Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Skiny DIMKA pro iGO8 v.8.0.0. xxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: Skiny DIMKA

Příspěvekod SvoDa v 27 zář 2008 15:30

No já nevím, zkoušel jsem to a mám vše OK.
Simulace, kliknout pod tl. "ukončení simulace" na neviditelné tlačítko "na lištu". V MioMenu byla dole 2mm lišta, ale při opětovném vyvolání Igo, v iGO8 už ta lista nebyla (je jen v MioMenu). Simulaci jsem zastavil, jsem v Menu Trasa. Při opětovném kliku na simulaci se mi ten stavový řádek, který překryje spodní tlačítka neobjevil. Stavový řádek vidím jen v MioMenu, pokud mám iGO8 "na liště" a nikdy v běžícím iGO8 na displayi.

Musím říct, a už jsem to tu mnohokrát psal, že vzhledem k mým různým hokusům a pokusům udržuji své MIO v naprosté "čistotě". Prakticky jej vůbec nepřipojuji k PC (pouze když defragmentuji nebo formátuji), vše, vč. editace skinů dělám přímo v MIO pomocí klávesničky a commanderu a do PC strkám jen kartu. Pokud chci něco dostat na HDD, nahraji to na SD, vložím ji do MIO a z SD nahraji na HDD.
Přesto min. 1x za 14 dní SD kartu a MIO defragmentuji a cca 1x za 2 měsíce MIO i kartu formátuji. Možná, že jsem až moc cimprlich, ale možná právě proto mi nic nekolabuje. Ale můžu se mýlit, nemusí to být zrovna tímto
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 27 zář 2008 19:25

Dík, žes to vyzkoušel. Alespoň vím, že problém není tam co hledám. Čistota paměti určitě neškodí. Já jsem taky takový cimperlich. Dnes jsem najel asi 150km s diMkuo 1.5.0. A vše v pohodě včetně TMC. Prostě používat a "nesimulovat". :lol: :lol:
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Jerry v 27 zář 2008 22:54

Dnes jsem diMka 1.5.0a vyhodil, přestože mi doma u stolu skin chodil normálně, dnes po jízdě s naprogramovanou cestou a zápise trasy mi po startu najel jen do menu. Při kliknutí vlevo na šipku se resetuje. Po příjezdu jsem Mio jen uspal. Vrátil jsem tam spolehlivou verzi 1.33a a je to OK. Provedl jem výměnu zipu, čistil save reset a nic. O nic nejde, píši to jen jestli někomu tato verze také trochu zazlobila.
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

Příspěvekod SvoDa v 27 zář 2008 23:04

To je zajímavé. Někomu to šlape jak hodinky a někomu ne. Jsem přesvědčen o tom, že to bude v SAVE, ptotože tam si různá nastavení zapisují šílený věci a možná že přechod u Dimky z 33a k 5.0 d+lá neplechu. Možná že bys mohl zkusit verzi 44366.
Ti, co jim dimka 5.0 zlobil v 49545 nezlobí v 44366
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jerry v 27 zář 2008 23:17

Dane, to je dobré, jsem spokojen s tou předchozí verzí. Ale nedá mi to, ještě si s tím pohraju. Teď jdu spát, zítra jdeme na výšlap, bude hezky.. Dimku nechám v klidu, do služby nastoupí Ozi.
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

Příspěvekod Zdenek C v 29 zář 2008 06:50

TomášF píše:
Zdenek C píše:...<TEXT xxx template=xtxthud1 x=360 y=105 w=100 h=52 z=10 align="RIGHT-25" combined_textmodel="$navigation.current_altitude.number_text$ $navigation.current_altitude.unit_text$">...

Hmm, to je hezké, ale já to v PlusPlus nemám a odkud se to zobrazuje jsem ještě nenašel. Ten element_template et_NavInfoAltitude jsem zkusil zaremovat celý, ale stejně se v navigačním panelu odněkud ta zaokrouhlená výška zobrazuje...

Moje reseni se tykalo skinu Dimka, kde byla zaokrouhlena n.v. V ++ uz ten problem nebyl. Reagoval jsem na Tvoji pripominku, ze se nekde presna n.v. prepisuje zaokrouhlenou hodnotou. Proto ten muj prispevek patril do vlakna Dimka.
Je fakt, ze dodnes mi uniklo, ze min. a max. n.v. je taky zaokrouhlena. Zkusim se po tom podivat. Bude potreba asi hledat nejaky runif nebo neco podobnyho, co porovnava obsah nejake promenne a okamzitou n.v. V Dimkovi je jina logika (proti ++) v programovani, vsechno jde pres scripty. Nase upravy n.v. a dalsi drobnosti v navigatemap_480_272.ui jsou proto neprehlednutelny ;) :!: Na hledani a opravy je ale proto Dimka, aspon pro mne, komplikovanejsi, kdyz jsem poprve kouknul na listing navigatemap..., tak jse se nestacil divit, jak tohle vlastne funguje. A zatim nejsem o mnoho moudrejsi. Je tady totiz jeste jeden problem v Dimkovi, byt kosmeticky (ale to je vetsina). Je rozhozena cas obrazovky Data GPS. Konkretne prouzky intenzity satelitu jsou postupne posunuty z poloh nahoru a souradnice x praveho okraje techto prouzku je velmi pravdepodobne prohozena se souradnici zelene blikajiciho prouzku. Zatim jsem nenasel, kde je chybka. Netusite?
Zdenek C

Příspěvekod Zdenek C v 29 zář 2008 07:36

SvoDa píše:Mnozí, včetně tebe, Zdenku, ví (píšu to hlavně pro ty, co to neví), že každý skin, dle své variability různých nastavení a každé nastavení v různých Menu v programu iGO8, vč. zoomů, náklonů, POI, radarů, scheme,..... zapisuje spoustu věcí právě do různých souborů ve složce save, však si ty soubory otevřete textovým editorem a sami můžete odhadnout, co se v něm ukládá za údaje o různých nastaveních.

Mas pravdu, bylo to v save. smazal jsem ini a oba settings a potom uz to fungovalo. Zacinam mit pocit, jestli vetsi problem nez ini nedelaji prave soubory settings..., nebo aspon jeden z nich. Zatim jsem ale nestihl to nejak testovat.
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 29 zář 2008 08:37

Předpokládám, že tím Zdeňku myslíš to resetování při stisknutí tlačítka MENU.
Jak se psal, složka SAVE a její obsah poomáhá "ponechat" v různých nastaveních tvé nastavené volby, ale tím přeskakováním mezi jednotlivými skiny se ze složky SAVE stává "sviňa" :lol: , která dělá problémy (viz. např. nadm.v. v PlusPlus, kdy musíš do jiného skinu vyskakovat z nestaveným plným panelem, jinak o ni přijdeš, když se z jiného skinu vracíš do PlusPlus)
Dimka má možnost si pod tlačítko MENU navolit v nastavení 3 funkce na dlouhý stisk (ukončit, na lištu a "prompt"). První dvě volby jsou jasné, ale co znamená "prompt" (v překladu něco jako rychle, okmažitě) netuším, bo navolením se program ukončí jako když navolíš ukončit, ale stejně tak to může být ukončení bez uložení nastavení či co. Může to však znamenat, že právě z tohoto důvodu může být tlačítko MENU nestabilní. Já tam mám na dlouhý stisk nastaveno "ukončit" a takto to i stále používám a s resetem při kliku na něj jsem se setkal jen tehdy, jak jsem tu psal, spouštěl jsem-li skin z HDD, kde bylo jiné SAVE než to, které s tímto skinem pracovalo předtím. Výmazem save a navrácením souborů, které s tím nemají nic společného, nebo přesměrováním cesty v sys.txt uloženém na HDD na složku SAVE, kde je i content se skiny, čili na katu, se to vyřešilo a již to nikdy "nespadlo".
V každém případě těm restartům při kliknutí na talčítko menu ten výmaz některých položek v SAVE pomohl.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 29 zář 2008 08:47

Ta volba "prompt" vyvolá okno, kde si můžu vybrat, co chci (Ukončit-Na lištu-Storno) ... podobně, jako při vypínání Woken tlačítkem Start :D
A mě to tak bez problémů funguje.

V tomto případě "prompt" znamená "výzva" ... my co ještě pamatujeme DOS to víme: prompt se říkalo v originále tomu "Cé dvojbodka šipka"
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 29 zář 2008 09:05

OK vovi, díky.
Další ukázka, jaké je SAVE sfiňa.
Já když navolím "prompt" a dám dlouhý stisk, iGO8 se ukončí, jako když tam mám navoleno "ukončit" a nejspíš je to tím, že jsem to tak používal předtím a v SAVE je o tom takovýto záznam a proto dlouhý stisk Menu to stejně vyhodnotí jako "ukončit" bo si to tak SAVE pamatuje a tu volbu "promt" si ještě nepamatuje nebo to ignoruje a dá přednost tomu, co je v SAVE. Toto je daň za tu variabilitu.
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu