Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skiny Riks a PlusPlus pro iGO8 v 8.0.0.xxxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Preferuji a nejčastěji používám skin (svou volbu můžete průběžně změnit):

Riks_tS ________ s plným panelem s aplikacemi
5
8%
Riks_tS ________ s poloprůhledným (průhledným) panelem
2
3%
Riks_ALL_tS ____ s nastavitelnou průhledností panelu
2
3%
PlusPlus_tS _____ s plným panelem
2
3%
PlusPlus_tS _____ s poloprůhledným (průhledným) panelem
0
Žádná hlasování
PlusPlus_ALL_tS+ s nastavitelnou průhledností panelu
20
31%
Micsan_Trans
3
5%
Di/\/\Ka
20
31%
TTSkin
2
3%
jiný
8
13%

Celkem hlasů : 64

Re: úpravy skinů Riks a PlusPlus pro iGO8

Příspěvekod SvoDa v 30 zář 2008 18:21

tomasii píše:Já mám zaokrouhlenou hodnotu v Tripmasteru i v kokpitu, jedině není zaokrouhlená pod navišipkou. ...

Tome, myslím, že tripcomputer je tripcomputer (údaje o zaznamenávané trase), kokpit je kokpit (volíš odtud to, co chceš vidět v panelu na displayi s mapou) a panel je panel.
Byl bych pro to, abychom sjednotili názvosloví. Tripmaster je zavádějící a pro kokpit už tu někdo vybral název Koptík :lol: ale hlavně nesmíme zaměňovat koptík apanel s údaji u mapy.
Jak udělat přesnou výšku v tripcomputeru zjistil ZdeněkC, v kokptíku si ji už měl a v panelu je stále nezaokrouhlená.
Když v kokpitu,kde je přesná výška, tuto označím, že ji chci v panelu, tak se ukáže v panelu nezaokrouhleně. Jak už jsem ale psal, proč by sis ji volil do panelu, když ji máš pod šipkou?

Myslím, že abys měl i v panelu nezaokrouhlenou, musel bys to spravit ještě tady:
<element_template et_NavInfoAltitude>
<TEXT xxx template=xtxt template=xetNavInfoNum textmodel_wstr="navigation.current_altitude.number_text" visiblemodel="navigation.current_altitude.valid">
<TEXT xxx template=xtxt template=xetNavInfoUnit textmodel_wstr="navigation.current_altitude.unit_text" visiblemodel="navigation.current_altitude.valid">
Aby to vypadalo takhle:
<element_template et_NavInfoAltitude>
<TEXT xxx template=xtxt template=xetNavInfoNum textmodel_wstr="gps.elevation" visiblemodel="navigation.current_altitude.valid">
<TEXT xxx template=xtxt template=xetNavInfoUnit textmodel_wstr="navigation.current_altitude.unit_text" visiblemodel="navigation.current_altitude.valid">
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Zdenek C v 01 říj 2008 06:14

Pánové,
je fakt, že už se ztrácíme pomalu asi všichni. Já jsem včera zkontroloval funkčnost mojí verze ++ a chodí mi nezaokrouhlená n.v. pod navigační šipkou, v kokpitu a údaje o min. a max. n.v. v tripcomputeru jsou taky nezaokrouhleny. U skinu ++ mám pocit, že tripcomputer je uz "od věků" součástí navigatemap_480_272, protože všechny úpravy jsem dělal jen v něm. Až přechodem na Dimku jsem se musel začít vrtat v souborech tripcomputer.
Abychom to uzavřeli. Souhlasim s nazorem tomaseii, ze to neni 100 %, protože tohle tvdit bych si u navigace nedovolil o žádné úpravě, Pokud ale jde o úpravy n.v. pro skin ++, tak ty jsou funkční. Pro jistotu připojuji svůj navigatemap_480_272, který jsem včera, po ověření funčnosti n.v., vytáhl ze svého skinu ++. Mám v něm ještě upravené barvy a velikosti textů, takže rozhodně nemusí vyhovovat pro použití, ale na odzkoušení a prohlídnutí příkazů stačí. Jo, teď mě napadlo, jestli ale už nehraje jistou roli ve funkčnosti n.v. v tripcomputeru skinu ++ pto Dimku upravený tripcomputer v data.zip, protože jsem ho sice přidal i do skinu Dimka, ale v data.zip pochopitelně zůstal. Jinak bych při případné havárii skinu nenastartoval igo se "základním skinem", tedy s data.zip. V každém případě by tohle ale mělo vliv pouze na min. a max. n.v. v tripcomputeru, ale ne na kokpit. Jeho úpravu jsem navrhl a odzkoušel už s první úpravou nezaokrouhlené n.v. Tenkrát Dan psal, že tuto úpravu nebude dělat hned, že ji přidá do skinu při další vetší úpravě. Což se od té doby už stalo, aspoň pokud vím
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 01 říj 2008 06:55

Tak uděláme rekapitulaci, ať se tu neztratíme:
chodí nezaokrouhlená n.v. pod navigační šipkou, v kokpitu a údaje o min. a max. n.v. v tripcomputeru
- ano
U skinu ++ je tripcomputer součástí navigatemap_480_272 protože všechny úpravy jsem dělal jen v něm
- o tom pochybuji, tripcomputer má svůj vlastní soubor a v navigatemap_480_272 není o tripcomputeru nic, co by "umělo" dát přesnou nadm.v. do min. a max.hodnot v tripcomputeru. Možná se ale pletu a proto b mne zajímalo, jak jsi dokázal dostat do tripcomputeru přesné min. a amx. hodnoty pouze úpravami v navigatemap_480_272.ui.
jestli ale už nehraje jistou roli ve funkčnosti n.v. v tripcomputeru skinu ++ pto Dimku upravený tripcomputer v data.zip, protože jsem ho sice přidal i do skinu Dimka, ale v data.zip pochopitelně zůstal
- Upravený tripcomputer_480_272.ui může být buď v data.zip nebo ve skinu, nebo tam i tam, ale přednost mají ty souborry, co jsou ve skinu. Rozhodně ho nesmíš z data.zip smazat, pak by nechodili ostatní skiny, do kterých si tripcomputer_480_272.ui nedal. iGO8 by naběhlo, ale po kliknutí na trip by igo zkolabovalo.
V každém případě by tohle ale mělo vliv pouze na min. a max. n.v. v tripcomputeru, ale ne na kokpit. Jeho úpravu jsem navrhl a odzkoušel už s první úpravou nezaokrouhlené n.v. Tenkrát Dan psal, že tuto úpravu nebude dělat hned, že ji přidá do skinu při další vetší úpravě. Což se od té doby už stalo, aspoň pokud vím
- TomasIImu visí na webu čerstvé soubory ++ skinů, ještě jsem je nezkoušel, ale při pohledu do nich jim uvnitř soubor tripcomputer_480_272.ui chybí, takže min. a max. nadm.v. v tripu tam ještě nebude (tu si tam nedočkavci dle tvého návodu mohou snadno udělat), ale přesná n.v. v kokpitu tam evidentně je.

Jinak tomasII stále spekuluje nad tím, jak dostat přesnou nadm.v. do panelu. V kokpitu přesná je, ale jakmile ji zvolíš pro zobrazování do panelu, tak je tam zaokrouhlená. Navrhoval jsem včera (neověřenou) úpravu (viz můj předchozí příspěvek) - nahradit "navigation.current_altitude.number_text" za "gps.elevation" , ale to způsobí to, že se v panelu překrývají nezaokrouhlená i zaokrouhlená výška (jsou to různá čísla, tak je to vidět), takže je evidentní, že to bude zase dualita s nějakým údajem ze scriptu nebo z jiného souboru a možná že ne jen v "nějakém" souboru ze skinu, ale přímo z data.zip.
Kromě toho si ale myslím, že nevím, kdo by navoloval v kokpitu pro zobrazení v panelu nadmořskou výšku, když má tu přesnou pod navišipkou. Ikdyby chtěl tu přesnou pod navišipkou vystředníkovat, bo mu to v mapě pod šipkou zavazí, v panelu lze mít jen 3 údaje a nadm.v. není asi pro nikoho natolik prioritní, aby mu zabírala místo na úkor potřebnějších údajů, takže zobrazování zaokrouhlené a nikoli přesné n.v. v panelu nevidím jako problém. Jak Tomáše znám, tak mu jde ale o princip ;)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Zdenek C v 01 říj 2008 07:31

Tripcomputer jsem pri puvodnich upravach n.v. netestoval, protoze jsem na nej uplne zapomnel. Poprve jsem se na nej poradne kouknul vcera po pripomince tomaseii. Jenze v te dobe uz byl v data.zip upraveny tripcomputer a proto mi to asi pise nezaokr. n.v. i v tripcomputeru skinu ++. Nesouvisi to ale s se spravnym zobrazenim n.v. kokpitu, ta funguje (tomasii vcera psal, ze jemu ne, pokud jsem ho dobre pochopil) a ta uprava je popsana (s moji omluvou) na pg. 16 tohoto vlakna. Jinak, pokud jde o problem, jak dostat nezaokrouhlenou n.v. do panelu, tak bych zkusil nenahrazovat promennou navigation.current_altitude.number_text promennou gps.elevation, ale udelat z ni numerickou hodnotu (presneji zrusit prikaz jejiho prevodu na string, coz predpokladam dela ten "ocasek" _text). Na teto uvaze jsem ostatne zalozil upravu pro Dimku. Takze bych pouzil pouze navigation.current_altitude.number a uvidime - bud se nestane nic nebo se objevi presna n.v. Ja to ted zkouset nemuzu, navigaci si radeji do prace neberu, protoze i bez ni nestiham :( .
No, a uprava presne min. max. n.v. pro ++ by tedy mohla byt stejna jako u Dimky, zaradit upraveny (puvodne pro Dimku) tripcomputer_480_272.ui do skinu.
Zdenek C

Příspěvekod TomášF v 01 říj 2008 08:46

Hele, SvoDa, můžeš někde vyjasnit názvosloví? Co je míněno pojmem kokpit, panel a další? Aby bylo jasno, možná to doplň obrázkem.

Jinak se mi zdá, že tady diskutujete o úpravě, kterou jsem pospal zde: viewtopic.php?f=12&t=14&st=0&sk=t&sd=a&start=320#p4526 .

Zdenek C: Ještě k tomu tripcomputeru. Myslím, že pokud zatím nikdo z upravovatelů se souborem tripcomputer_xxx_yyy.ui nedělal a ty sis udělal změnu tohoto souobrů v data.zip tak samozřejmě se musí tato změna promítnout do jakéhokoli dalšího skinu (pokud data.zip neměníš se skinem). V žádném jiném skinu tento soubor trimcomputer dosud nebyl a tudíž to tahají z data.zipu.
Tomáš
Mio C710+, odemčené, služební OziExplorer
TomášF

Příspěvekod SvoDa v 01 říj 2008 09:52

Ano, je to to, co jsi tu popsal, tomasII chce ale přesnou nadmořskou výšku nejen v kokpitu, ale i v panelu.
Panel je to, co je při levém okraji hlavního displaye s mapou.
Kokpit je to, odkud volíš to, co chceš mít v tom panelu za údaje a uprostřed je analogový tachometr.
Tripcomputer je jasný
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod TomášF v 01 říj 2008 10:11

No tak si prosím ještě jednou projdi můj příspěvek ( viewtopic.php?f=12&t=14&start=320#p4526 ). Popisuji dvě úpravy, první řeší zobrazení nezaokrouhlené n.v. v panelu (já to tedy nazýval nastavení kokpitu), druhá úprava (v tom samém příspěvku) řeší nezaokrouhlenou n.v. v kokpitu. Stačí si to projít, je to o dva příspěvky dál i dopněné obrázky ( viewtopic.php?f=12&t=14&start=320#p4531 ). Řešíte tu něco u čeho jsem vám už řešení pro PlusPlus nabídl... :(
Tomáš
TomášF

Příspěvekod SvoDa v 01 říj 2008 11:23

@TomášF:
Já tu vlastně dělám prostředníka mezi tebou a ZdeňkemC na straně jedné a tomasII na straně druhé :lol: Já v poslední době ++ vůbec nepoužívám, takže s ním ani neexperimentuji a Zdeňkovu úpravu pro ++ skin jsem nenezkoušel.
Udělal jsem však to, že jsem ten návod na úpravu přesných (nezaokrouhlených) od ZdeňkaC, který psal ve vlákně o dimkovi ohledně min. a max. n.v v tripcomputeru zapracoval do svého dimky a poslal to tomášimu jako univerzální návod na řešení přesné n.v. i v jiných skinech.

Já tvé příspěvky četl a četl je i tomasII.
ZdeněkC ohledně skinu ++ píše, že mu funguje v rozlišení 480/272 nezaokrouhlená n.v. pod navigační šipkou, v kokpitu a údaje o min. a max. n.v. v tripcomputeru. O panelu nepíše nic a o panel tomasIImu jde (pokud tedy Zdeněk neříká panelu kokpit).

Ty píšeš, že máš přesnou n.v. i v panelu a dal jsi sem i screen, to je OK, ale tomasIImu to nefunguje. Možná že by bylo nejlepší, kdyby jsi sem taky, tak jak to udělal Zdeněk pověsil tvůj navigatemap_xxx.yyy.ui

Já jsem to ve svém rozlišení 480/272 v ++ skinu netestoval, ale tomasII ano, jelikož spravuje PlusPlus pro více rozlišení 320/240 a 240/320 (má víc přístrojů, tak si to může dovolit). Jenže tu tomasII jako reakci na tvé řešení napsal, že mu to v PANELU pořád ukazuje n.v. zaokrouhlenou. V kokpitu mu funguje nezaokrouhlená. Ty jsi mu na to sám odpovídal, že by to fungovat mělo.
Včera mi tomasII psal několikrát i mailem, že přesnou n.v. má už v kokpitu, pod navišipkou a přidáním upraveného souboru i hodnotách min. a max. n.v v tripcomputeru, ale když si navolí n.v. do PANELU, tak tam vidí stále zaokrouhlenou. Proto ta debata pokračuje. Uf :roll:
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod TomášF v 01 říj 2008 11:34

Já ten navigatemap momentálně nemohu poslat protože v něm mám rozpracovánu řadu dalších (a zatím převážně nefunkčních) úprav přebíraných převážně od dimky. Možná někdy časem, pokud se mi vše podaří, to zveřejním všechno. Jinak jsem si myslel, že pokud popíšu úpravu udělanou u sebe a někdo si totéž udělá ve svém skinu, že to stačí.

On může být třeba taky problém v tom, že tomášII mezitím v PlusPlus udělal další změny, které se s tou mou úpravou perou - proto jsem také uváděl z jaké verze PlusPlus vycházím...
Tomáš
TomášF

Příspěvekod vovi v 01 říj 2008 12:09

@SvoDa: Dane, ta tvá terminologie jde poněkud napříč tím, co se běžně na fórech používá (a co se píše i v manuálech :) ):

KOKPIT (Cockpit) je označení celé navigační obrazovky (což ostatně odpovídá i významu slova cockpit - kabina pilota, řidiče - tedy deska s přístroji a pohled z předního okna).
PANEL (Panel, Pane) je součást kokpitu - mimochodem bitmapky pozadí pro panel se obvykle jmenují cockbgr nebo podobně, také jméno tedy vychází z toho, že vytváří pozadí pro kokpit - Cockpit Background.

Ten dialog pro volbu položek do panelu (Riks a PlusPlus) s tachometrem uprostřed nemá jméno - je to prostě dialog pro nastavení. V Dimkovi je to třeba součást menu - tam bys chtěl také těm dvěma obrazovkám s tlačítky říkat kokpit?

Takže jestli to můžu shrnout:
V Dimkovi 1.5.0 ttS je v kokpitu jedna nadm. výška natvrdo u šipky, další (i několik :lol: ) je možno navolit do panelu (a dá se vybrat ze zakrouhlené i přesné).
V Riksovi a ++ (neznám aktuální úpravy a vzhled) je navíc kromě toho její hodnota zobrazena také v dialogu nastavení položek do panelu (na rozdíl od Dimky, kde je na tlačítku jen název položek a ne hodnota). Podle mého je skoro zbytečné (pokud pominu cvičné důvody) to tady měnit - podle tohohle dialogu stejně nikdo nejezdí a ty zobrazené hodnoty bych bral spíš jako příklad toho, co uvidím v panelu.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu