Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Radary pro PRIMO

Zde řešíme problematiku pouze programu iGO PRIMO - skiny, konfigurační soubory, schemata...
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: Radary pro PRIMO

Příspěvekod brosl v 30 kvě 2010 22:54

Děkuji za link. Vyzkoušel jsem u tří souborů KML (z mnoha), které jsem si vyexporotval na POI PLAZA, ale bohužel výsledek nula. Udělal jsem všechno podle návodu a několikrát jsem si zkontroloval. Po nahrátí do Prima jsem jednak nové ikonky neviděl a neviděl jsem ani ty standardní zeměkoule, které tam byly doposud. Tak jsem se šel podívat do seznamu POI a všechny tři byly odškrtnuté. Tak jsem zaškrtl viditelnost a na mapě se opět zase ukázaly jenom zaměkoule.

Když jsem se podíval do "poi_visiblities.txt", zjistil jsem, že mi můj zápis:

E-Fix Speedcams (KML)|E-FixSpeedcams|500
E-MobileSpeedcams (KML)|E-MobileSpeedcams|500
E-RedLight (KML)|E-RedLight|500

změnil na:

E-Fix Speedcams|kmlpoi|5000
E-Mobile Speedcams|kmlpoi|5000
E-Red Light|kmlpoi|5000

Divné je, že tam mám zápisy třeba u CZ radarů ve formátu z návodu. Třeba:

CZ-Radary Mobilni (KML)|kmlpoi|5000
CZ-Radary Semafory (KML)|kmlpoi|5000
CZ-Radary Stacionarni (KML)|kmlpoi|5000

Mohlo by to znamenat, že ten formát daného KML je jiný, než standardní? Nevím totiž, jak poznám "normální" soubor KML od toho "sloučeného".

Každopádně jdu ještě vyzkoušet pro ty CZ radary. Tím bych mohl ověřit tuto svoji teorii.

bo
Obrázek
iGO Primo 9.6.9.216604, Navigon 2.6.1 build 87, TomTom 1.15.1, Sygic 13.1.3
brosl

Příspěvekod amatér v 30 kvě 2010 23:12

Udělej to tak, že nejprve v nabídce označ ty soubory *.kml, které chceš k zobrazování na mapě, pak teprve otevři soubor poi_visiblities.txt a změň zápis
E-Mobile Speedcams|kmlpoi|5000
E-Red Light|kmlpoi|5000

na
E-Fix Speedcams|jméno konkrétní ikony|5000
E-Mobile Speedcams|jméno konkrétní ikony|5000
E-Red Light|jméno konkrétní ikony|5000
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod brosl v 30 kvě 2010 23:20

Já to tak měl. Právě ta změna zápisu do poi_visiblities.txt mi pak v systému ty ikony odškrtla. Teď jsem to zkusil s CZ radary a funguje to napoprvé. Jako prvotní kontrola úspěchu je to, že už v nastavení POI je zobrazená ta nová ikonka. Ani je nemusím hledat na mapě.

Když jsem se díval do toho KML souboru z POI PLAZA, tak má jinou strukturu než třeba CZ radary. Jak je vidno i z toho zápisu v poi_visiblities.txt, chová se k nim Primo odlišně. Netušíš proč tam hned ze startu není třeba to (KML) v zápisu jako u všech ostatních?

vs.
CZ-Radary Mobilni (KML)|kmlpoi|5000

Jinak myslíš, že to půjde zprovoznit i s těmito soubory a nebo to nemám ani zkoušet?

bo
Obrázek
brosl

Příspěvekod amatér v 30 kvě 2010 23:25

Pošli mi ten soubor.
amatér
Moderátor

Příspěvekod brosl v 31 kvě 2010 01:08

Tak já to vzdávám :-( Hrál jsem si s tím do teď a jediné, co se mi podařilo, je seznam ETAP hotelů EU. Tedy úspěšnost 1 z 6ti pokusných. Přestože jsem dělal všechny ostatní úplně stejným způsobem, nepovedlo se mi jejich ikony zobrazit. Primo vždy po spuštění mi moji editaci souboru "poi_visiblities.txt" přepíše.

Ani ten ETAP nebyl ale napoprvé. Prostě se tam najednou zobrazil. Ostatní však už ani na milióntý pokus ne. Zkusil jsem všechno, soubory z různých udrojů, velká malá písmena, různé druhy zápisů, nejdříve mít POI zobrazené v systému, nebo naopak vypnuté, resetovat navigaci...

V příloze přikládám kompletní moji strukturu co se tohto týče. Jen soubor "poi_visiblities.txt" není celý. Pouze řádky k těmto POI. Pokud budete mít někdo náladu, zkuste se na to podívat, nebo ještě lépe si to integrovat do Prima. Samotného by mne zajímal výsledek.

díky, bo

EDIT: Ještě co by mohlo pomoci. Napadlo men totiž stáhnout z POI PLAZA stejný soubor KML pro iGo8, Amigo a Google Earth a porovnat je. iGo8 a Amigo jsou stejný. Pro Google má jiný obsah. Nyní si tedy nejsem jistý, jestli jsem se nesnažil integrovat KML soubor pro Google. Nicméně ty další nebyly z POI PLAZA a dopadlo to stejně.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek
brosl

Příspěvekod amatér v 31 kvě 2010 06:23

Těm souborům nic není
ffscreen_00004.JPG
ffscreen_00011.JPG
ffscreen_00012.JPG

Zápis v system.ini
E-Fix Speedcams|fixspeed|5000
E-Mobile Speedcams|mobile|5000
E-Red Light|redlight|5000

Tady to máš komplet,
E-radary.rar
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
amatér
Moderátor

Příspěvekod brosl v 31 kvě 2010 22:07

Ahoj, moc děkuji za čas a pomoc. Právě se na to dívám a je tam spousta změn. Nepoužil jsi moje ikonky, je problém v nich? Ikdyž jednu sem mi tam už podařilo dostat, tak by neměl být. Potom je jinak zápis v *.SPR, než ve tvém návodu. Stejně tak je více mezer před nulama v souboru *.ICON. A současně jsou moje soubory přejmenované (asi proto, že jsi použil vlastní ikonky). Jen teď ale nevím, v čem je tedy problém :-( Rád bych použít vlastní ikony, které si dělám ve stejném duchu i pro ostatní body zájmu.

Mohl bys mi jen ve zkratce napsat, v čem spatřuješ zakopaného psa? Není to třeba těmi názvy s pomlčkou u ikon?

díky, bo

EDIT: Jo ještě o souboru SYSTEM.INI nebyla doposud nikde řeč :-(

EDIT2: Ještě jsem se tě chtěl zepat, z jakého programu jsou ty tvoje ikonky BMP, neboť mi je žádný program neotevře a ani nezobrazí?
Obrázek
brosl

Příspěvekod amatér v 31 kvě 2010 22:16

Vlastní ikonky si pojmenuj podle toho jak jsem je pojmenoval já. Pak se podívej na jejich velikost a v souboru název ikony.spr uprav hodnotu Stripes = 46 (číslo musí odpovídat výšce ikony). Ty soubory byly trochu nadrblé, pravděpodobně jsi je prohlížel v nějakém prohlížeči, tak jsem je srovnal, jinak jim nic nebylo.
amatér
Moderátor

Příspěvekod brosl v 31 kvě 2010 22:49

Tak už jsem to rozchodil. Několik zásadních postřehů, ikdyž nevím přesně, které byly ty klíčové.

1. stáhnl jsem si z POI PLAZA soubory ve formátu KML pro Google Earth (tedy nikoliv KML pro iGo, Amigo atp.)
2. samotný KML může být pojemovaný jakkoliv, čím výstižněji, tím lépe
3. ovšem názvy ikonek a s tím související názvy a obsahy souborů SPR a ICON nejlépe jednoslovně a všechno malými písmeny

Když jsem si připravil tuto celou strukturu, tak jsem na SD kartě vymazal všechny předchozí KML soubory a jejich KIX a KNS společníky. Potom jsem nahrál na kartu do odpovídajících adresářů potřebné soubory. SD vrátil do navigace a spustil Primo. V seznamu POI jsem aktivoval zobrazení mých POI KML souborů. Znovu vyndal SD a naeditoval "poi_visiblities.txt" v adresáři SAVE. Tam jsem nahradil žetezce např. "Etap-Hotel Eu (KML)|kmlpoi|5000" za "Etap-Hotel Eu (KML)|etaphoteleu|5000".

Pak již vložil do navigace a po spuštění všechny fungují k mé absolutní spokojenosti.

Ještě jednou moc děkuji amatérovi za pomoc.

bo
Naposledy upravil brosl dne 01 čer 2010 14:01, celkově upraveno 1
Obrázek
brosl

Příspěvekod Ivo K v 01 čer 2010 09:03

Vždyť tento postup i s vysvětlujícím popisem je v amatérově příspěvku, na který má odkaz v podpisu: Ikonky v PRIMO (pro soubory *.kml) :!:
Kdyby jsi přesně podle něj postupoval, tak by ti to fungovalo už dávno. Amatér to má pěkně a jasně popsané. Navíc příspěvek je z 11.3.2010. ;)
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO pro Windows Mobile a CE