od SvoDa v 28 srp 2010 09:21
Přepsání souborů v data.zipu a dohrání nových ze skinu není problém a není důvod proč by to nefungovalo, pokud víš, co a kam (noční ikony z nočního skinu patří v data.zip do common/skin_night resp. 480_272/skin_night. Soubory .ui pro noční skin jsou identické jako pro denní, takže stačí jedny do common/ui, resp. 480_272/ui.)
Mirek (amatér) mne už mnohokrát inspiroval v ledasčem a tak jsem zkusil před cca 14 dny nahrát obsahy skinů do data.zip Za těch 14 dnů, co to takto testuji, musím potvrdit, že to je to stabilní, jak na MFD, tak na SD, ale těžko říct, jestli stabilnější než se skiny, jelikož i tak, když dělám nějakou změnu, před spuštěním Primo restartuji šochtli a neměl jsem problémy ani se skiny a nemám ani teď.
Problém je v tom, že "rvát" jakýkoliv skin do data.zip, resp. dělat úpravy jen v data.zip je pohodlnější pro uživatele, kteří si stáhnou celý data.zip, nebo nějakými soliterními soubory data.zip doplní, či něco v něm přeplácnou, ale ne pro ty, co se v tom rýpou, jelikož při existenci skinu je jasné, které soubory jsou jiné či navíc, u úprav data.zip je nutné si vézt přesnou evidenci, pracuješ stále s 18MB souborem, úpravy takovéhoto data.zip přímo v šochtli přes TC trvají déle a jsou méně přehledné než přímé úpravy skin.zipů, publikovat jen změněné či nové soubory, aby si je uživatel jen do data.zip dohrál vyvolá u mnohých dotazy co a jak a kam, resp. si na to netroufají a upovat kvůli tomu celých 18MB (s jedním rozlišením) při každé změně mimo toto fórum, jelikož zdě by to nebylo kvli kapacitě vhodné, atp.
Nechci dělat výčet pro a proti a ani jsem nechtěl psát dřív, než vše řádně otestuji, jak se mi skin v data.zip osvědčil, to nechám na názorech ostatních uživatelů.
Mirkovi však dávám za pravdu v tom, že s ohledem na skutečnost, že Primo není primárně "uzpůsobeno" pro provoz skinů a zlobí (zatuhnutí při rozjezdu, po probuzení, atp., a že je tudíž pro Primo bezproblémové, provádět změny přímými úpravami data.zip
Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.