Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

GJ skin pro PRIMO 1.1.

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: GJ skin pro PRIMO

Příspěvekod yksyks v 23 pro 2010 22:12

Pokud to pomůže: zaregistroval jsem vypínání hlášení radarů od první instalace plánovací mapy, což byla tuším verze GJA 2.21. Nebyl jsem tak důsledný, abych vysledoval příčinu. Používám originál GJA skin s ruční úpravou pro plánovací mapu.

V této souvislosti bych se dovolil zeptat: nebylo by možné tuhle plánovací mapu umístit do ui_igo9, abych ty celkem složité úpravy nemusel opakovat při každém ugradu originálního GJA skinu?

Díky moc, za radu i za vaši práci.
Evolve Multitraxx 4GB (480 x 272) • Primo 2.0.1 (9.6.5.221194) • skin diMkaWA -TomSoft 1.5.3 (a) • NQ 2013.Q2
yksyks

Příspěvekod Lakva v 23 pro 2010 22:26

Tak o tomhle jsem mopravdu neměl ani tušení. To čtyřtlačítko totiž nepoužívám a po startu jdu do hlavního menu a tam odtud do plánování nebo do mapy. Ručně... Zatím... Časem bych možná udělal to co jsem měl v GJ v osmičce - tedy nastavitelnou akci po startu a) s trasou (moje preference do kokpitu) a b) bez trasy (moje preference do plánovačky).

Když jsem tu úpravu dělal, tak jsem scripty moc nezkoumal. Přesněji zkoumal jsem jen scripty v běžném plánování přes menu, jak je to dělané na čtyřtlačítku jsem vůbec neřešil. A zkoumal jsem je jen do nezbytně nutné míry, abych mohl vyvolat mapu s požadovanými vlastnostmi.

Takže fakt nevím co s tím...
Je možné, že při plánování přes 4-tl. Gurjon prostě připravil posloupnost příkazů, aby se smazala trasa, zadal nový cíl, spočítala trasa a šlo do mapy. Normálně to funguje, ale když se něco změní...
Problém je, že když jsem do toho koukal, tak tam bylo vždy několik možností, jak se do požadovaného stavu (state) dostat. Já jsem vždycky volil cestu přes script, který do něj přechází tak, jak to je v menu a tedy asi i originálním DZ (který jsem ale, přiznávám, nikdy neviděl, natož abych ho zkoumal).
Pokud Gurjon řešil přechody mezi stavy tak, že prostě jde rovnou do požadovaného stavu, tak je možné, že se někde něco vynechá.

Jenže... Absolutně nechápu, jak se plánování dotýká upozorňování na radary!!! To mi prostě nejde na rozum!

Jinak potvrzuju vypnutí radaru po naplánování trasy přes kokpit. A taky jsem až vlastně teď, když jsem se do toho pustil, zjistil, že se mi upozorňování vypnulo taky, i když přes mapu ani z 4-tl. neplánuju. Jsem si jist, že se mi to stalo někdy v poslední době, po přechodu na GJA 2.22 vmíchaného do Vladgradova WVGA data.zipu (a nemíchal jsem to sám, je to přímo od autorů). Navíc mám upravené soubory vytažené z DZ a hozené do adresáře UI-IGO9, je to pohodlnější.

Budu to sledovat a zkusím zjistit, za jakých okolností se to vypíná mě. Ale nevím, kdy zase bude čas s tím intenzivněji laborovat.
A už vůbec nevím, fakt nemám ani to nejmenší tušení, jak, k čertu, souvisí plánování s vypnutím upozorňování na radary. To mi fakt hlava nebere... To by se muselo stopovat, co přesně script dělá a kdy na tu proměnnou sahá. Jenže to jde ve vývojářských nástrojích, s našimi možnostmi se asi moc nechytáme :-(
:shock: :?

2 Yksyks: Já to tam mám dané, ale problém je, že když jsem měl skin samostatně a ne v DZ, tak mi to složku UI-IGO9 úplně ignorovalo.
A i když mám teď skin v DZ, tak to ze složky sice funguje, ale od verze k verzi dochází k úpravám těch souborů přímo Arkokem. Pokud necháš soubor z úpravou ze starší verze, tak změny v novější verzi budou "vráceny" zpět - použijí se scripty ze staršího modifikovaného souboru v adresáři a ne z novějšího ve skinu. Takže to asi stejně bude nutné upravovat pokaždé znovu (což je taky důvod, proč některé verze vynechávám, pokud přináší jen nezajímavé novinky).
Je to tak, Dane??? Nebo by se to dalo nějak obejít?
Lakva

Příspěvekod Lakva v 23 pro 2010 23:00

Dane, když jsem určil cíl přímo v dragmapě, tak se mi po potvrzení objevila ještě na chvilku rekapitulační mapa - ta co je v ní délka trasy a stručný přehled úseků a taky je tam ta úprava, že odpočítávací tlačítko start jsme zmenšili a k němu jsme ještě dali to nové pro návrat do plánovací mapy (jak jsi vybíral design, ve kterém půjdou zmenšit vedle sebe).
Objeví se tahle rekapitulačka i při výběru cíle přes 4-tlačítko :?:
Pokud ano, pak PRÁVĚ TADY je spojení mezi upravenou plánovačkou a výběrem cíle z kokpitu. Jinde asi těžko... Takže tady by asi bylo potřeba začít hledat, kdy se to upozornění vypíná...

Ty máš ve skinu větší přehled než já: Mohl bys mě navést na zpracování radarů? Třeba jaký název má proměnná, určující, že se rychlost kontroluje a podobně...
Lakva

Příspěvekod velsak v 23 pro 2010 23:06

@deusexx: zkusil jsem přesně tvoje parametry, bohužel - je to furt jen na kuse obrazovky, kašlu na to - použiju skript a po zapnutí mapchangeru restartuju ručně.

Kdyby někdo tušil jak do skriptu mapchangeru dostat volání mortskriptu nebo spouštění zástupce xx.lnk, byl bych rád.
Honor 10 - 1520*720, 4GB RAM, DUAL SIM, OREO 8.1.
NextGen 9.18.27.734842, skin PONGO 31.1.2018
velsak

Příspěvekod SvoDa v 24 pro 2010 09:01

@lakva: s tou rekapitulační mapou s odpočtem to nesouvisí - rekapitulační mapa se objeví při určení cíle přímo v dragmapě (klik do navigační mapy a zvolit kurzor jako cíl) ale neobjeví se při výběru cíle přes 4-tlačítko a přitom toto jsou právě ty dva typy plánování, které vypínají radary (u jednoho se rekapitulačka objeví u druhého ne).

Všechny ostatní varianty plánování jsou OK a dokonce ty radary"zafixují" tak, že pak již můžeš zase plánovat v dragmapě nebo přes 4-tlačítko bezvadně.

Taktéž absolutně nechápu, proč toto plánování ovlivňuje upozorňování na radary, ale je fakt, že jakmile zruším tvoje scripty týkající se plánovačky a vrátím origo stav, je to OK a radary nevypíná ani plánování přes dragmapu a ani přes 4-tlačítko.

Otázka je, jak se tvá úprava plánovačky chová v jiném skinu popř. v default data.zip. Se skinem Gurjon to nakonec ne,musí vůbec souviset, když to dělá problém nejen při plánování přes 4-tlačítko, což gurjonovo je, ale i přes dragmapu, což je default způsob.

Přitom v těch origo scriptech, které nahrazuješ, žádnou souvislost s visible či enable ohledně "warning.speedcam_warning" nebo "warning.speedcam" nebo "speedcam_warning" nevidím

@Yksyks:lakva má pravdu
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Lakva v 25 pro 2010 20:35

Řešení výše zmíněného problému s vypínáním upozornění na radary bylo nalezeno, najdete ho v původním tématu na Mio-Treo, přesněji zde
Lakva

Příspěvekod SvoDa v 25 pro 2010 20:48

Děkujeme Lukáši ;) .

Já si dovolím zde vložit rovnou upravený soubor, takže stačí v původního skinu 2_23_Si tímtop zaměnit a již bude vše OK a radary se nebudou při plánování trasy přes mapu či čtyřtlačíko vypínat
green_480_272.rar
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod happy66 v 25 pro 2010 20:48

To jsou sice krásné stránky, ale veškeré data sou pouze za prachy. To co je zde zdarma se tam platí.... :o :o

Kód: Vybrat vše
Skrytý text. Zobrazení je možné pouze pro Sponzory, více na http://www.mio-treo.info/paypal.php
MIO C520 - Primo 9.6.5.216230 - skin fm+a 2.0.6.+TTs Zuzana
SDHC Transcend 8gb class 10
SDHC ADATA UHS-I 16gb class 10
SD Kingston 2gb (servis)
mapy Here

Nevrtej do ničeho co funguje!!!
happy66

Příspěvekod amatér v 25 pro 2010 20:55

Na odkazu od Lakva nevidím že by text byl skrytý.
amatér
Moderátor

Příspěvekod Lakva v 25 pro 2010 21:10

Můj odkaz skrytý není, to jsem s nejvyšším šéfem domluvil. Doufám totiž, že se toho chytí i tvůrci původních skinů a nebudeme to už muset do každé verze dodělávat. Tahle úprava by neměla nikomu vadit...
Jinak ale hodně věcí na M&T skrytých je. Za fórem nestojí žádný obchod nebo někdo, kdo by jeho provoz dotoval, a reklamy tam taky nenajdeš (s vyjímkou reklamy na ES ;-) ). Noa z něčeho to žít musí. Přitom nutný příspěvek není velký, stačí třeba pětka...
Lakva

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu