Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Primo Rastrove mapy Google

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Primo Rastrove mapy Google

Příspěvekod Mirus v 13 zář 2011 15:33

Sám jsem si to nadrobil , tak to musím trochu osvětlit . Pro správcování já osobně nejsem ten pravý . Nechci se vymlouvat a jen se vézt . Pracuji totiž na montážích . Někdy jeden týden , ale někdy dva i tři v kuse a internet není vždy po ruce . Takže bych nebyl aktuální . Navíc rozhodovat o tom , co je dobře nebo špatně ? Výrobě rastrů a celé problematice okolo vůbec nerozumím . Kdyby jo , tak je dělám sám .
Chtěl jsem jenom , aby v tom byl trochu pořádek .
GoClever 4384FMBT
Prestigio GeoVision 7777
Xiaomi Redmi 3S 3GB/32GB , CZ LTE - Android 6.0.1
Mirus

Příspěvekod hladik2 v 13 zář 2011 16:37

Ano sasplanet opravdu vše ukládá a poté je možné tvořit jiné rastry(rozměrově),Kua ten čas ale chybí :(
REALME GT2 Neo
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod vu5936 v 13 zář 2011 18:17

Dobře, beru tedy diskusi ohledně názvosloví a orientace na mapce uzavřenou a dále se bavme jenom v souřadnicích listokladu.
- Dohodli jsme se, že u bloků zasahujících za hranici nebudeme nutně dodržovat velikost rastrů 1x5, ale rastry mohou být kratší.
- Považuji za dohodnutou jmennou konvenci souborů, které by měly být ve tvaru CZ_C10_Praha, SK_E25_Bratislava, jak navrhuje vovi.
- Anomálii superbloku kolem Prahy dořešíme nakonec.

Co stále chybí dohodnout:
- Korekce. Jablonexxx korekci nepoužívá (nechápu jak to děláš, že nemáš mapy posunuté). Já musím korigovat na -0,00004, aby posun zmizel. Co Hladík2, Matrockin a Amatér? Najdeme zde shodu a nebo je tam ještě nějaká neznámá proměnná, že to někomu jde bez a někomu s?
- Kam ukládat soubory? Nejvíce se jako úložiště používá uloz.to. Rychlost uploadu bude asi peklo všude. Můj sen by bylo mít úložiště, které by bylo jenom naše + možnost ve finále soubory jednotně přejmenovat, ale ten objem dat je šílený. Je tento server vyhovující ohledně dostupnosti a retence souborů?

V příloze posílám aktualizaci listokladu.
Z mapky jsem odstranil překrývající se rastry na severu (KRNAP a Trutnov), ale tím zmizelo několik kvalitních, hotových, ale překrývajících se rastrů od Hladíka2. Můžeš prosím časem dokompilovat podle nové osnovy oblasti, které jsem ti smazal + překompilovat ty fialové kolem Police nad Metují, kterých mi bylo líto je zatím mazat?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vu5936

Příspěvekod amatér v 13 zář 2011 18:38

vu5936 píše:- Korekce. Jablonexxx korekci nepoužívá (nechápu jak to děláš, že nemáš mapy posunuté). Já musím korigovat na -0,00004, aby posun zmizel. Co Hladík2, Matrockin a Amatér?

Korekci používám podle oblasti. Zjistil jsem, že není konstantní. Bloky dělám 2x2.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod peppa v 13 zář 2011 18:56

vu5936: jako úložiště nedoporučuji ulož.to - sice je to české úložiště s relativně dobrým vyhledáváním, ALE
- některé soubory z něj nejdou stáhnout (timeout pro začnutí stahování)
- stahování některých souborů neustále padá
- časté výpadky, které zasáhnou třeba i jen některé uživatele
- pomalá rychlost stahování a to prý i z premia (řádově pouze stovky kB)

Např. já z něj nemůžu stáhnout mapu Krnova a Moravského Berouna.

Za sebe můžu doporučit, co se rychlosti a stability doporučit BezvaData.cz, DataPort.cz a Rapidshare.com.
- BezvaData teď jedou stále mou max. rychlostí 3 MB/s, nevím, jak dlouho tam vydrží soubor.
- DataPort chodí sice stále kolem 3MB/s, ale začíná být problémem nedostatek volných slotů
- Rapidshare.com - v téměř jakoukoliv dobu běhá i přes free rychlostí přes 3MB/s, žádný problém se sloty, ale otázkou je, jak to bude do budoucna...
Navon N660: iGo Primo 1.2.1 + MapChanger + Gj Skin + rastrové mapy + TTS Zuzana
.:: iGo Primo detailně a srozumitelně >>> pokračovatel iGo Prima pro začátečníky a Aktivace videa a hudby v menu Navonu ::.
peppa

Příspěvekod hladik2 v 13 zář 2011 18:58

Nebylo by tedy lepší zůstat u rastru 1x5 napojit se na rastry matrockin CZE_Praga(Z,S,N)ty jsou právě 1x5 a z nich se dobře pokračuje.Ale to nechám na dohodě,já je budu dál tak dělat ,bo se mi zobrazují dost kvalitně.Myslím že byla chyba k Praze nalepit menší rastry,tím došlo k překrývání.Co se týče rastrů zasahujících mimo republiku,nechal bych to tak.
REALME GT2 Neo
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod jablonexxx v 13 zář 2011 18:59

Korekce musim použivat u 2x2. Tam to je opravdu potřebne.Jesli použiju korekce u 1x5,budou mi silnice dost často na přilehlych barakach.Proč se mi to u 1x5 povede bez korekce nedokažu vysvětlit.Jen vim že jesli mam 2 kostky nad sebou, tak rastr se roztahne Sever-jih,a silnice neseděj.Dělal jsem Podkarpatskou Rus a bylo to pokus-omyl.
Uplně souhlasim s hladik2.Akorat neviznam se v tom C10 E25 jelikoz Excel neznam a taki ho mam na RusWindowsu tak že jesli v tom je Česki pismenka,tak to mi ukaže neco co nedokažu přečist.Stejně jak vam Na CZ Windowsu azbuka.
Zitra budu pokračovat podle souřadnic 15,125 15,750 směrem dolu Tak že mi to misto nechte.Ja ho dojdu až do konce.Nekdo muže vzit od 15,750 po 16,375. Ze zhora dolu a napoji se na moje rastry.
Navigon 2200 320x240
jablonexxx

Příspěvekod vovi v 13 zář 2011 19:49

To "C10. E25" jsou souřadnice jednotlivých políček (jako na šachovnici).
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod vu5936 v 13 zář 2011 19:54

C10 a E25 byl jenom příklad naslepo, který navrhnul vovi jako jmennou konvenci. Vychází to očíslovaných bloků v listokladu, který je v uvedené poslední verzi očíslovaný podobně jako třeba buňky v Excelu. Pojmenování skutečného souboru by tedy bylo CZE_F7-Slatiny_Google_HQ_110912.raster.
Pokud se shodneme na stejné velikosti nejčastěji vyráběných rastrů 1x5, tak je to jednoznačné a výhodné pojmenování rastrů pro orientaci na mapě a časem i pro název jejich souborů. Podmínkou je ovšem sjednocený systém bloků 1x5 v pevně dané osnově.

OK, další posun ohledně standardu je tedy ohledně korekce. Protože se výsledný rastr chová u každého jinak, shodneme se na tom, že každý bude pasovat rastr na vektory "na oko"? Možným problémem ale bude lícování rastrů vytvořených různými autory na sebe.
Moje zkušenost s tasry 2xX je díky nasčítání chyb a nekorigovatelnosti ještě horší. Naposledy jsem to řešil dvěma nezávislými a jednotlivě korigovanými pruhy 1xX spojenými v konvertoru do jednoho rastru 2xX, ale to je ještě větší pakárna.

Kde jsme o krok zpátky:
- Velikost rastrů. jablonexxx, Hladík2 preferují formát 1x5. Já se přidávám. Matrockin v posledních verzích zřejmě taky preferuje formát 1xX. Amatér používá 2x2. Co s tím? Budeme pokračovat v započatém díle nad vyrobeným listokladem (a tam je s ohledem na už hotové převažující oblasti 1x5 jasná volba) a nebo někteří z vás dělají nezávislé dílo ve svém vlastním standardu? Pokud ano, není to zbytečná práce? Jaké jsou výhody proti tomuto rozdělanému listokladu?
- Osnova listokladu. Tady jsem se v diskusi trochu ztratil. Pohledem na mapu je jasné, že převážná většina hotových rastrů formátu 1x5 je zarovnaná na souřadnici 14,500E+násobky 0,625. Dokonce to krásně vychází na celý násobek pěti na východ i západ republiky Jedinou anomálií je právě superblok u Prahy. Co tedy brání, abychom pokračovali v dané osnově a superblok Prahy nakonec taky sjednotili? Možné protiargumenty jsou špatné lícování většího počtu viditelných švů v graficky složité aglomeraci. Nepomohl by v zájmu unifikace listokladu s jejich přegenerováním Matrockin? Už to má z minula nakešované a korigovat umí excelentně. Zkusím ho zdvořile požádat v SZ.
vu5936

Příspěvekod amatér v 13 zář 2011 20:06

To, že dělám bloky 2x2, vychází z toho, že jsem byl poslední týden mimo :) , tak jsem jen reagoval, nebyla to výzva k překopání toho, co vám vyhovuje.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE