Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

iGO PRIMO - seriózní diskuze o nástupci iGO8

Re: iGO PRIMO - seriózní diskuze o nástupci iGO8

Příspěvekod vovi v 24 bře 2010 14:28

SvoDa píše:@jasper: to jsem si taky myslel, ale v iGO8 se objevují i ty bílé se změnou počtu pruhů a z toho vyvozuji, že pro ten směr patří, ale v Primo prostě chybí.
@:hladik2 : Napadlo mne, že by to mohlo být i rychlostí průletu a zkoušel jsem však i průlet s nejnižší rychlostí (1x) a zas nic.
Zkuste si spočítat na průletu nějakým úsekem DA značky v iGO8 a na tom samém úseku v primo a v primo jich bude míň. Já to zkoušel na víc místech a je to tak.

Já to testuji na svých trasách v Praze a těch DA značek je podle mého stejně v iGo8 i PRIMO - včetně těch "bílých s pruhy". V reálné jízdě je vše OK a počet i poloha značek se u obou programů neliší. Při simulaci ale opravdu záleží na nastavené rychlosti - pokud není 1×, pak se v některých případech DA značka neukáže. Připadá mi, že to nastavení rychlosti tady funguje na jiném principu než dřív. Podle mého subjektivního pocitu to v těch vyšších rychlostech nejede plynule, ale "poskakuje" po nějakých násobcích jakéhosi základního intervalu. A zřejmě to dokáže "přeskočit" i místo, kde by se měla objevit značka.

A k těm značkám zákazu odbočení, přikázaného směru apod. dole vedle omezení rychlosti: pokud si vzpomínám, zpočátku jsem to neměl ani v iGo8. Bylo třeba doplnit do SYS.TXT nějakou položku (tuším, že "show_prohibited_manoeuvre" ... nehledal jsem to, matně si pamatuji) a teprve potom se to začalo zobrazovat. Možná, že tady to bude něco podobného.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod amatér v 24 bře 2010 17:13

K DA při průletu.
Tohoto chování jsem si všiml při simulaci v emulátoru, někdy se DA nezobrazovaly a jindy zas ano, nezáleželo ani tak na rychlosti. Při simulaci a průletu v MIO jsem si toho nikdy nevšiml.

Ale co mě stále trápí: jsou opravdu DA, ty značky, za které DA považujeme? Pořád mi to připomíná to klasické stěrače stírají :)
Nedávno jsem znovu procházel
Kód: Vybrat vše
http://igomyway.com/primo/screenshots.php
a zaujalo mě tam několik věcí:
- Pod tímto obrázkem je nápis Proximity Alerts, což by se dalo volně přeložit jako blízké varování/výstraha (vovi mě možná opraví, ale je to má domněnka)
Snap_2010.03.24 16.56.46_001.png
V originál langu je to nastavení Proximity Alerts s voviho překladem "Vzdálenost pro upozornění"

Pak je tam další obrázek s poznámkou Driver Alerts
Snap_2010.03.24 17.04.03_002.png
Zdá se, že DA nemají nic společného se stěrači, co stírají, ale jsou vázány na TMC, popř. možná i HS

Jen pro úplnost TMC jsou značeny takto:
Snap_2010.03.24 17.10.44_003.png
:D
Pokud tedy bude mapa zobrazovat pouze dopr. značku kterou, tak jako tak, nemohu při jízdě přehlédnout, nic to neřeší.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod humbuk v 24 bře 2010 17:22

Já moc DA netestoval, bo mi to připadá snad méně užitečné než slunce na obzoru (to alespoň nepřekáží na obrazovce). Ale mě vyskakují různé značky i v mapách TA, ale jsou to pouze značky související s verzí TIR, kteroužto máme k testování. Nevím jestli i tyto značky lze zahrnout do pytlíku DA, ale tímto mě jen napadlo, jestli verze TIR nemá vliv na zobrazování DA...
K těm značkám přikázaného směru - v IGO8 v sys.txt žádný zápis povolující zobrazení těchto značek nemám, tudíž jestli to není řidáno ve skinu.
MIO C720T; FW:R02.3.9913.1018 - Primo
HTC WildfireS - Smartmaps
humbuk

Příspěvekod vovi v 24 bře 2010 17:33

To "Proximity Alerts" je nápis na tlačítku, po jehož stisku vyběhne dialog, kde se dají nastavovat vzdálenosti, ve kterých budou vyskakovat různé typy značek. A ty značky jsou přesně ty samé, kterým v iGo8 sami Maďaři říkali DA. Přibyla jen kategorie v souvislosti s TIR.
V prvotním nadšení z objevu nové funkce jsem si myslel, že tohle bude varování o blížících se POI, ale to evidentně není pravda - Proximity Alerts skutečně jen nastavuje vzdálenosti, ve kterých se upozorňuje na DA.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod amatér v 24 bře 2010 17:48

Pořád si stojím za tím, že Proximity Alerts, nenastavuje vzdálenosti, ve kterých se upozorňuje na DA. Ale nastavuje se tím vzdálenost, ve které se má zobrazit upozornění na místo s dopravní značkou. :D
Snap_2010.03.24 18.02.49_006.png

Snap_2010.03.24 18.01.31_005.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
amatér
Moderátor

Příspěvekod vovi v 24 bře 2010 18:15

No, asi máš pravdu. Teda určitě :lol: :lol:
Ale potom se tedy nejspíš v současné verzi Primo DA nedají nijak nastavovat, podobně jako radary (nebo nemáme tu extra licenci). A ta dvě tlačítka jsou obě určena pro to upozorňování na značky, kterým na tom webu říkají Proximity Alerts.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod amatér v 24 bře 2010 18:30

S nějakými závěry bych počkal až na finální verzi. Vzpomínáte ještě na iGO8 8.0.0 v29000? To byla také demo verze z CEBIT, jen pro zajímavost, aby to chodilo v sys.txt jsem tenkrát měl:
[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1

[navigation]
sim_speed_factor=3

[sound]
ding=0

[timezone]
sync_os_timezone=0
reset_os_timezone=0

[debug]
skip_eula=1
traincrossing=1
enable_roadshadow=1
enable_landmark_occlusion=1
show_oneway_3d=1
show_pedestrian=1
show_lane_info=1
autosave=1
cache=2048

[map]
3d_max_tiltlevel=8250
3d_max_zoomlevel = 500
fake2d_max_zoomlevel = 3000
3d_zfar_horizon_ratio = 200
roadblockicon_maxzoom = 2000
3d_max_zfar = 500
cross_border_routes=1
show_oneway=1
shields=1 ; "štíty" ... že by grafická podoba E55, D1 apod???
3d_landmarks=1 ; zobrazit 3D terénní tvary
3d_buildings=1 ; zobrazit 3D budovy
3d_buildings_distance=3 ; viditelnost budov (0=VYP, 1=blízká, 2=střední, 3=daleko)
3d_dem=1 ; zobrazit 3D terén
3d_dem_detail=3 ; podrobnost 3D terénu (0=VYP, 1=nízká, 2=střední, 3=vysoká)
terrain_in_2d=1 ; znázornit terén ve 2D (barevná škála)
3d_roads=1 ; zobrazit mimoúrovňové křížení
3d_tunnels=1
inertia_on_map_move=1

[sound]
queue_length=200

[settings]
accident_recalc=0
accident_map=1
closed_recalc=0 ; silnice uzavřena
closed_map=1
heavy_recalc=0 ; silný provoz
heavy_map=1
congestion_recalc=0 ; kolony
congestion_map=1
roadworks_recalc=0 ; práce na silnici
roadworks_map=1
closures_recalc=0 ; uzavírky
closures_map=1
danger_recalc=0 ; nebezpečí
danger_map=1
police_recalc=0 ; policejní akce
police_map=1

[itiner]
show_only_ahead_of_car=1

[warning]
overspeed_sound= "!alert3"
section_beep_sound= "!sectionbeepA" ; zvuk pro úsekový radar (při překročení???)
approach_beep_sound="!sectionbeepB" ; zvuk při přiblížení

[navigation]
show_countrychange=1
:lol: :lol: :lol: Některé zápisy stejně nefungovaly tak jak byly proklamované, ale i tak je to rozdíl oproti tomu, co mám dnes v 8.3.4.117940 :D
amatér
Moderátor

Příspěvekod sstopar v 24 bře 2010 19:01

Tak jsem včera trošku pojezdil a 2x se mi to z SD úplně kouslo. Je možno něco pro nekousání udělat ? Ještě mě napadlo, že by to mohlo být SD kartou ... Dneska dobré. Tak nevim ... Smazal jsem pouze řádek se specifikací typu navi ...
iPhone 4S 32G+iPad 64G a koupené iGO Primo CZ+SK :-)
Mio C 520, iGO PRIMO 1.1 na MDF doma v šuplíku...
Nově pokuřující modifikované eGo-C s echomizérem, nebo tanky :-)
sstopar

Příspěvekod amatér v 24 bře 2010 19:14

Taky se mi to na SD párkrát kouslo. Důležité je, že to není pravidlo.
amatér
Moderátor

Příspěvekod Tomáš Kubec v 24 bře 2010 20:17

Najezdil jsem s Primem cirka 3000 Km, jedu z karty a na Dejvidij 3 a zatím bez zákusu.
Ospen » Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o. MNShop.cz - Čínské telefony s dvouletou zárukou - podpořte MNShop na Facebooku https://www.facebook.com/Mobilnaut, Zařízení: THL W8 - Quad Core, 1GB RAM, 8 GB ROM, 5 palců IPS LCD, GPS
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Tomáš Kubec
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na iGO PRIMO verze, patche, update