respektive já osobně s údržbou nemám problém, věnoval jsem tomu čas a pročetl jsem snad všechna diskuzní fóra - prostě jednou za dva týdny si udělám čas, rozeberu a umyju všechny atomizéry (mám jich 5), vypálím spirály, vysuším, atd. Je to pro mě takový rituál a baví mě to ;-) V průběhu běžného používání cca 1x denně vysuším liquid na baterce, na víčku, v náústku. Největší slabinou - respektive příčinou 99% všech problémů je (z mého pohledu) u tohoto systému silikonové víčko - je zkrátka potřeba ho mít nasazené ve správné poloze - ani výše, ani níže, jinak se člověk nevyhne vytékání liquidu (ať už nahoru, nebo dolu), bublání, nižšímu výkonu, nebo spálené chuti. Ale naučil jsem s tím žít, vychytal jsem většinu problémů, mám trpělivost a baví mě si s tím vyhrát a za to se mi EGO-W odmění věrnou chutí liquidu, skvělým HITem, silným výkonem a možností používání cigarety jako dudlíku (tzn. dlouhotrvající nepřerušované bafání bez rizika toho, že by systém nestíhal dostatečně zásobovat knoty). Tohle všechno ale může být pro obyčejného uživatele problém - například těžko se mi vysvětluje technicky nezdatným zákazníkům jak se co řeší (zkuste vysvětlit například 50ti letému zedníkovi, který má navíc ruce jako lopaty, že tam dal silikonové víčko moc vysoko, nebo naopak moc nízko, nebo zkuste vysvětlovat důchodkyni, že by si měla pročíst diskuzní fóra, prohlédnout vide-návody, apod.). EGO-W bych přirovnal k tuningu iGO PRIMO - jaké si to uděláš, takové to máš a když se tomu budeš věnovat, tak se ti to odmění skvělými výsledky ;-)

EGO-C - z hlediska údržby a používání je naprosto, ale NAPROSTO jednoduché. Není na tom co pokazit, v podstatě není nic na co by si uživatel měl dávat pozor, nic nevytéká (snad ani nemá kudy), jednoduše a rychle se plní, prostě z hlediska běžného uživatele je EGO-C doslova pohádka ;-) Ale mám pocit, že chuť liquidu, dýmovitost a HIT jsou o trochu slabší než u EGO-W. Dále se mi zdá, že EGO-C nestíhá "dudlíkový režim" - tzn. dlouhotrvající nepřerušované bafání - jinými slovy - je lepší kouřit s přestávkami. A nemohu se zbavit pocitu trochu plastové příchuti liquidu. Možná je to jenom můj pocit - každý člověk to vnímá jinak a já EGO-C testuji pouhé 3 dny (což je objektivní hodnocení málo) a zatím jsem neprováděl pálení spirály. Ale i přesto za sebe říkám, že EGO-C je super e-cigareta! A především z hlediska jednoduchosti použití a údržby, ji začínám s klidným svědomím doporučovat novým e-kuřákům. Převedeno na navigace, EGO-C bych přirovnal k iGO PRIMO se standardním defaul skinem - uživatel zapne a jede a nic neřeší a nemusí pročítat fóra ;-)

Až budu mít další poznatky z testování EGO-C, tak je se napíšu ;-)
Jinak, pokud by někdo chtěl otestovat EGO-C na stávající EGO baterii, tak mohu nabídnout "přestupovou sadu" EGO-C (tělo, card, hlava) za cca 360 Kč včetně DPH ;-)
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 30 bře 2012 09:55

