Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skiny Riks a PlusPlus pro iGO8 v 8.0.0.xxxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Preferuji a nejčastěji používám skin (svou volbu můžete průběžně změnit):

Riks_tS ________ s plným panelem s aplikacemi
5
8%
Riks_tS ________ s poloprůhledným (průhledným) panelem
2
3%
Riks_ALL_tS ____ s nastavitelnou průhledností panelu
2
3%
PlusPlus_tS _____ s plným panelem
2
3%
PlusPlus_tS _____ s poloprůhledným (průhledným) panelem
0
Žádná hlasování
PlusPlus_ALL_tS+ s nastavitelnou průhledností panelu
20
31%
Micsan_Trans
3
5%
Di/\/\Ka
20
31%
TTSkin
2
3%
jiný
8
13%

Celkem hlasů : 64

Re: úpravy skinů iGO8

Příspěvekod SvoDa v 04 črc 2008 18:39

Už jsem to tu taky nebo na Miofóru psal, ale pro příchozí SZ, to tu raději znovu (opakování matka moudrosti) popisuji

Značka max.povolené rychlosti u Rikse.
Zjistil jsem, že mnozí z vás ještě jezdíte na skiny Riks 2.5.b a nebo na ty z 21.6., co jsou na tomasII webu a proto nemáte tu značku, ale jen červený číselný údaj.
Když jsem předělával skin 2.5b, tak ta značka v origo Riksovy byla obrovská, asi jako pětikoruna, tak jsem ji jen zprůhlednil, aby zcela zmizela.
Ve skinu 2.6, jsem použil malý kroužek z iGO++ skinu a ten už je lepší.
Tu dopravní značku jsem ale zapracoval až do skinů s poloprůhledným a průhledným panelem, které upravoval tomasII (24.6.,resp. 27.6.). Do verze s plným panelem už jsme to nedodělávali.

Jinak ve skinech riks 2.6 i iGO++, které jsme dělali s tomasII, jsem aktuální rychlost "svázal" právě s tou značkou max. povolené rychlosti, a vyhodili mimo panel, aby v panelu mohlo být víc jiných údajů. Ideální je to tak jak vidíte na sreenech (čas, vzdálenost, dojezd, lineár.kompas, nadm.výška.
Aby se ti značka max. rychlosti vč. aktuál.rychlosti zobrazovala, musíš si to zapnout kliknutím na infopanel (v místě aktuál.času) a zatrhnout (kliknout) na omez.rychlost (zapnuto=červený čtvereček). Stejně tak můžeš mít nezávisle na údajích v panelu zobrazovat lineár. kompas i nad.výšku, které= zapínáš a vypínáš tamtéž.

Podobně jsem aktuál.rychlost a max.povol.rychlost svázal a vyhodil mimo panel i u skinu iGO8++tS, který používám nejraději, bo na rozdíl od Rikse to v něm pípá, když jedeš rychleji 200-600 m před radarem (lze nastavit) a kolem něj, než máš (není to totéž co pípání při přibližování k radaru, to můžeš nastavit taky, ale v tomto případě je to zbytečné, bo si myslím, že stačí hlasové varování "pozor...radar...km/h" a pak pípání, když jedeš moc rychle a ne, že se radar blíží).

capture21.jpg

Riks.JPG

Riks+tS+.JPG

Pod tou značkou max.povol.rychlosti jsem schoval i tlačítko pro spouštění mp3, tak to taky zkuste.
Při topmost=0, nebo se středníkem před topmost=1 v sys.txt se bude mp3 spouštět vždy na popředí, stejně jako ostatní aplikace (viz diskuse ve vlákně o sys.txt).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 04 črc 2008 20:11

To skryté tlačítko přehrávače mp3 pod značkou povolené rychlosti funguje. Potvrzuji fukčnost. Už ho několik dní používám. :D :D
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod SvoDa v 04 črc 2008 22:18

Není problém si "dodělat" na navigační plochu jakékoliv další skryté tlačítko, návodů je tu habakuk. :D :D :D
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 05 črc 2008 10:57

Kdybyste se chtěli ve skinu iGO8+tS+ nebo Riks+tS+ zbavit poloprůhledného a skoroprůhledného panelu úplně, tak i to jde: a jako obvykle, je to poměrně jednoduchá úprava

Navigační panel je tvořen pěti obrázky (cock_infobg1.bmp, cock_infobg2.bmp, cock_infobg3.bmp, cock_infobg4.bmp a cock_infobg4plus.bmp).

Těmto obrázkům pak stačí dát v souboru navigatemap_420_272.ui na všech místech, kde se vyskytují „minusovou“ souřadnici „x“= třeba „-100“ a jsou mimo obrazovku a máš tudíž panel pryč, ale údaje, na rozdíl od Riksova řešení, zůstávají. Ale pozor, souřadnice x měnit jen na řádcích SPRITE (souvisí s tím obrázkem) a ne na řádku BUTTON (souvisí s tím, že je tu schováno tlačítko, jako by tu panel byl)
Pokud tu úpravu nechcete provádět sami, stáhněte si odtud navigatemap_420_272.ui (rozbalit, nakopčit do příslušného skinu iGO8+tS nebo Riks+tS+ na místo stávajícího stejnojmenného souboru a zas zabalit do skin.zip.)

navigatemap_480_272.zip

navigatemap_480_272.zip

Pozor, nelze vyřešit středníkem nebo výmazem, ale jen změnou hodnoty x

Screenshoty jsou v dalším příspěvku, nelze do jednoho příspěvku vložit víc než 3 přílohy
Naposledy upravil SvoDa dne 05 črc 2008 21:44, celkově upraveno 3
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 05 črc 2008 11:01

Takže tady jsou screenshoty k výše uvedeným úpravám v souborech navigate...
skin Riks v ržimu celá obrazovka.JPG

skin Riks.JPG

skin iGO.JPG

Jistě jste si taky všimli, že jsem dal číselným údajům širší ohraničení (glowsize) aby byly lépe na roznamité mapě vidět, když je nepodkrývá žádný panel.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod markuson v 06 črc 2008 21:32

ahojte, nevíte někdo jak vytvořit např. tlačítko, tak aby byla jeho část transparentní? už se s tím mořím celý odpolodne a nemůžu na to přijít. Orig. bmp se v MioMap IGO BMP Tool tváří jako transparentní, a určitě to má spojení s Alpha channel, ale když vytvářím vlastní, tak se mi nedaří žádané části obrázku mít průhledný. Nevím co je v tom za fígl, protože bmp by správně nemělo umět transparency...

Nevíte co s tím?
markuson

Příspěvekod markuson v 06 črc 2008 22:00

tak jsem na to přišel... zkusil jsem editovat ve Photoshopu, kde bylo možné ukládat do BMP i Alpha Channels a pak to už dělá to co jsem chtěl... ;)
markuson

Příspěvekod petko556 v 11 črc 2008 11:02

Dotaz: skin iGo8_PlusPlus++_080627_tS+, spustím z „rýchleho menu“ nahrávanie trasy (ikona - pneumatika má červený puntík). Potom ho chcem zastaviť, stlačím, ikona - pneumatika má modrý štvorec, ale nahráva ďalej. Musím ikonu podržať, vstúpim do menu záznamu trasy a musím „zastaviť nahrávanie“ aktuálnej trasy. Robí to aj Vám?? Dík.
petko556 - C720(FT), FW: R02+3+9913+1018,
iGO 8.3.1.53228xxx, ++0.8-UNIc
petko556

Příspěvekod SvoDa v 11 črc 2008 11:14

Ano, dělá. Mimo jiné taky proto jsem schoval to tlačítko s pneumatikou přímo na obrazovku. Viz screenshot, ale u PlusPlus je NAD tlačítkem 2D/3D (U Rikse je vedle 2D/3D). Krátkým stiskem zapneš, dlouhým stiskem se dostaneš k tlačítku zastavit nahrávání, nebo k vyvolání tras.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 11 črc 2008 11:43

Mám drobnou - spíš kosmetickou - reklamaci. V obou skinech ++ i Riks s vašimi úpravami je v meníčkách vpravo nahoře v černém pruhu "t&S+", které se zčásti překrývá s ukazatelem počtu stránek. Obzvlášť v nečtecích brýlích pak mám potíže - pohledem nezjistím, na které stránce jsem, ta první číslice je díky překrytí nečitelná.
Nešlo by to buď posunout kousek doleva (stačilo by tak 20px) nebo přidat k označení Riks/++ na levé straně?
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu