Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

iGO PRIMO - seriózní diskuze o nástupci iGO8

Re: iGO PRIMO - seriózní diskuze o nástupci iGO8

Příspěvekod fidzi v 28 kvě 2010 12:28

Testeři, umí tedy jak se slibovalo záznam trasy, včetně údaje o nadmořské výšce? O výškovém profilu trasy vím, jde mi konkrétně pouze o ten log. Díky ;)
fidzi

Příspěvekod deusexx v 28 kvě 2010 14:28

Umí to všechno na co se ptáš.Dokonce po dojetí trasy(do cíle) se tě to zeptá,jestli chceš zobrazit údaje.Je tam všechno:celková průměrná,celková doba,celková vzdálenost,prům. rychlost jízdy,doba jízdy,min nadmořská výška,max nadmořská výška,max rychlost,trvání zastávek,.....a dá se to uložit.Pak ti to v mapě ukazuje ujetou trasu atd..... ;)
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod brosl v 28 kvě 2010 22:18

Tak už také patřím k těm vyvoleným, kteří mohou bez omezení "testovat" novou verzi iGo Primo. Zkouším prozatím na HW Mio Moov 360 a vypadá to moc dobře. Jakmile se seznámím s novým členem domácnosti, napíši první zkušenosti na tomto HW, neboť dle dostupných informací je 400MHz a 64 MB RAM proklatě málo.

bo

EDIT: Prozatím mám největší problém s nemožností si změnit ikonky vlastních POI (kml) tak, jak to jde jednoduše v Amigu + nastavení si vzdáleností jejich zobrazení. A asi budu netrpělivě očekávat nějaký povedený SKIN, neboť ten defaultní je takový "asijský". Samé barevné ikonky jak v čínských mobilech :-( V tomto je Amigo graficky výš.
Obrázek
iGO Primo 9.6.9.216604, Navigon 2.6.1 build 87, TomTom 1.15.1, Sygic 13.1.3
brosl

Příspěvekod a.mroz v 30 kvě 2010 15:35

Dneska jsem se i ja zaradil do skupiny Primistu. Projel jsem se s Primem po Praze a moje dojmy jsou smisene. V podstate jsem je uz izoloval a pojmenoval na jedne strane je to nadseni pro nove funkce jako je zaznam trasy, rychosti, vejsky, celkova rychlost a ovladatelnost. Na druhe strane zklamani a nevedel jsem moc proc ted uz to vim je to vzhled ala Amigo, v podstate ani ne tak barevne provedeni jako nemoznost nastaveni vlastniho naklonu ktery zname z iGO8. Hrozne me tam chybej ty polohy nastaveni priblizeni podle svich predstav ktere se daly ulozit v iGO8. Jsem zvyklej jezdit s pohledem spise sklopenym a pohled dopredu Primo se me ale furt snazi presvedcit ze nahled zezhora je lepsi z toho rostu. Dalsi prekvapeni bylo kdyz jsem poprve vydel real view vedel jsem ze tam je a byl jsem rozhodnutej jej nepouzivat jake bylo ale moje prekvapeni kdyz se tento obrazek zobrazil ve spravnou chvilku nenasilne to cloveka upozorni sjet, tak tedy supr.
Jeste se s nim musim pomazlit. Dekuji vsem co Primo vylepsuji uz ted se snazim vsechny vylepseni pochytat. Abych si na to vzal dovolenou :)
Ps: jo a velkej tachometr co byl u iGO8 pri desim podrzeni na ukazatei rychlosti taky neni?
--=MIO C520=-- My Flash Disk iGO8 8.3.2.64873, Na SDHC 8GB
iGO8 8.3.4.102680, GJ_6..a vejs, mapy TA a Navteq.
HTC Desire S android 2.35 iGO NavGear 9.6.7.235654
a.mroz

Příspěvekod brosl v 30 kvě 2010 21:13

Dneska jsem zažil nepříjemné překvapení s iGo Primo, které mi po nějaké chvíli navigování vždy vytuhlo a pomohl až reset zařízení. Když se to stalo potřetí, měl jsem už vypozorované, že se to stane vždy, když hlas upozorňuje na následující manévr, která začíná slovy "po třista...". To mne navedlo k možnému problému s hlasem. Měl jsem aktuálně Adam 3.0. Mimochodem, Adam funguje skvěle jak v Igo8, tak v Igo Amigo. Změnil jsem jej tedy na jiný a už se to nestalo. Máte někdo stejnou zkušenost?

Druhá zvláštnost je také spojená s hlasy. Zkusil jsem po cestě vyzkoušet všechny, které používám v iGo Amigo. Standardní hlasy Zdenka 1.0 a Zbyněk 1.0 mají na kruháči problém s češtinou. Překvapiné ale bylo, že ty stejné hlasy mají v Amigo jiné problémy, než mají v Primo. Toto dost dobře nechápu. Dobrá zpráva je alespoň ta, že upravená verze Zbyněk by Mike je úplně v pohodě.

Nevíte někdo, proč se Primo chová ke stejným hlasům jinak než např. Amigo? Doposud jsem žil v přesvědčení, že je to celé jen o souboru ZIP a jeho interpretace musí být vždy stejná.

Nevíte, jestli má iGo Primo nějaké svoje originální CZ hlasy? Případně, jak se jmenují?

díky, bo
Obrázek
brosl

Příspěvekod tomasii v 30 kvě 2010 22:03

Tak tu zkušenost s Adamovými "třista" jsem měl už u demo-verze. Pomohlo ten Voice_Cze_fa30.zip otevřít, načíst soubor 300_.ogg do Audacity a zase ho pak uložit a zazipovat a vše je OK. Proč? Prosím si lehčí otázku. :lol: :lol: :lol:
Tomáš

Obrázek
Uživatelský avatar Moderátor
tomasii
Moderátor

Příspěvekod brosl v 30 kvě 2010 22:45

Ahoj, díky. Psycho dedukce. Mohl bys jej prosím sem umístit ke stažení?

díky, bo
Obrázek
brosl

Příspěvekod brosl v 31 kvě 2010 01:12

Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli to dělá i vám. Po resetu zařízení Mio Moov 360 a spuštění Prima mi ten hledá satelity. Jakmile je však najde a fixne se, tak se mi rozpadne obraz (různé barevné pruhy). I v tomto stavu ale mohu do náhledu mapy, kde je všechno v pořádku. Jakmile se vrátím do základní obrazovky, je to zaše špatně. Pomůže však, když Primo vypnu a zapnu. Potom již najde satelity hned a není s ničím problém do dalšího resetu.

Zvláštní chování.

bo
Obrázek
brosl

Příspěvekod deusexx v 31 kvě 2010 10:17

To Brosl Tak ten sám problém mám s tím obrazem taky,ale jenom když se překliknu na obrazovku satelitů.Barevný pruhy a pomůže vrátit se zpět do navi mapy.Myslel jsem,že to je jenom můj problém,protože jsem si dal jiný branding a vidím,že to je u vícero člověkochlapů.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod vuvu v 31 kvě 2010 11:40

U mne se rozpadne obraz vždy při - Nastavení / Zobrazení / Noční skin . Po vrácení do mapy je vše OK. Dělá to ale jenom při vybraném skinu GJmpp-v 1.2 Night. Při jiném ne.
Co se týká restartů, MIO po více jak hodině ať uspání nebo klasickém ukončení a vypnutí nelze zapnou pouze velice dlouhým stiskem s restartem. Do té doby, než jsem nahrál GJ skiny, bylo vše OK.
vuvu
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO verze, patche, update