Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

PRIMO 2

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: PRIMO 2

Příspěvekod amatér v 12 bře 2012 11:29

Já se s tím teď právě setkal u map TT, může to mít i jiný důvod, ale u map TT ladí, ladí a nenaladí. MioC720.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 12 bře 2012 11:57

já jsem na TT v poslední době jezdil a problém s TMC jsem na MIOC720 neměl (ani při takovém tom domááááácíííím testování).
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod amatér v 12 bře 2012 12:00

Já na to právě nejezdil už dlouho, ale jak jsem psal důvod může být jinde, jen jsem zatím nepřišel na to kde.
amatér
Moderátor

Příspěvekod vovi v 12 bře 2012 12:12

Jen idea: nemůže být sabáka třeba jen v trochu nekompatibilních lokalizačních tabulkách mezi NQ a TT - nebo co když TT a NQ jsou kompatibilní každý s jiným poskytovatelem? A když teď přepneš zpět na NQ, tak to zase okamžitě funguje?
Pokud se nepletu, tak mapy přepínáš změnou profilu - zkusil jsi porovnat uložené soubory pro oba profily, případně ještě s "globálním" nastavením dle SAVE a IGO9.INI?
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 12 bře 2012 12:23

soubory tmc_provider_list.txt a trafficevents.txt se mi vytvářejí přímo v adresáři SAVE, nikoliv v "profilových" adresářích.

Je ale fakt, že profil s mapami NQ, jsem si vytvořil jako první a jediný a teprve po té, co jsem v něm provedl svá obvyklá nastavení, jsem do ručně vytvořených adresářů 02 (TT) a 03 (Regio) nakopíroval komplet obsah profilu 01 (NQ). Jen jsem pak v nich (pro přepínání map a poi)pochopitelně upravil cesty k příslušným mapám a poi v jejich system.ini/[folder]. Od té doby jsem již mezi profily nic nekopíroval a jdou svým vlastním životem a TMC funguje.

Sekce [tmc] v system.ini je u mne ale stále v obou profilech (NQ i TT) identická, ikdyž profily přepínám, ale v SAVE je i spousta jiných .sav, ve kterých může ohledně TMC u profilu TT chybět.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod szur v 12 bře 2012 18:18

Dnes odpoledne jsem skoušel TMC z mapama NT-poslední verze. Smazal komplet save a ujel jem asi 60 km. Ladilo ale žadnou udalost nenašlo.
V save-sys.ini je ted zapis :
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_port="1"
saved_config_portname="COM"
saved_last_frequency="1014"

tmc_provider_list.txt a v trafficevents.txt : žaden zapis.
Navon 560--Primo 216 230 _fmilan_amater
Honor 9_Nextegen_Skin_Pongo
szur

Příspěvekod karkulka1 v 13 bře 2012 08:36

Teraz som so skinom Dimka skúšal TMC doma na okne a ladí pri mapách TT obr.4. a NQ obr.1.
V sys.txt mám:
[tmc]
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_GNSPORT"
saved_config_port="1"
saved_config_portname="COM"
Ešte mám dotaz: dala by sa zúžiť veľkosť okna so zápisom "Zoznam udalostí", aby nezasahoval do riadku nad ním "Iné:".
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
LG G3 32GB, displej:1440x2560,(bez rootu)
- iGO Primo_9.6.29.403969, skin diMkaWA-a_P24 Mod Nkś.zip
- Sygic_15.0.9
karkulka1

Příspěvekod Mirus v 13 bře 2012 09:58

Tak se chvíli dařilo a opět jsem v pr.... :x . Chtěl jsem testnout Zuzku na TomTom mapy v reálu a jakmile jsem přehodil mapy z NT na TT , navigace pořád restartuje . Vymazal jsem Save a MapChanger , z Content všechny ostatní adresáře map a poi , scheme , prostě vše co nutně nepotřebuji . Když po všech výmazech , formátu karty SDFormatterem a upgrade software navigaci spustím , tváří se jako by chtěla makat . Ale chyba . Jakmile začnu něco dělat (nastavení , plánování trasy a pod) , tak následuje restart a tak pořád dokola . Už nevím co s tím . Psal jsem o tom už >>> zde <<< . Když dám do navigace druhou kartu s iGO Primo 1.2 v9.2.0.191493 , je vše v nejlepším pořádku :? .
Navíc po různých pokusech se na displeji tvoří nějaké čárky . Ale na displeji navigace po nastartování (na chviličku) žádné nejsou . Po upgrade software navigace čárky zmizí a asi díky dalším pokusům se potom vytvoří znovu a jinde .
DSCN0472.JPG

Vážně uvažuji o koupi nové krabičky protože moje (viz podpis) už to vážně asi nestíhá , ale chci počkat až budou oficiálně s Primo 2 . Že by někdy v létě ;) ?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
GoClever 4384FMBT
Prestigio GeoVision 7777
Xiaomi Redmi 3S 3GB/32GB , CZ LTE - Android 6.0.1
Mirus

Příspěvekod Jasper v 13 bře 2012 10:14

Já taky uvažuji o nové krabičce ale moc bych si přál aby bylo Primo i pro Android. ;) Tohle je totiž naprostá pecka :o
Kód: Vybrat vše
http://www.sunnysoft.cz/zbozi/041ZHT-215/htc-one-x-cerna.html
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Jasper
Administrátor

Příspěvekod vovi v 13 bře 2012 10:37

Což o to, Primo pro android by bodlo, o tom žádná. Ale na těchhle letošních nových telefonech mě štvou dvě docela zásadní věci:
- baterky mají zabudované, bez ztráty záruky si ji sami nevyměníte. A posílat foun kvůli výměně baterky do servisu (obzvlášť HTC), to je pěknej vopruz. A po dvou letech, až vyprší záruka, to určitě nebude zrovna laciná záležitost; u telefonu za 15 tisíc mi to docela vadí. :(
- 32 GB paměti se zdá sice hodně, ale ten slot pro kartu mi tam hodně chybí. Krabička, která bude mít výkon pro hladký chod Prima i 3D rastry, nebude mít místo pro jejich uložení (tím myslím pro víc zemí než ČR a SR - nahrávat pro každou cestu několik GB rastrů ze zásoby by mě moc nebavilo).

Není to ovšem jen věc HTC - ti zas.aní výrobci se snad domluvili (nebo to všechno seká na koleně pár číňanů?): skoro všechny letošní telefony nemají slot pro kartu a nemají uživatelsky vyměnitelnou baterii (ono to vadí i klasickému pokusníkovi - hard reset vytažením baterie se občas sakra hodí).

Jinak NFC je geniální věc - zkoušel jsem si to u půjčené Xperie S. K Xperiím dodává Sony takové "přívěsky", které si nakonfigurujete, pak se stačí mobilem toho přívěsku dotknout, mobil načte data a zachová se podle nich - ideální pro přepínání různých profilů, různých druhů komunikace, spouštění aplikací, ..., určitě by tak šlo řešit i mapchanger a podobné ptákoviny.

Ještě si raději počkám - třeba bude i to Primo pro Android a třeba se za rok výrobci zase ke kartám vrátí ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE