Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

NAVON N750

Zde řešíme všechny modely navigací NAVON - např. N250/N350/N450/N460/N470/N560/N650

Re: NAVON N750

Příspěvekod ferda61 v 23 srp 2011 14:02

.....já si nestěžoval,opět musím zde uvést,že jak p. Mašek,tak i jeho obchod je mi velice sympatický,stále a všem tvrdím,že je to jeden z mála obchodníků,který OPRAVDU ví,co prodává.......a jeho postup při mé reklamaci N670 byl naprosto v pořádku,a musím vyzdvihnout nadstandartní pomoc vypůjčenou navigací,.........je pravda,že mě mrzí kvalita dnes prodávané elektroniky.. (vím,že za to nemůže p.Mašek).......tak jen doufám,že se snad dočkáme nějaké solidní novinky od Navonu(nebo jiného výrobce),a že se do Enteru vrátím pro novou navigaci,.....
Dejvid 6, Primo 2.0(9.6.2.209584) +diMka+mapchanger
ferda61

Příspěvekod addam v 23 srp 2011 15:48

Já jsem to jako stěžování nepovažoval ;-) a jsem rád, že jste na nás nezanevřel :)
A co se týče nového modelu N760 (o kterém jsme se na prodejně bavili), tak opět došlo k odložení dodávky do Evropy. Aktuální termín dostupnosti tohoto modelu je 15.9.2011 :x Doufám, že tento termín už opravdu dopadne, protože jinak mě zákazníci už roztrhají na kusy :lol:
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

Příspěvekod miquik v 23 srp 2011 16:10

Takze opet dilema, N670, nebo cekat na N760 .. hm..
miquik

Příspěvekod addam v 23 srp 2011 16:54

Tak zrovna v tomhle žádné dilema nevidím ;-)

Pokud jsou moje informace správné, tak model N760 by měl mít oproti modelu N670 navíc "pouze" následující věci:
- RDS-TMC
- BT handsfree
- FM Transmitter
- HD rozlišení 800x480 pix.
- větší vnitřní paměť min. 4GB
- 3D budovy
- DA výstrahy

Takže pokud něco z výše uvedených věcí potřebuješ, tak si počkej na N760.
Pokud nic z výše uvedených věcí nepotřebuješ, tak si kup N670.

Samozřejmě lépe se bude rozhodovat, až bude známá cena modelu N760. Jenomže na to si budeme muset počkat do půlky září :|
addam
Administrátor

Příspěvekod miquik v 25 srp 2011 13:26

Adame velmi vám děkuji, ta N670 by určitě stačila.
Kdo ví, zda je někde k sehnání nějaký čistě hardwarový manuál pro NAVON N750, nebo nějaká diagnostika, žeby jsem se pokusil opravit i ten dispej? Co s tím?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
miquik

Příspěvekod addam v 25 srp 2011 15:13

Mno, já tedy nevím, ale podle té fotografie bych vsadil pravou ruku na to, že ten displej je mechanicky poškozený - prasklý.
Neznám žádný manuál (u žádné značky navigace), který by popisoval zapojení displeje. Displeje se většinou neopravují, ale mění za nový kus.
Shodou okolností si jeden můj zákazník nedávno zničil základní desku u NAVON N660, ale displej má v pořádku. Takže pokud bys chtěl, tak od něj můžu zkusit zjistit, jestli a za kolik, by svůj displej prodal...

Omlouvám se za tykání, ale tady na fóru si tykáme všichni ;-)
addam
Administrátor

Příspěvekod bobopip v 26 srp 2011 07:47

Ahoj,mám Navon 750 a nefunkční TMC,jen v dopravě se mi zobrazí dvě ikony a to,že je to zapnuté,ale žádní poskytovatelé mi nenaběhnou a zbytek se taky nezobrazí,můžete mi poradit jak to rozchodit a nebo kde to najdu tady na foru ?? A ještě jednu věc,pokud zapnu rádio,tak se nic neděje,zapojím sluchátka,naladím stanici a stále nic jen slyším cvakání na ikony.Navi byla koupená v 11měsíci 2010.Díky pip
bobopip

Příspěvekod addam v 26 srp 2011 08:35

Tak to vezmeme po jednom ;-)

Co se týče RDS-TMC, tak je potřeba upřesnit, jestli když si necháš zobrazit "Přehled o provozu" tak jestli tam vidíš jak navigace prohledává FM pásmo - tzn. jestli hledá FM stanice.
Podívej se na fotografii, která je níže. Správně to má fungovat tak, že v té části kterou jsem označil červenou šipkou, se mění údaje o frekvenci.
Pokud se tak děje, tak je to v pořádku.
Pokud se tak neděje, tak máš nejspíš nějaký softwarový problém - např. nemáš ve své navigaci originální software, nebo potřebné dll knihovny. Neprováděl jsi nějaké úpravy?
IMAG0184.jpg

Co se týče toho co nazýváš "rádio", tak předpokládám že máš na mysli funkci FM Transmitter - tzn. bezdrátový přenos zvuku z navigace třeba do autorádia.
Pokud si FM Transmitter zapneš (v hlavním menu navigace - viz. obrázek), tak od té chvíle žádný zvuk (navigační povely, MP3 hudba, apod.) nepůjde do reproduktoru navigačního přístroje, ale namísto toho bude vysílám "do vzduchu" na takové FM frekvenci, kterou sis zvolil.
IMAG0185.jpg

Když jsem si znovu přečetl Tvůj příspěvek, tak to na mě dělá dojem, že možná pojmem "rádio" máš na mysli normální radio-přijímač - takže pokud jsi svojí otázkou měl namysli to, že na navigaci nemůžeš naladit rozhlasovou stanici (např. Evropa 2), tak bys měl vědět, že GPS navigace není rozhlasový přijímač. Respektive neznám žádnou PNA navigaci, která by v sobě měla zabudovaný klasický rozhlasový přijímač....
addam
Administrátor

Příspěvekod Melkes v 26 srp 2011 10:33

to: Adam
Zdravím všechny, připojuji se k problémům s TMC. Na obrázku jak je znázorněno vyhledávání stanic, tak to mě funguje,
seznam události na trase taky. Ale myslel jsem si, že mě to bude zvukově nebo graficky upozornovat co se děje na trase po které jedu. Nedávno jsem jel z Uh. Hradiště na Brno s tím, že ve Slavkově najedu dálnici. Všechno proběhlo v pohodě až
do doby kdy jsem se na dálnici dostal do kolony a musel jet asi 20 min. krokem a až jsem se dostal do míst kde se opravovala silnice /dlouhodobá akce, žádná havárka/.Předpokládám, že Navi toto měla vyhodnotit a nabídnout jinou trasu.
Souběžně s dálnici vede ještě stará původní silnice na Brno. V září budu mít Navi 12 měs. a dosud jsem tuto funkci na nic nevyužil.
Ještě mám otázku k aktualizaci map zdarma, je nějaká naděje,že do 20.9.2011 něco vyjde?
Navi zakoupena v Entershop /Adam
zdravím Melkes
Melkes

Příspěvekod Ivo K v 26 srp 2011 10:53

Jedná se o dva problémky.
1. Je-li ta či ona dopravní událost zavedena v systému dopravního hlášení RDS-TMC :arrow: o tom se zde již napsalo opravdu hodně. ;)
2. Nastavení dopravních událostí v navigaci, dle potřeb každého uživatele. Viz screenshot:
ffscreen_00002.jpg
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

PředchozíDalší

Zpět na NAVON - specifické postupy