Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

GJ skin pro PRIMO 1.1.

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: GJ skin pro PRIMO

Příspěvekod liboramik v 07 zář 2010 19:19

Tak jsem to zkusil a ještě překopíroval zpět data zip a jede to vše bez problemu díky moc. Jak jsem předtim laboroval s TMC tak jsem asi něco vymaz ještě jednou diky
liboramik

Příspěvekod kasy v 08 zář 2010 12:10

Měl bych dotaz k rychlostním limitům. U iGO8 to myslím fungovalo tak, že se zobrazil vždy limit podle současné polohy. Tedy např. v obci 50, na silnici 90, na dálnici 130. Pokud byly v mapě jiné údaje, měly prioritu. Takže když jsem jel v jakékoli obci nebo na silnici vyšší rychlostí, navigace mě upozornila. Teď mě upozorní, jen když jsou údaje v mapě, a ty na mnoha místech chybí. Dá se s tím u Prima něco udělat? Doufám, že to tak nefunguje jen mně. :)
MIO C520; Primo 9.6.2.209584 na MFD, Content na SD, skin Dimka-Tomsoft 1.5.3.(a)
Čína 7" s DVB-T, 4GB NandFlash, Primo 9.6.5.245577, skin Dimka-Tomsoft 1.5.3.(a)
kasy

Příspěvekod vovi v 08 zář 2010 12:23

Dá se jedině počkat, dokud to dodavatelé nenacpou do map ;)
A iGO8 se chovalo stejně; jenomže byly k rozumnému ježdění pouze TA mapy, které ty limity měly (a mají) pokryté slušně, NQ tehdy ještě nestál za nic a tak chybějící limity byly až to poslední, co na něm vadilo. Teď už já osobně považuji NQ za lepší než TA, jenom ty rychlostní limity zkrátka ještě trochu pokulhávají. Ale to je jen otázka času a priority té které oblasti.

Jezdíš-li na Gurjona, pak se to dá částečně vyřešit pomocí "manuálního nastavení rychlostního limitu"; ale není to bohužel nijak závislé na dělení obec/neobec/dálnice.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod kasy v 08 zář 2010 12:45

vovi: Díky za vysvětlení. Už jsem kvůli tomu několikrát měnil mapu z TA na NQ a zpět. S iGO8 jsem jezdil na TA a rychlostní limity se mi zobrazovaly daleko častěji, než teď. Alespoň pokud mi paměť slouží. :) Momentálně jezdím také na TA. Myslel jsem, že když Primo "ví", zda se momentálně nachází v obci, na silnici nebo dálnici, mohly by se zobrazovat i rychl. limity. Co nadělám, počkám tedy na vylepšení map. :)
MIO C520; Primo 9.6.2.209584 na MFD, Content na SD, skin Dimka-Tomsoft 1.5.3.(a)
Čína 7" s DVB-T, 4GB NandFlash, Primo 9.6.5.245577, skin Dimka-Tomsoft 1.5.3.(a)
kasy

Příspěvekod mirek1011 v 08 zář 2010 15:44

Ano, souhlasím - Primo je lepší provozovat s mapou Navteq, s TA totiž téměř nefunguje "omezení" důležité pro trucky, s Navteq to maká slušně - 4 m vysoké auto nepošle 3,5 m viaduktem jako TA.
Xiaomi Mi Max3, Nextgen 9.35.2.223260 s UX bez skinu
Prestigio GV7777, Primo 2.4 s UX bez skinu
Když budu vědět, rád poradím, když se sám zeptám (byť hloupě), tak mě nemlaťte ...
mirek1011

Příspěvekod kasy v 08 zář 2010 16:57

vovi: Měl jsi samozřejmě pravdu. Nedalo mi to, tak jsem zformátoval šochtli a nakopíroval kompletní staré dobré iGO8. Rychlostní limity se zobrazovaly bez problémů. Znovu jsem zformátoval šochtli a nakopíroval zpět Primo. Limity opět jen někde. Tak jsem vyměnil novější mapu TA za tu starší, co jsem měl v iGO8. No a rychl. limity Primo zobrazuje bez problémů. Ne že bych ti nevěřil, ale znáš to - důvěřuj ale prověřuj. :) Ještě jednou díky.

Edit: Zůstávám tudíž u starší mapy, zatím. :(
kasy

Příspěvekod expertdb v 08 zář 2010 20:43

Nemáte někdo tušení co znamená v tomto zápisu iconspr="speedwarn_list.bmp#32 to číslo 32?
Evolve Multitraxx
Igo Primo 2 + skin ZoZo_ex
expertdb

Příspěvekod vovi v 08 zář 2010 20:48

Konkrétně nevím, ale tipnu si: obecně se v angličtině (počítačové) znak # používá pro označení pořadové číslovky. Že by tedy šlo o ikonu v proužku na 32. pozici?
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod Ivo K v 08 zář 2010 23:09

To číslo za # označuje počet ikonek v proužku. Ve tvém případě se jedná o BMP proužek s 32 ikonami.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod SvoDa v 09 zář 2010 14:18

liboramik píše:Tak jsem to zkusil a ještě překopíroval zpět data zip a jede to vše bez problemu díky moc. Jak jsem předtim laboroval s TMC tak jsem asi něco vymaz ještě jednou diky

Proto i z důvodů, které se tu už popisovaly, kdy si Primo nemusí na každém přístroji rozumět se skiny je dobré "implementovat" skin do data.zip (nahrávat do něj obsah skinu GJ, čili přepisovat stávající a dohrávat nové soubory ze skinu do data.zip). Pro tuto implementaci je však nutno používat "neposkrněný" (originální) data.zip, mít ho zazálohovaný. V menu si pak pochopitelně "navolit" skiny jako výchozí pro den a noc.
Nahrání/přepsání data.zipu skinem (skiny pro den a noc) se provede takto:

soubory ze skinu pro den z adresáře ui_igo9/480_272 do data.zip/ui_igo9/480_272,
soubory ze skinu pro den z adresáře ui_igo9/common do data.zip/ui_igo9/common,

soubory ze skinu pro noc z adresáře ui_igo9/480_272 do data.zip/ui_igo9/480_272/skin_night,
soubory ze skinu pro noc z adresáře ui_igo9/common do data.zip/ui_igo9/common/skin_night,

soubory ze skinu pro den ui_igo9/480_272/ui do data.zip/ui_igo9/480_272/ui, *)
soubory ze skinu pro den ui_igo9/common/ui do data.zip/ui_igo9/common/ui. *)

*) soubory ve skinu v ui_igo9/480_272/ui a v ui_igo9/common/ui jsou ve skinu pro den i noc stejné, takže je jedno, jestli je bereš se skinu pro den či pro noc.

S další (novou) verzí skinů GJ je dobré vzít zase "neposkrněný" data.zip a do tohoto nahrávat uvedeným způsobem soubory nové varianty skinu a případně promazat některé soubory v SAVE (specielně system.ini, SETTINGS_V2.sav a Lua__PERSISTENT_.sav), kam si "skin" ukládá svá nastavení, kdy předchozí verze skinu (nastavení) si nemusí ve všem rozumět s novými nastaveními nového skinu.

Tímto postupem běhá Primo i se skinem Gurjon, čili vlastně bez skinu Gurjon, ale s jeho vzhledem, jelikož jeho soubory nejsou ve skinu, ale přímo v data.zip, dobře.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu