Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Skin Micsan Trans (8.3.x _ 320×240;640×480;480×272)

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: Skin Micsan Trans (pro 8.3.1.xxxxx _ 320×240;640×480;480×272

Příspěvekod amatér v 12 lis 2008 19:09

To je právě ten problém, ví někdo kam všude se to nacpe?
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod mkb v 12 lis 2008 19:16

Mám přidáno v Sys.txt tyto řádky:
3dcarsizemin=5000
3dcarsizemax=10000
3dcarsizemul=30000
Určitě jsem je tam neměl.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 12 lis 2008 19:55

Je to v podstatě ten samý skin, co avizoval amatér ve vlákně viewtopic.php?f=12&t=70&st=0&sk=t&sd=a&start=43 tehdy byl pro 8.0.0. a teď je pro 8.3.1.
Už ho předělávám dle našich "standartů".
Jen se musíš smířit s autíčkem, pokud nechceš nakopírovávat ty mortscripty a určitě neaktivuj to talčítko v rychlém menu, co vypadá jak navišipka.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 12 lis 2008 20:56

Zkoušel jsem předělat radarový hlášky. Vzal jsem Voviho Jitku a přejmenoval co se dalo. Problém mám v tom, že ty hlášky jsou složený za 4 částí.
attention - typ radaru - maximum - rychlost.
Když tu 1. a 3. vyhodím, jsou tam prodlevy a navíc Jitka nestačí doříct povolenou rychlost.
Asi to bude složitější. :(
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 12 lis 2008 21:18

Taky jsem to zkoušel. Někdo by musel naše stávají cí hlášky v audioeditoru rozsekat na
pozor
stabilní radar / mobilní radar / semaforový radar / úsekový radar / semafor
maximálně
10 km/h /........../ 130 km/h
a pojmenovat francozskými názvy, jak už jsem to tu psal. Řadí se to za sebou automaticky samo.
Všechny slova ve větách stávajících hlášek existují.
Ono je tam ale těch hlášek víc: změna jízdního pruhu,... - stačí si ty francouzské názvy souborů přeložit do češtiny (např. v on-line překladači)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 12 lis 2008 21:27

Já už na těch hláškách dělám. Budu muset sáhnout i do skriptu - tam se dají nastavovat ty prodlevy a dýlka hlášek (a neměl by to být problém - teď si v tom čtu). Ty hlášky se musí ještě trochu naporcovat, aby se to taky dalo skládat z těch jejich kousků. A další "problém" je v tom, že je to francouzský skin, tudíž má, jak oni pěkně říkají, radar inversé ... prostě se nějakej jejich otec zakladatel překoukl a oni od té doby mají přehozeny typy radarů 1 a 2 (u nás 1=mobil, 2=semaforový s limitem; u frantíků obráceně).

Takže jsou dvě možnosti:

1) Ta jednodušší je jen pojmenovat šikovně naše stávající hlášky a ve skriptu nastavit prodlevy. Přitom se musí prohodit obsah hlášek radar_de_feu_rouge.ogg a radar_mobile.ogg, aby to běhalo u nás podle Jasperových souborů.
Výhoda: bude to rychle. Nevýhoda: zůstanou přehozené ikonky radarů.

2) Ta složitější obsahuje v podstatě tu jedničku (bez výměny těch dvou hlášek) plus navíc záměnu typu 1 a 2 všude ve skriptu speedcam.ui, kontrolu přiřazení ikonek v mapě, ve vizuálním varování, ve všech menu, kde se na ikonky dá narazit, případně korekci názvů radarů v nastavovacích menu.
Výhoda: bude to systémové řešení a vše bude vypadat tak, jak má. Nevýhoda: potrvá to dýl.

