vovi píše:Na TS Bohemia mají ty 16GB Class6 i ze speciálním provedení s označením VIDEO - ty jsi zkoušel?
Nezkoušel, bo zatím mám pro ty své dvě 16ky uplatnění v GPS šochtlích, a pro svou camera šochtli mám (zatím) dvě osmičky, ale díky za tip.
Problém je v tom, že se to dá přímo v obchodě jen stěží otestovat (pakliže mi vůbec to otestovat dovolí ), protože mé dosavadní zkušenosti v kameře s 16GB SDHC cl.6 Apacher, Kingston i Transcend jsou takové, že jely, ale po zapnutí (odkopením displaye) byla u každého druhého zapnutí tma, prostě si tu kartu nenašly a nic nereagovalo. Muselo se to několikrát (3-5x) zavřít a otevřít, kdy ani to často nepomohlo a bylo nutno vyndat a vložit zpět baterku, než to zas chvíli fakčilo.
Znáš to, chceš udělat fotku nebo natočit video, a celá událost ti uteče, bo musíš oživovat komunikaci s kartou a vyndávat a zandávat baterku, takže spousta momentek z dovolené ti pak uniká.
Při mé smůle a fungujících Murphyho zákonech při případném testování v obchodě fakčit bude a po zakoupení to začne nanovo. Zkoušel jsem je i formátovat přímo v kameře, nebo panasonicem formaterem a problém stále přetrvával.
Pouze s jakýmikoliv osmičkami a menšími kartama (různých výrobců) se to nestalo nikdy.