Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

iGO PRIMO - seriózní diskuze o nástupci iGO8

Re: iGO PRIMO - seriózní diskuze o nástupci iGO8

Příspěvekod Jerry v 26 srp 2010 20:27

Asi na tom něco bude, amatérův data.zip na C520 a také data.zip Best110(G) na rozlišení 320_240, kde je implemenována část gurjona jsou oba, každý na jiném zařízení, subjektivně svižné jako orig. data.zip.
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

Příspěvekod Miroš v 26 srp 2010 20:46

Zítra ráno to vyzkouším v autě.
Mio C520FT, iGo Primo 9.6.13.263722 f&a - TTSpro Zuzana spouštěč
MS Lumia 640 LTE W10 a Xiaomi Redmi Note 4 Nougat - Sygic GPS Navigation
Miroš

Příspěvekod rasto8 v 26 srp 2010 21:47

@Miroš, mne sa Primo chova presne tak isto ako tebe. Ciste Primo na SD je v pohode. S GJ casto ostava cierno. Zaujimava myslienka stym data.zip. :idea: Skusaj skusaj a daj vediet.
MIO C720 TMC, Transcend SDHC 16GB class10
Miomap 2008 - SD
iGO8 8.3.5. Primo 9.6.2.

MIO spustac v2 MIO unlock v3
rasto8

Příspěvekod Miroš v 27 srp 2010 08:57

Vyzkoušeno, funguje to. GJ Si jsem brutálně překopíroval do testovacího data.zip (nové věci přidány, stejného názvu přepsány), Primo 1.1 bylo kompletně na SDHC, spuštěno přes TCmd, BT spárováno s MT, trasa 30km s několika zastávkami, Mio uspáváno, vyndáno několikrát z auta a po pokračování s probuzením naskakovalo bez problému. Z nočního režimu se bez problému přehodil na denní. Zuzanka hlásila radar pouze ve směru, v jakém má.
Nezkoumal jsem, zda po překopírování GJ do data.zip se něco tluče nebo je dublováno, zdá se, že asi ne. Teď ještě vyzkoušet, zda tato úprava funguje ve variantě MFD a s content rozděleným na kartu.
Miroš

Příspěvekod SvoDa v 28 srp 2010 09:21

Přepsání souborů v data.zipu a dohrání nových ze skinu není problém a není důvod proč by to nefungovalo, pokud víš, co a kam (noční ikony z nočního skinu patří v data.zip do common/skin_night resp. 480_272/skin_night. Soubory .ui pro noční skin jsou identické jako pro denní, takže stačí jedny do common/ui, resp. 480_272/ui.)
Mirek (amatér) mne už mnohokrát inspiroval v ledasčem a tak jsem zkusil před cca 14 dny nahrát obsahy skinů do data.zip Za těch 14 dnů, co to takto testuji, musím potvrdit, že to je to stabilní, jak na MFD, tak na SD, ale těžko říct, jestli stabilnější než se skiny, jelikož i tak, když dělám nějakou změnu, před spuštěním Primo restartuji šochtli a neměl jsem problémy ani se skiny a nemám ani teď.

Problém je v tom, že "rvát" jakýkoliv skin do data.zip, resp. dělat úpravy jen v data.zip je pohodlnější pro uživatele, kteří si stáhnou celý data.zip, nebo nějakými soliterními soubory data.zip doplní, či něco v něm přeplácnou, ale ne pro ty, co se v tom rýpou, jelikož při existenci skinu je jasné, které soubory jsou jiné či navíc, u úprav data.zip je nutné si vézt přesnou evidenci, pracuješ stále s 18MB souborem, úpravy takovéhoto data.zip přímo v šochtli přes TC trvají déle a jsou méně přehledné než přímé úpravy skin.zipů, publikovat jen změněné či nové soubory, aby si je uživatel jen do data.zip dohrál vyvolá u mnohých dotazy co a jak a kam, resp. si na to netroufají a upovat kvůli tomu celých 18MB (s jedním rozlišením) při každé změně mimo toto fórum, jelikož zdě by to nebylo kvli kapacitě vhodné, atp.
Nechci dělat výčet pro a proti a ani jsem nechtěl psát dřív, než vše řádně otestuji, jak se mi skin v data.zip osvědčil, to nechám na názorech ostatních uživatelů.

Mirkovi však dávám za pravdu v tom, že s ohledem na skutečnost, že Primo není primárně "uzpůsobeno" pro provoz skinů a zlobí (zatuhnutí při rozjezdu, po probuzení, atp., a že je tudíž pro Primo bezproblémové, provádět změny přímými úpravami data.zip
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Miroš v 28 srp 2010 18:51

@SvoDA: Já se pouze snažím dopátrat toho, proč mi C520 mrzla. I když mám vše jen na MFD, ale je-li tam k tomu spuštěný skin, tak se mi i občas stane, že když ručně ukončuji program (červené kolečko), tak se Mio restartuje. Holt jsem objevil to, co máš dávno objevené. Ne každý se v tom sw šťourá a někomu to může pomoci.
Miroš

Příspěvekod Martin99 v 31 srp 2010 09:02

Dobrý den. Lze nějak zvětšit 3D zobrazení benzinek pro rozlišení 800x480? Děkuji.
Martin99

Příspěvekod rasto8 v 01 zář 2010 18:22

nedavno niekto tu niekde pisal, ze upravil data.zip tak aby po prebudeni Primo hned nepotrebovalo tolko dat naraz a tym padom ani nepada. Hladam hladam a neviem ho najst. Neviete kto to bol?
Miomap 2008 - SD
iGO8 8.3.5. Primo 9.6.2.

rasto8

Příspěvekod vovi v 01 zář 2010 18:33

Ta diskuse byla o tom, že samotný DATA.ZIP s případnými úpravami je méně náročný na zdroje, než jakýkoliv skin (který se nejprve načte a "přeflákne" příslušné kusy DATA.ZIPu). Čili závěr byl, že je výhodnější (z pohledu funkčnosti, ne pracnosti) jít cestou úprav přímo v DATA.ZIP, než psát "externí" skin.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod rasto8 v 01 zář 2010 18:43

to viem to som si nastudoval. Vyskusam. Ale niekto pisal nezavisle od skinu o nejakej uprave.
Miomap 2008 - SD
iGO8 8.3.5. Primo 9.6.2.

rasto8

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO verze, patche, update