Společná nevýhoda obou možností je v tom, že při použití souborů s radary (.SPUD i .TXT) je třeba dávat bacha na to, jak mají přiřazené ty typy 1 a 2. U CZ a SK radarů od Jaspera (což by většině našinců mělo bohatě stačit) to bude chodit správně. Při stahování z POI.cz by taky neměly být problémy; u zahraničních webů to bude třeba ověřit pro každý případ zvlášť (a jestli to někde zjistíte - vyvěste informaci do radarového vlákna). Ale tohle není nic nového - problém "radar inversé" už byl u skinů pro Miomap - že, TomášiII?
Ale to nejhorší, co se může potom stát, je to, že vám najednou uprostřed francouzského pole řekne příjemný ženský hlas: "Pozor, semaforový radar. Padesát kilometrů za hodinu." :lol:
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Ivo K v 12 lis 2008 21:44

SvoDa píše:.....Jen se musíš smířit s autíčkem, pokud nechceš nakopírovávat ty mortscripty a určitě neaktivuj to talčítko v rychlém menu, co vypadá jak navišipka.

Pánové, jaký je problém s těma mortscriptama, nějak mi to uniká. Dal jsem iGO8 se skinem na jinou SDkartu. Chodí to jak píšete(jen s autíčkem). Rád bych něco s těma mortscripty testnul, ale nevím co. :(
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod SvoDa v 12 lis 2008 22:23

Tak jsem si zase celé odpoledne hrál a tady je výsledek - obvyklé SvoDa úpravy.

– neviditelné tlačítko na display tripcomputer (longclick=mp3player) - červená rámeček na screenu)
– neviditelné tlačítko na display nastavení trasy (longclick=mp3player) - schované v lineárním kompasu
- indikace metody trasy
- indikace nahrávané trasy - červená tečka uprostřed ikony tachometru v levém horním rohu
– úprava „na lištu“ při ukončování
- longclick na na ikou Menu = přímý Exit
– úprava fontů, barev a velikostí některých údajů (ikony a metry přespříštího manévru, popisná čísla, aktuální a příští ulice,...)
- přesná nadmořská výška v cockpitu (menu pro volbu údajů)
- přesná nadmořská výška (min. a max. hodnoty) v tripcomputeru
- přesná nadmořská výška v panelu
- přidán čas k příštímu manévru
– aplikace v rychlém Menu na windows a APP složku
– zafixovaný autopřepočet při spuštění nahrané trasy mimo polohu GPS
- opravena chyba, kterou to házelo při přechodu z Mediálního panelu
- doplněny do scripts_480_272.iu (na koci souboru) scripty pro multimediální panel
- oprava, aby se zobrazovaly čísla popisná
- na zbytek už si ani nevzpomínám :lol:
display_1.jpg

Stažený zip rozbalte, obsahuje skin i lang:
http://rapidshare.de/files/40895860/skin_lang.zip.html

S těmi mortscripty jsem si nehrál, skin funguje korektně i bez nich, pokud se smíříš s autíčkem. Nesnaž se ho rušit a neklikej na tu ikonu v rychlém menu, co vypadá jak navišipka, pokud už nemáš vše prostudované a patřičné mortscripty na místech určení
Už u verze 8.0.0. dělal Micsan problémy s tím, že po přepnutí do jiného skinu, když jsi "neměl" autíčko, že jsi neviděl v jiném skinu navišipku - viz vlákno viewtopic.php?f=12&t=70

Je taky potřeba rozsekat a přetavit naše hlášky na ty francouzské - viz výše, ale na to už nemám sílu. Udělal jsem jen něco (hodnoty a typy, ale chce to komplexně, i tím attentione, maximum,...)
Pokud se toho někdo ujme, bude rád. :lol:
Pokud někdo nastuduje, jak se májí instalovat ty ostatní soubory, bez kterých to sice jede, ale asi to nenabízí všechny vymoženosti, budu ještě radši. :lol: :lol:
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 12 lis 2008 23:45

Dobrá práce, Dane.
To hlášení radarů je teda pěkně srandovní jak se střídá české slovo s francouzským. :lol: :lol: :lol: To se Ti povedlo!
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod Jarouš v 13 lis 2008 07:22

Tak jsem si ho tam také hodil,uvidím jak to vypadá v reálu.Dnes moc cestovat nebudu,mám jenom nějaké vyřizování v Liberci no a ty radary snad Vojta nebo amatér upraví,aby to bylo o.k.
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu