Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Spouštěč (nejen) pro navigace DEJVID IV.

Zde řešíme všechny modely navigací GOCLEVER - např. 5010/3535/5066/4090T-DEJVID/4335/3550/5055...

Re: Spouštěč (nejen) pro navigace DEJVID IV.

Příspěvekod a.mroz v 26 čer 2010 12:24

Odpoved na otazku do pranice: Ja ano sveho casu jsem potreboval databasi s lidma a cisama ulozenou v excelu kde lze vyhledavat podle abecedniho seznamu. Kolega to zas vyuziva ke cteni ruznych navodu ,Foták, dokonce i technicke navody na opravu aut, technicka prirucka k automobilu. a dalsi vyuziti by se jiste naslo. Ale uznavam takovejch uchylu jako jsem ja je asi pomalu takze to vesmes nikomu vadit asi nebude, je pravdou ze dulezita je ta navigace a ta funguje.
Krom toho uz jsem vlezl do Regional and language settings a tam uz bylo zvoleno czech. Takze pismenka bokem zustavaji :shock:
--=MIO C520=-- My Flash Disk iGO8 8.3.2.64873, Na SDHC 8GB
iGO8 8.3.4.102680, GJ_6..a vejs, mapy TA a Navteq.
HTC Desire S android 2.35 iGO NavGear 9.6.7.235654
a.mroz

Příspěvekod a.mroz v 26 čer 2010 13:57

Pro toho kdo by chtel fmilanuv spoustec pouzivat na SD karte u N480 a nechce nic instalovat do resident flash tady mam jednu malou pomucku vypujcenou od smartmaps.
Pri instalovani smartmaps jsem si vsiml ze na karte se obevila rada spoustecu pro ruzne navigace. Jedna slozka me zaujala s nazvem mobilenavigator. Kazdej kdo smartmapy ma vi ze po instalaci na SD se samy spoustej namisto puvodniho navi. programu. Toto vsak ale zajistuje soubor autorun kde jsem fmilanuv spoustec s originalnim nazvem mobilenavigator pozmenil na nazev slozky "spoustec" umisteny na SD. Zapis v autorun ve slozce mobilenavigator od smartmapu je tedy tento spoustec/mobilenavigator.exe Je to cesta k fmilanovimu spousteci ve slozce spoustec. Tudis ted nemusim mit v resident flash nic jen to co tam bylo od vyrobce a kdyby se posr..la karta muzu pouzivat aspon primo umistene v Navonu na resident flash.
Jen rekapitulace kdyz neni vlozena karta spousti se Primo z resident flash a kdyz zasunu kartu a kliknu na navigovat spusti se fmilanuv unlock. Pro me bohuzel zatim s pismenkama datumem na lezaka ale zaplat panbu za to. Slozku od smartmapu prikladam pro zajemce.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil a.mroz dne 26 čer 2010 14:19, celkově upraveno 1
a.mroz

Příspěvekod fmilan v 26 čer 2010 14:14

Takže s Adamem je domluveno zapůjčení mašinky s Win6 a budu testovat, co je potřeba udělat dál.
Dám vědět ;)
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod addam v 26 čer 2010 14:31

Když v rootu SD karty budeš mít soubor "shell.ini", tak pomocí něj můžeš linkovat cokoliv co chceš spouštet, po kliknutí na tlačítko "NAVIGOVAT" v hlavním menu přístroje.

Takže příklad:
Tlačítkem "NAVIGOVAT" z hlavního menu přístroje chci spouštět program ABCD.EXE, který je umístěný třeba v rootu SD.
Takže do souboru "SHELL.INI" napíšu: \sdmmc\ABCD.exe

Takhle to funguje u nových modelů NAVON N660/N480 a úplně stejně to fungovalo také u všech starých modelů NAVON N470/560/650.
A dokonce mám pocit, že to takhle funguje u mnoha jiných navigací.
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

Příspěvekod Maurik v 01 črc 2010 20:48

Doufám, že tento dotaz směřuji správně, jinak se omlouvám.

