Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

sd a sdhc karty

Zde můžete pokládat otázky týkající se programu iGO. Pokud se Vaše otázka týká nějakého specifického přístroje (značky), tak se může stát, že položená otázka bude moderátorem přesunuta do do oddělení "IGO a RŮZNÁ ZAŘÍZENÍ" Obrázek tzn. o patro níže Obrázek
Pravidla fóra
1. Nikdy nepoužívejte citaci pro předchozí příspěvek.
2. Než položíte otázku, tak se podívejte zda již nebyla v minulosti zodpovězena (používejte funkci HLEDAT).
3. Odkazy směřující mimo toto fórum, vkládejte do "CODE"
4. Nezveřejňujte zde odkazy na nelegální software a mapy.

Re: sd a sdhc karty

Příspěvekod vovi v 03 bře 2010 09:41

I to se podívejme - na tu specifikaci SD3.0 jsem zatím ještě nenarazil. Teď jsem jen na rozpacích - má potřeba 16GB karet je už pokryta a raději bych šel u té Class10 rovnou do 32GB, ale tu zatím nemají.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 03 bře 2010 09:54

Pokud to bude fakčit, investice by to byla jistě přínosná. Snad dá někdo vědět. ;)
Já bych si to koupil i pro kameru, kde 16 SDHC cl.6 má problémy :D a musím používat osmičky.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 03 bře 2010 09:57

Na TS Bohemia mají ty 16GB Class6 i ze speciálním provedení s označením VIDEO - ty jsi zkoušel?
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod Ivo K v 03 bře 2010 10:05

Mám, ale neblahé tušení, že na našich Cx20 SDHC karty specifikaci SD3.0 nebudou fungovat. :?
Ale možná to risknu, koupím ji a když tak použiju na něco jiného. Ale láká mne také ta 32GB. Možná ještě chvilku vydržím, jestli se neobjeví karta 32GB/SD3.0.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod SvoDa v 03 bře 2010 10:25

vovi píše:Na TS Bohemia mají ty 16GB Class6 i ze speciálním provedení s označením VIDEO - ty jsi zkoušel?

Nezkoušel, bo zatím mám pro ty své dvě 16ky uplatnění v GPS šochtlích, a pro svou camera šochtli mám (zatím) dvě osmičky, ale díky za tip.
Problém je v tom, že se to dá přímo v obchodě jen stěží otestovat (pakliže mi vůbec to otestovat dovolí ), protože mé dosavadní zkušenosti v kameře s 16GB SDHC cl.6 Apacher, Kingston i Transcend jsou takové, že jely, ale po zapnutí (odkopením displaye) byla u každého druhého zapnutí tma, prostě si tu kartu nenašly a nic nereagovalo. Muselo se to několikrát (3-5x) zavřít a otevřít, kdy ani to často nepomohlo a bylo nutno vyndat a vložit zpět baterku, než to zas chvíli fakčilo.
Znáš to, chceš udělat fotku nebo natočit video, a celá událost ti uteče, bo musíš oživovat komunikaci s kartou a vyndávat a zandávat baterku, takže spousta momentek z dovolené ti pak uniká.
Při mé smůle a fungujících Murphyho zákonech při případném testování v obchodě fakčit bude a po zakoupení to začne nanovo. Zkoušel jsem je i formátovat přímo v kameře, nebo panasonicem formaterem a problém stále přetrvával.

Pouze s jakýmikoliv osmičkami a menšími kartama (různých výrobců) se to nestalo nikdy.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 03 bře 2010 10:39

A nepíšou o tom něco ve specifikaci kamery? Takovouhle věc uváděj běžně i číňani u svejch YF šochtlí - a většinou podstřelej (když uváděj up to 2GB, můžeš si bejt jistej, že jde jen o SD, ale SD 4GB to vezme; když píšou up to 4GB nebo up to 8GB, jde už obvykle o SDHC slot a šestnáctky to čte bez problémů. Ale už jsem právě u foťáku renomované značky viděl specifikaci SDHC up to 8GB a tam bych tomu věřil ... FW foťáku asi nepodporuje adresování paměti na všech 32 možných bitů.
A 8GB prostor je plně adresovatelný pomocí 24 bitových adres, pro 16GB už je třeba pětadvacátý bit (tedy čtvrtý byte) a to už třeba FW tvé kamery nemusí umět.
vovi
Honor 50 (Android 13)
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 03 bře 2010 10:54

Bohužel nepíšou, jen
SD Card: ano
SDHC: ano
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Ivo K v 03 bře 2010 11:28

No, on je vždycky problém, jaké karty(a i jiný HW) jsou v době prodeje toho určitého zboží "známé" a mají je výrobci k dispozici k otestování na svých zařízeních.
Žádný výrobce si nelajzne napsat do technických patametrů, že v jeho zařízení funguje karta např. 128GB, když v té době ji ještě nikdo nevyrobil, a navíc nejsou známé ani technické detaily(formátování, třídy, specifikace atd.). Neznamená to ale, že až takovou kartu někdo vyrobí, že fungovat v zařízení nebude.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod SvoDa v 03 bře 2010 14:48

Ještě upřesním, že v propozicích mé kamery uvádějí časy videa a počet fotek dle jednotlivých rozlišení na 8 GB kartu SDHC, čili tím pádem je asi jasno, jelikož každá ze tří zkoušených 16GBSDHC "zlobí", mělo být v propozicích uvedeno do 8GB.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jasper v 03 bře 2010 15:36

Teda troch jste mě teď zmátli. Adam má v nabídce Apacer 32GB Class 10 ale je u toho napsáno SD Spec Ver 2.0 :roll: A navíc je za dobré peníze :!:

Kód: Vybrat vše
http://www.entershop.cz/main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_ID=302985
Máte technický problém s fórem, nebo dotaz k jeho chodu a organizaci ?
Pište na: jasper (zavináč) mojenavigace.cz
Na jiné typy dotazů je zde fórum a proto na ně nereaguji !
Jasper
Administrátor

PředchozíDalší

Zpět na Otázky a odpovědi