Chce to ještě pak srovnání životnosti, praní (výměna) knotu a čištění (pálení) spirálky a taky ceny. S tím má (pravděpodobně) C oproti W víc mńusů, alespoň dle toho, co jsem četl.
Chuť a HIT nemohu komentovat, ale u eGO-T je to podobné jak píše Adam - oproti W má T menší hit, méně výrazná chuť a "plastová" příchuť, nutné pauzy v tahání, aby knot stáhal nasát.
Souhlasím však s tím, co kolem provozu Céčka píše Adam - Ti, kdo se s tím nechtějí moc seznamovat a něco "štelovat", ale jen plnit a hulit a ani se nesnažit nějak moc čistit a třeba už za měsíc vyměnit za další kus, je C ideální.
Naposledy upravil SvoDa dne 30 bře 2012 11:58, celkově upraveno 1
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 30 bře 2012 11:04

Trochu se děsím toho, že tady za chvíli bude vlákno o e-skinu "Kuřjon A(dam)S(voda)" s externím balíkem Utilit pro čištění fajfky. :lol: :lol: :lol:
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 30 bře 2012 11:53

Především je mi jasné, co začne Adam vozit na naše srazy ;) :D

Jen by mne ještě zajímalo, kde se vyskytuje Adame tvá nabídka a odkud tvé zboží zákazníci objednávají ?
Na Entershopu jsem nic nenašel, nebo jsem slepý :oops:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vuvu v 30 bře 2012 16:09

Ještě k té údržbě eGO-W. Cartomizéry z
Kód: Vybrat vše
http://www.ejuice.cz/-prislusenstvi-ego-w?start=19
jdou výborně rozebrat a po vypálení a rozpletení knotu chodí skoro lépe než nové. Tuto údržbu jsem u těchto dělal několikrát a stále OK.
Cartomizéry z
http://www.dyman.cz/cs/ego-w/35-ego-w-clearmizer.html
( modré ) jdou rozebírat hůře, plastový obvod. kryt někdy vůbec. Řekl bych, že i výdrž je o něco horší.
Tím nechci v žádném případě dělat ejuice reklamu.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
vuvu
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 30 bře 2012 16:26

jj, ty zelené
eq9og1.jpg
jsou na prd, praskají jim ty trubičky a pak přímo přes praskliny v trubičce( "plášti") prosakují. Stalo se to i mně. Trubičku jsem odbastlil nožíkem, jelikož je na drážkování snad přilepená nebo co, nasadil bílou mléčkou z jiného cartu a cart jede vesele dál.

Nejlepší jsou ty cartomizery s mléčnou, pružnou, nepraskající trubičkou, se svislým
svis.jpeg
, nikoliv křížovým drážkováním
kříž.jpeg
a dají se koupit i jinde než na ejuice, stačí prolézt obchody, popř. Aukro.

Ty s křízovým jsou jako celek trošku kratší a pak se na ně nedocvakne plechová krytka a je nutno trošku trubičku o cca 1mm povytáhnout z drážkování a pak již plech zacvakne. I některé bílé se svislým drážkováním jsou kratší, ale ty s křížovým snad všechny. Tady je návod jak to povytáhnout i s fotkama
http://www.e-cigaretafans.eu/forum/viewtopic.php?p=48971#p48971
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jarouš v 30 bře 2012 16:49

Zatím jsem zaznamenal jenom jednu chybu a to je malý tank.Zatímco u obvodově poloviční Joye 510 Mega byl tank 1.8 ml, tak tady je něco kolem 1ml a to je docela málo.Dnes jsem se vytrestal, protože jsem s tím nepočítal a pár hodin jsem nehulil. :twisted: Zatímco u první uvedené cigarety jsem plnil tak jednou za den,C bylo dopoledne vyhulený :lol: :lol:Asi budu muset víc dělat a méně hulit :!:
Ale jednoduchost obsluhy se pravdu nedá srovnat :!: :!:
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 30 bře 2012 17:00

JJ, jednoduchost obsluhy je u C už dle fotek a představě samotného systému opravdu bezkonkureční a uživatelé to také potvrzují.
Rozhodně nikomu Céčko nerozmlouvám,, ani jej nekritizuji, jen porovnávám případné klady a zápory a dobře to popsal právě Adam.
Ze začátku jsem zkoušel takovou tu imitaci normální cigarety (co měl na svatbě Mirek), pak jsem byl 2 měsíce na eGO-T, což je tentýž princip jako eGO-C, jen se Téčko oproti Céčku hůř rozebírá kvůli onomu čištění, takže jsem s tím skončil a jeden nepoužitý kus mi ještě leží v šuplíku.
Pak jsem zkoušel i Smokymizer CE3, ten hituje jak prase, údržba dobrá, ale složitě se plní a nemá moc dlouhou životnost a nad špunt se dostává liquid, tak mi v šuplíku leží nepoužité kusy 4.
Pak se objevilo W a na tom jsem zůstal. Člověk toho musí vyzkoušet víc, než mu něco sedne a každému sedí něco jiného, což je bez diskuse.

Obsluha a údržba jsou dvě různé věci. Až to po týdnu dvou bude slabě hitovat a kouřit, nebo ucítíš spáleninu, budeš to muset rozebrat, vyčistit, vypálit spirálku (zbavit ji usazenin a napálenin), proprat knot, který se navíc postupně zkracuje (upaluje) a časem jej tudíž, pokud ještě pojede spirálka, zcela vyměnit, atd. Vím o čem mluvím v tomto se Céčko od Téčka, které jsem používal, neliší.
Samozřejmě, že lze také po té, co už atomizér nebude dobře fungovat, nezabývat se rozebíráním a údržbou a popsaným čištěním vůbec a rovnou jej vyměnit za nový. Ikdyž do leze do peněz, mnozí to tak z pohodlnosti dělají.

Pro mne osobně je po počátečních peripetiích s několika systémy ideální eGO-W, objem má mimochodem 2ml a to mi vystačí na přesně 24 hodin, ale i u W jsou nástrahy, o kterých psal Adam ( α a Ω je správně nasazené silikonové víčko), ale dá se to snadno natrénovat.

Takže jen houšť a přeji ti, abys byl s Céčkem spokojený i nadále ;)

Jinak uživatelům eGO-W velmi doporučuji zahodit původní plochý náústek (na fotce nalevo) a na místo něj do plechu vložit DripTip (na fotce napravo), který do plechu perfektně pasuje.
2380654fa74566c09a38f92e6f977c6c.jpg

Dal jsem na radu z ECF a pořídil DripTip a od té doby nevím, co to je kondenzát v náústku a mokré víčko či srknutí si liquidu. Z hygienických důvodů jej průběžně čistím jen na povrchu (zevnitř stačí tak jednou týdně v rámci "velkého úklidu kartu".
Více variant řešení náústku třeba zde
http://www.e-cigaretafans.eu/forum/viewtopic.php?p=105655#p105655
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Tomáš Kubec v 02 dub 2012 16:51

2x EGO-W, včetně 30 ml nikotinové náplně 890 Kč

http://tip.seznam.cz/tip-dne?id=1538
Ospen » Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o. MNShop.cz - Čínské telefony s dvouletou zárukou - podpořte MNShop na Facebooku https://www.facebook.com/Mobilnaut, Zařízení: THL W8 - Quad Core, 1GB RAM, 8 GB ROM, 5 palců IPS LCD, GPS
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Tomáš Kubec
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Julinaa v 07 dub 2012 19:34

co říkáte na 2x Ego-T se startovacíma náplněma za 400Kč i s poštou? odtud?
http://www.dealextreme.com/p/egot-quit-smoking-usb-rechargeable-electronic-cigarettes-w-5-refills-pair-mb-flavor-111509

A co takhle přečíst si konečně pravidla fóra a odkazy směřující mimo dávat do code. Včera jsem ti opravil jeden příspěvek a dnes znova ! Jasper
China 5" 600MHz HD 800x480,WinCE 6,128 RAM,4GB,8GB micrSD class4,Primo 2, mapy převážně TT
Julinaa

PředchozíDalší

Zpět na OFF TOPIC