Jde mi o to, dnes jsem si pořídil toho DEJVIDA IV., stáhnul a na kartu dal ten spouštěč. Do vnitřní paměti DEJVIDA IV. jsem dal iGO8, zapnul navigaci a kliknul na ikonku iGO8, vše v pořádku, ale nevím zda je to v pořádku, že tu úvodní obrazovku (ta stříbrno modrá s tím znakem, kdy se načítají data), nemám přes celej displej??? Jako šířka v pořádku, ale ta výška asi ne, protože to není až ke spodnímu okraji, ale je tam asi 0.5-1 cm černý proužek. To tak má být?? Ptám se, abych se pak nedivil až pojedu a stále to tam bude. Nebo to je pouze na té úvodní stránce? Jinak nikde jsem nic neměnil. Laicky řečeno jsem navigaci připojil přes usb k nb, v tcup jsem si rozkliknul vnitřní paměť navigace a k již obsažené složce jsem nakopíroval to iGO8 (složku jsem přejmenoval na iGO81). Pak jsem do nb vložil microSD kartu, zformátoval a rozbalil ten spouštěč. Mezi ty věci spouštěče jsem si ještě vytvořil složky Hudba a Filmy, do kterých jsem nakopíroval prostě filmy a hudbu. Hudba je v mp3 a filmy v mp4 a 3gp. Hudbu jsem zatím nezkoušel, ale video ani jeden přehrávač spouštěče nepřehrál, pouze originál přehrávač GC 5066 BTFM. Vím, že se ptám asi jako blb :oops: :D , ale udělal jsem vše správně??

Předem díky moc za odpověď.

PS: Hudbu a filmy atd. můžu normálně házet na kartu volně, nebo to mám roztřídit do složek Hudba, Film, Fotky, když je tam ten spouštěč?
GC 5066 - BTFM + TMC DEJVID IV. iGO8 8.3.2.....
Maurik

Příspěvekod fmilan v 01 črc 2010 20:57

Kterou verzi spouštěče jsi stáhl? Pokud tuto: viewtopic.php?f=58&t=1207&start=75, pak je tam odkaz na tomasiiho stránky, ze kterých si musíš stáhnout ještě složku SYS a složku APP (kompletní) a obě složky dát na kartu vedle spouštěče. Pak ti pojedou programy (i přehrávače) které jsou všechny v App.
Nejsem si jist, jestli formáty mp4 a 3gp jsou podporované, vyzkoušej je dát do formátu .avi.
Co se týká zobrazení, nemáš náhodou nějakou verzi pro jimé rozlišení? Podívej se do data.zip, jestli je tam rozlišení 480_272.
Hudbu adt. si můžeš dávat volně, ovšem kvůli přehlednosti bych doporučoval vytvořit ty adresáře.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Maurik v 02 črc 2010 18:39

Stáhnul jsem si spouštěč_v3, co se týče toho zobrazení tak jsi měl pravdu, ale přepsal jsem to v sys. na výšku 272 a je to ok, ale zda je to dobře nevím, když píšeš v data.zip. Dělal jsem to prostřednictvím tc v navigaci. S tím přehráváním mp4 a 3gp jsem to vyřešil tak, že to buď spouštím přehrávačem, který je součástí GC, nebo to jde i přes TC, když na soubor klasicky dvakrát poklepu, takže to je v pohodě.

Jinak navigaci, neboli držák k ní, jsem si užil asi jen chvilku. Zkoušel jsem to dnes při cestě do práce a když jsem si to chtěl vyzkoušet i při zpáteční cestě, tak jsem měl smůlu. Vytáhnul jsem navi z batohu, nasadil na držák, který jsem měl na předním skle a když jsem se chtěl rozjet, tak jsem si všimnul, že navi je nějak nízko, tak chci její polohu upravit a utáhnout kolečko, jenže smůla!! Je to ve vnitř ulomené. Ta část, ve které je ukotvená hlava šroubu. Jsem tak nas*anej jako nikdy. Ve středu ji koupím a v pátek už mám po! :cry: :cry: :cry:
GC 5066 - BTFM + TMC DEJVID IV. iGO8 8.3.2.....
Maurik

Příspěvekod blod v 02 črc 2010 20:17

Dobrý večer.Dnes jsem si koupil navigaci GoClever 3525.Jsem nováček v navi goclever.Proto se vás znalců těchto navigací obracím na Vás.Pročetl jsem toto vlákno celé.Pokoušel jsem se nahrát tyto spuštěče co jsou zde,ale pokaždé jsou ikony velké...nebo program nejde spustit...atd.Vím,že tato navigace má WinCE 06 a rozlišení 320x240.Existuje pro mou navi,také nějaký spouštěč... :?: Děkuji Vám všem za každou radu a informaci.
blod

Příspěvekod a.mroz v 02 črc 2010 21:03

Zkus todle
Kód: Vybrat vše
http://forum.mio4u.cz/viewtopic.php?f=132&t=3983&st=0&sk=t&sd=a&start=60
a.mroz

Příspěvekod blod v 03 črc 2010 11:21

Děkuji za odpověd,ale i tento Visual nejde.... :oops:
blod

PředchozíDalší

Zpět na GOCLEVER - specifické postupy