Což o to, Primo pro android by bodlo, o tom žádná. Ale na těchhle letošních nových telefonech mě štvou dvě docela zásadní věci:
- baterky mají zabudované, bez ztráty záruky si ji sami nevyměníte. A posílat foun kvůli výměně baterky do servisu (obzvlášť HTC), to je pěknej vopruz. A po dvou letech, až vyprší záruka, to určitě nebude zrovna laciná záležitost; u telefonu za 15 tisíc mi to docela vadí.
- 32 GB paměti se zdá sice hodně, ale ten slot pro kartu mi tam hodně chybí. Krabička, která bude mít výkon pro hladký chod Prima i 3D rastry, nebude mít místo pro jejich uložení (tím myslím pro víc zemí než ČR a SR - nahrávat pro každou cestu několik GB rastrů ze zásoby by mě moc nebavilo).
Není to ovšem jen věc HTC - ti zas.aní výrobci se snad domluvili (nebo to všechno seká na koleně pár číňanů?): skoro všechny letošní telefony nemají slot pro kartu a nemají uživatelsky vyměnitelnou baterii (ono to vadí i klasickému pokusníkovi - hard reset vytažením baterie se občas sakra hodí).
Jinak NFC je geniální věc - zkoušel jsem si to u půjčené Xperie S. K Xperiím dodává Sony takové "přívěsky", které si nakonfigurujete, pak se stačí mobilem toho přívěsku dotknout, mobil načte data a zachová se podle nich - ideální pro přepínání různých profilů, různých druhů komunikace, spouštění aplikací, ..., určitě by tak šlo řešit i mapchanger a podobné ptákoviny.
Ještě si raději počkám - třeba bude i to Primo pro Android a třeba se za rok výrobci zase ke kartám vrátí