Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

GoClever 5066 TMC - DEJVID IV.

Zde řešíme všechny modely navigací GOCLEVER - např. 5010/3535/5066/4090T-DEJVID/4335/3550/5055...

Re: GoClever 5066 TMC - DEJVID IV.

Příspěvekod addam v 02 dub 2010 08:02

Taky mám nápad jak to udělat - udělám malý fw ;-)

to Hladik2 - pošlu Ti to SZ a když se to osvědčí, tak to následně vystavím ke stažení ;-)
Vzorný otec, manžel a milenec ;-)
Uživatelský avatar Administrátor
addam
Administrátor

Příspěvekod fanda v 02 dub 2010 08:08

Milane, je to jednoduché. U navigace GC5066 funguje, na stejném principu jako u C520 soubor MioAutorun.exe, soubor GPSTest.exe. Zmínil se o tom někde zde Foci a já jsem si to zapamatoval. Protože odblokování (nebo spíš spouštěč) je na této navigaci jednoduché, tak se tento princip běžně nepoužívá.
Takže řešení, jak vidím tak mne předběhl Adam, ale já mám ještě jednodušší trik :
Je třeba vzít SD kartu a do rootu ji nakopírovat TotalCommander pod jménem GPStest.exe, strčit do navigace a provést RESET. Na SD kartě by měl mít chybějící soubory a ty pak překopíruje popsaným způsobem do ResisdentFlash2. Jo a měl by tam mít také spuštění klávesnice. Aby byl schopen doplnit tu 2.
PRESTIGIO GV 7777
ASUS Zenfone Max Pro M1
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fanda
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod hladik2 v 02 dub 2010 08:27

to addam a fanda
Pánové díky,zkusím to až se ozve addam,jen mi asi chybí ten soubor co mapuje tlačítka v residentflash2.Jo a za to co jsem provedl se stydím :oops: :oops: :oops:
REALME GT2 Neo
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod fanda v 02 dub 2010 08:35

@Addam: Ten nápad s firmwarem (chtěl jsem použít tu opravu FW pro MP3, kterou jsi vystavil) jsem měl už v noci, ale když jsem se FW pokoušel stáhnout z rapidshare, tak to rapidshare odmítl, protože to bylo staženo již 10x! Nedalo by se to vystavit někde jinde, kdyby to někdo potřeboval? Chtěl jsem porovnat soubory, aby si Hladik2 spiš nezasolil než aby si pomohl, kdyby ho použil. Představa, že bych to měl hledat na svým disku, mě dost znervózněla a nechal jsem to až na dnes až budu vyspalej a něco vydržím.
@Hladik2: Ty si nezálohuješ soubory z navigace? Tady je:
Options.zip
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PRESTIGIO GV 7777
ASUS Zenfone Max Pro M1
fanda
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod vovi v 02 dub 2010 08:44

@Addam&fanda: jestli to potřebujete pověsit na Rapida, tak já mám Premium Account a tam to můžou zájemci stahovat do aleluja. Tak to šoupněte :arrow: :idea: , dejte vědět na SZ co a kde je a jak to mám popsat. Já sem pak prdnu linky, který by měly fungovat trvale.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod hladik2 v 02 dub 2010 10:15

OPRAVENO!!!!Fanda a jeho nápad funguje.No a já se jdu stydět za kiks a za trest dnes nebudu kouřit.Takže Fandovi a Adamovi a ostatním velký dík :!: :!: :!:
REALME GT2 Neo
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod addam v 02 dub 2010 10:17

@To VOVI - s Rapidem nemám problém - mám také premium účet.
Ale problém byl v tom, že jsem dal přístupové údaje na premium RS několika kamarádům a soudruzi v RS podle IP adres usoudili že je to porušení podmínek, takže mi ten účet zrušili :lol: Dobře mi tak - neměl jsem porušovat pravidla :lol:
Vzápětí jsem si samozřejmě zaplatil nový premium účet a ten už si hlídám :) Ale všechny předchozí linky, které jsem dělal na původním (zrušeném) účtu, prostě umřely ... takže průběžně když mám čas, tak to reuploaduju pod nový účet a zvěřejňuji nové linky :roll:

@To FANDA - buď rád, že jsi ten malý FW pro DEJVID III. nezkusil na DEJVID IV., protože kdybys to udělal, tak bys sice vyřešil problém s "options.txt", ale v menu DEJVID IV. by zmizela funkce webového prohlížeče
Zkusil jsem teď udělat malý FW pro DEJVID IV. - tzn. vykopíroval jsem si z D4 obsah ResidentFlash2 na SD kartu do složky APP a hodil jsem k tomu soubor "gpstest.exe". Logicky bych předpokládal, že po restartu se obsah složky APP na SD kartě překopíruje do ResidentFlash2/APP, ale není tomu tak - navigace se tím umrtví - respektive po opětovném zapnutí naběhne pouze servisní obrazovka té aplikace "gpstest.exe".
Přitom když to stejné udělám ručně - tzn, když v TotalCommanderu prostě překopíruju obsah složky APP z SD karty do složky APP v ResidentFlash2, tak je vše v pořádku a navigace funguje :shock: Doteď jsem si myslel, že ta utilitka "gpstest.exe" je pouhý kopírovač dat z výchozího umístění SD karta APP/*.* do RF2 APP/*.* ... ale asi to tak prostě není :idea:

@To HLADÍK2 - řešení pro Tebe je tedy jednoduché - musíš to udělat ručně (ozkoušel jsem to) - takže:
do rootu SD karty si nakopíruj TotalCommander a přejmenuj jej na "gpstest.exe"
dále si na SD kartu nakopíruj soubor "options.txt", který Ti poslal Fanda
a dále měj na kartě softwarovou klávesnici - soubor "JOTKBD.EXE"
potom vlož kartu do navigace a navigaci restartuj
po restartu naběhne TotalCommander
spusť si sw klávesnici a otevři si složku ResidentFlash2
do této složky ručně nakopíruj soubor "options.txt"
addam
Administrátor

Příspěvekod Ivo K v 02 dub 2010 10:18

@ hladik2

Víš co hlavně!

Zálohovat, zálohovat a zálohovat! ;) :D :D
Naposledy upravil Ivo K dne 02 dub 2010 10:19, celkově upraveno 1
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod addam v 02 dub 2010 10:19

Ach jo ... opět jsem byl předběhnutý :oops:
addam
Administrátor

Příspěvekod hladik2 v 02 dub 2010 10:37

Pánové já zálohuji vždy ale včera jsem koukal jedním okem na navigaci,druhým na ordinaci v růžové zahradě a místo COPY jsem dal MOVE a malér byl na světě.Ale sypu si popel na hlavu,byla to moje blbost.Ale je vyřešeno a opraveno k mé spokojenosti ale bylo by dobré něco na opravu vyvěsit,třeba se najde taky nějaký nešťstník jako jsem byl já. :oops: :oops: :oops:
REALME GT2 Neo
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na GOCLEVER - specifické postupy