Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

e-kouření

Zde se řeší především témata, která se neřeší jinde :ugeek:

Re: e-kouření

Příspěvekod deusexx v 20 bře 2012 06:02

No já se ptám jenom ze zvědavosti. V sobotu jsem byl v nekuřácké restauračce a jak píše Dan, ze slušnosti jsem se zeptal, jestli můžu inhalovat.A slečna číšnice mě řekla, že jim to nevadí ale už tam měla případ, že tam někdo e-kouřil a ozval se kuřák, že když může jeden, tak může aji druhej.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 20 bře 2012 07:06

to je ale blbost :!: Vždyť ten jeden neobtěžuje okolí a ten druhej jo, ne ?
Před pár dny proběhla na toto téma reportáž někde ve zprávách - shrnuto, když je někde cedulka se zákazem kouření, platí to všeobecně a je jedno, jestli smradlavku nebo e-cigaretu.

Ten človíček z jakéhosi ministerstva s tímto názorem si však neuvědomil, že tato cedulka je na různých místech vyvěšována ne proto, aby se kuřáci odnaučili kouřit či sami sobě nepoškozovali zdraví, ale proto, aby nepoškozovali zdraví ostatním a neobtěžovali je kouřem (některé otevřené a všechny uzavřené veřejné prostory), popř. pouze z protipožárních důvodů.
Nic z toho e-cigareta nenaplňuje.

Prostě mu v rámci té paušalizace a jednopytelismu nějak unikl smysl té zákazové cedulky, jelikož (ve vší slušnosti a bez dvojsmyslu ;) ) není kouření jako kouření.

Kdyby ministerští úředníci (především ti Kalouskovi) přemýšleli, nebrojili by proti neškodlivému e-kuřivu, ale spíše jej podporovali, jelikož neškodí zdraví a z dlouhodobého hlediska se ušetří na léčbě nemocí způsobených kouřením a především by zdanili by jej jako kuřivo, jelikož počet e-kuřáků roste téměř exponenciálně (a tito nekonvertovali jen kvůli ceně kouření) a státní kasa bude jen z tohoto hlediska o dost chudší.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 20 bře 2012 07:23

wine píše:Kurňa, že bych to taky zkusil ? :)
Tondo, kdybys byl na srazu, nebo mášli nějakého e-kuřáka v okolí, a zkusil bys, myslím, že bys nezůstal jen u zkoušení a konvertoval bys.
3.9.2011 jsem to ochutnal na Adamově svatbě na různých HW (od Mirka, Milana i Jardy) a tři dny nato jsem už měl doma svou první e-cigaretu. Jde jen o to, vyzkoušet víc zařízení, příchutí a intenzit nikotinu a něco si o tom přečíst, než něco koupíš.

Sotva jsem s tím začal, v mém okolí z 10 kuřáků zůstali u klasiky jen tři. U těchto tří to jednomu nechutná a těm zbylým dvěma to připadá nepohodlné (nakupování přes internet, nabíjení, plnění, údržba).
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod wine v 20 bře 2012 08:15

E - kuřáka v okolí nemám a tady je asi každá rada dobrá. Abych nenakoupil hafo blbostí , preferuju jednoduchost a uživatelský komfort.
Navíc je toho na trhu tolik, že vůbec nevím co koupit.A to nemluvím o alchymii různých směsí náplně atd. :o
Doufám, že na letním srazu z Vás E - kuřáků nejaké info a rady vytáhnu. :)
Mio C520
Lenovo P780
wine
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 20 bře 2012 08:22

jj, to se neboj, u kuřáků jsou poslední srazy v tématice GPS vs. e-kouření tak 50 na 50 :lol: :oops:

A jinak u mne to bylo to samé => než jsem to koupil, musel jsem to vyzkoušet a něco si o tom přečíst
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 20 bře 2012 08:39

SvoDa píše:to je ale blbost :!: Vždyť ten jeden neobtěžuje okolí a ten druhej jo, ne ?

Není, obtěžují oba. Slyšel jsi někdy o psychologickém účinku.
amatér
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 20 bře 2012 09:06

amatér píše:Není, obtěžují oba. Slyšel jsi někdy o psychologickém účinku.

Noooo ale Miro, za to, že je někdo slabší povaha a musí kouřit ty smradlavky a nevydrží bez cigára.....za to přeci já nemůžu a nevidím důvod, proč bych měl skrz to "trpět" ;)
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod addam v 20 bře 2012 09:09

Já nesouhlasím a nevěřím tomu, že by se nesmělo e-kouřit tam, kde se nesmí pyro-kouřit.

Podle našeho stanoviska nelze používání elektronické cigarety na místech, kde je kouření zakázáno (viz § 8 zák. č. 379/2005 Sb., o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami a o změně souvisejících zákonů) kvalifikovat a postihovat jako přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomániemi podle § 30 odst. 1. písm. m) zák. č. 200/1990 Sb., o přestupcích.

S pozdravem

kpt. Jaroslav Ibehej
tiskový mluvčí policejního prezidia ČR

Minulý týden jsem trochu cestoval a výsledek je následující: bez problému jsem ekouřil ve vlaku ČD (paní průvodčí byla z e-cigarety nadšená a musel jsem jí udělat přednášku) ;-), bez problému jsem ekouřil na zastávkách MHD, bez problémů jsem ekouřil na letištích v Praze i v Paříži (kolem mě chodili policisté a vůbec jim to nevadilo, bafal jsem i v průběhu osobní kontroly), v Paříži jsem běžně kouřil v metru, v nekuřáckých kavárnách, v muzeích, dokonce i v Louveru a v Disneylandu .... zkrátka e-kouřil jsem naprosto všude a bez nejmenších problémů.

Za dosavadní krátkou kariéru mého e-kuřáctví (cca 5 týdnů) jsem se zatím setkal pouze s jedním jediným "negativním" postojem - v restauraci kam chodím na obědy, mě servírka požádala (velmi slušně), abych v době oběda nekouřil, protože ona sice dobře ví že je to neškodné, ale ostatní hosté (smradlaví pyro-kuřáci) chtějí kouřit také a ona nemá čas a sílu jim neustále vysvětlovat rozdíl mezi pyro-cigaretou a e-cigaretou ;-)

Jinak kuřáci mi už za těch pár týdnů také smrdí a stydím se, když si představím že jsem takhle smrděl posledních 15 let i já :oops: Samozřejmě jsem si také ze studijních důvodů zkusil několikrát potáhnout s normální cigarety a můžu říci, že mi to ABSOLUTNĚ nechutnalo, smrdělo to, štípalo to v očích a navíc jsem zjistil (a to je pro mě největší překvapení) že normální cigareta nemá vůbec žádný HIT!!!!
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

Příspěvekod deusexx v 20 bře 2012 09:21

Adame, já už dělal přednášku aji lékárnici a ta byla taky nadšená.A dokonce(byla liduprázdná lékárna) jsem jí tam předvedl, jak to krásně dýmí:) nevěřila mě a chtěla to vidět. Hned si psala co to je a že si na netu počte.Konkrétně ju zajímalo ego-W.
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Jasper v 20 bře 2012 09:26

addam píše: jsem ekouřil ve vlaku ČD (paní průvodčí byla z e-cigarety nadšená a musel jsem jí udělat přednášku) ;-), bez problému jsem ekouřil na zastávkách MHD, bez problémů jsem ekouřil na letištích v Praze i v Paříži (kolem mě chodili policisté a vůbec jim to nevadilo, bafal jsem i v průběhu osobní kontroly), v Paříži jsem běžně kouřil v metru, v nekuřáckých kavárnách, v muzeích, dokonce i v Louveru a v Disneylandu ....

Ještě že jsi do toho podrobného popisu neuvedl kde všude kouřila Hanička ;) :lol: :lol: :lol:
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Uživatelský avatar Administrátor
Jasper
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na OFF TOPIC