Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Moderátoři: maros888, Dráček

Re: Hlas TTS Zuzana pro PRIMO

Příspěvekod vovi v 21 zář 2010 12:35

Já vím, že to není nic kritického, ale ono to nejhůř zní, když se jede rychleji, a ty hlášky "Po osmi stech metrech..." a "Po tři sta metrech..." jdou krátce za sebou. To už se mě pak na to ptá i šestiletá dcera ("A proč to ta pani říká tak divně?"), která jinak o gramatice skoro nic neví. Hlavně vadí to, že je každá ta hláška jinak. A protože "osmi stech" se jinak říct nedá, bylo by potřeba opravit "tři sta" na "třech stech".
Ale pravda je, že klidně budu žít i s tím dosavadním tvarem - jen jsem si říkal, že když už se v tom stejně bude josef.r hrabat... ;)
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod vu5936 v 21 zář 2010 12:54

@josef.r
Ahoj, teď mne napadají jenom tři malé věci:
1. V Praze na sjezdu z D8 na Březiněves a Mělník Zuzana hlásí: "Jeďte 300m, pak odbočte vpravo na silnici 243 směr Praha Breziněves (řekne r, ne ř). Následný sjezd "... směr Březiněves" (bez vyslovení Prahy před tím) už je OK. Možná to je překlep na mapě (NT Q1.2010), nevím.
2. Po dojetí do cíle řekne něco ve smyslu, že můj cíl je vlevo a popřeje pěkný den. Ty dvě věty jsou vyslovené bez pomlky mezi nimi. Šlo by za koncem té první věty s cílem, než začne přát, přidat malou pauzu?
3. Jezdím do míst, kde nejsou čp, takže se naviguji na střed ulice. Zuzana pokaždé suveréně ozmámi, že můj cíl je vlevo. Ten můj je zrovna vpravo. Je možné nějak zohlednit, aby tam, kde není jasné umístění cíle na straně ulice podle čp, ohlásila něco "neutrálního"?

Díky!!
vu5936

Příspěvekod amatér v 21 zář 2010 13:22

vu5936 píše:3. Jezdím do míst, kde nejsou čp, takže se naviguji na střed ulice. Zuzana pokaždé suveréně ozmámi, že můj cíl je vlevo. Ten můj je zrovna vpravo. Je možné nějak zohlednit, aby tam, kde není jasné umístění cíle na straně ulice podle čp, ohlásila něco "neutrálního"?

Tak tohle možné není, oznámení o poloze cíle je vázáno na aktuální polohu cíle trasy. Tedy, když cíl označíš po pravé straně ulice, vždy se ozve hláška, že cíl je vpravo,navigace tě totiž vždy vede tam, kam cíl skutečně zadáš. Pokud ale zadáš konkrétní adresu je to vždy správně.

Hláška "Váš cíl je vpravo/vlevo" neoznačuje místo kde je pomyslný cíl, ale opravdu jen místo skutečného bodu, který si vyznačil kliknutím do mapy.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod josef.r v 21 zář 2010 13:42

vu5936 píše:@josef.r
Ahoj, teď mne napadají jenom tři malé věci:
1. V Praze na sjezdu z D8 na Březiněves a Mělník Zuzana hlásí: "Jeďte 300m, pak odbočte vpravo na silnici 243 směr Praha Breziněves (řekne r, ne ř). Následný sjezd "... směr Březiněves" (bez vyslovení Prahy před tím) už je OK. Možná to je překlep na mapě (NT Q1.2010), nevím.
2. Po dojetí do cíle řekne něco ve smyslu, že můj cíl je vlevo a popřeje pěkný den. Ty dvě věty jsou vyslovené bez pomlky mezi nimi. Šlo by za koncem té první věty s cílem, než začne přát, přidat malou pauzu?
3. Jezdím do míst, kde nejsou čp, takže se naviguji na střed ulice. Zuzana pokaždé suveréně ozmámi, že můj cíl je vlevo. Ten můj je zrovna vpravo. Je možné nějak zohlednit, aby tam, kde není jasné umístění cíle na straně ulice podle čp, ohlásila něco "neutrálního"?

Díky!!

ad1 je to chyba mapy, opravdu v mapě háček na první ceduli chybí. Hlášku jsem ti ale opravil, aby byla správně.
ad2 opraveno
ad 3 amatér už psal...
+ Hruš, Staš atd. - opraveno
+ třech stech, čtyřech stech... - opraveno

Až toho bude víc, udělám update celého hlasu
josef.r

Příspěvekod kasy v 21 zář 2010 15:09

Na simulační trase mi Zuzka dvakrát za sebou hlásila "po stoosmdesáti metrech..." a podruhé "...dvěstěosmdesát metrů...". Nebylo to čisté, tak jsem zkusil zaměnit "osmdesát" za fonetických "osumdesát". Podle mne je to lepší, čistší. Zaměnil jsem tedy včechny "sedm" a "osm", ale bude to chtít reál a delší čas na testování. :)
MIO C520; Primo 9.6.2.209584 na MFD, Content na SD, skin Dimka-Tomsoft 1.5.3.(a)
Čína 7" s DVB-T, 4GB NandFlash, Primo 9.6.5.245577, skin Dimka-Tomsoft 1.5.3.(a)
kasy

Příspěvekod vu5936 v 21 zář 2010 17:10

amatér píše:Hláška "Váš cíl je vpravo/vlevo" neoznačuje místo kde je pomyslný cíl, ale opravdu jen místo skutečného bodu, který si vyznačil kliknutím do mapy.

No právě že já jsem žádný cíl do mapy ručně neklikal. Zvolím město, ulici a dál už nemohu vybrat nic, protože v této oblasti čp nejsou. Jediná povolená volba je Vybrat ulici. Primo se pak zapíchne do mapy do skutečného středu ulice. Bohužel to pak stále vyhodnocuje jako nalevo :evil: Ale jo, to už by bylo bazírování na prkotině. Ten křížek si můžu ručně pošoupnout správným směrem, pokud to tam znám. Pokud ne, tak vím, že holt nejedu door to door. Díky vám oběma za pomoc!
vu5936

Příspěvekod Cinda v 21 zář 2010 18:08

Zuzka je super, pouze mě štve, že už ve velké vzdálenost před jakýmkoliv radarem (ještě není ani vidět hranice města) stále do zblbnutí opakuje "Zpomal, zpomal, zpomal....... Poraďte, lze někde nastavil maximální počet opakování? Jinak ale, všem, kdo se na Zuzce podílí, vysmeknout poklonu je málo.
Čína 5'', Win CE6, 800x480, 128MB RAM, 4GB ROM, Primo 2.0, DIMKA - TomSoft
Samsung Galaxy S2 ICS testuji iGO Primo
Cinda

Příspěvekod amatér v 21 zář 2010 18:25

@ Cinda
Nejsem žádný puritán, pohled na pěkně vyvinuté ženské tělo mám opravdu rád, ale zde mi ten tvůj avatar nějak nesedí ;) Podotýkám, že je to jen můj názor, a nechci tím vyvolat sáhodlouhou diskusi.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod Danny_S v 21 zář 2010 18:39

amatér> Třeba to je jeho - nebo spíše její ;-) - vlastní fotka. :-D
Danny_S

Příspěvekod deusexx v 22 zář 2010 08:05

Tož ať dojede na sraz.Tam to zkontrolujem :lol:
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO