Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Skiny DIMKA pro iGO8 v.8.0.0. xxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: Skiny DIMKA

Příspěvekod Zdenek C v 26 zář 2008 05:49

Je poloskryte vpravo nahore. Vcera jsem si udelal upravu podle TomaseF a je to perfektni :!: . Jo, protoze o tlacitku vim a navic ve stejmem miste vypisuji metodu vypoctu trasy, tak jsem dal alpha=0 a tlacitko jsem schoval uplne.
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 26 zář 2008 05:58

No ale opravdu mluvíte o skinu PlusPlus a Riks, ale ne dimka, že jo?
Já tomu vPlusPlus a Dimka dal cca2% (aplpha=2) viditelnost, aby jste si toho všimli a aby to zároveň nezavazelo. Jak píše Zdeněk ten, kdo už o tom ví, tak si to může (alpha=0) zneprůhlednit zcela.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Zdenek C v 26 zář 2008 06:20

TomášF píše:Jo, to jsem zaregistroval i použil, ale on je problém, že so do navigačního panelu ta nezaokrouhlená výška vypisuje ještě od někud (a je tam pak přes sebe jak ta moje nezaokrouhlená tak i ta jejich zaokrouhlená) a já zatím nepřišel na to odkud.

Uz to mam, je to v navigatemap_480_272.ui, v uvedene sekci je treba vyhodit cervene a pouzit modre, potom se n.v. vypise s presnosti na metry a zobrazi se i jednotky, tj. m.

<layer ui_NavigateMapSettingsCruise z=30>
...........
puvodni
<TEXT xxx template=xtxthud1 x=360 y=105 w=100 h=52 z=10 align="RIGHT-25" combined_textmodel="$navigation.current_altitude.number_text$ $navigation.current_altitude.unit_text$">

novy
<TEXT xxx template=xtxthud1 x=360 y=105 w=100 h=52 z=10 align="RIGHT-25" textmodel_wstr="gps.elevation">

jeste lze upravit (modra finalni verze, cervena vyhozena cast)

<element_template et_NavInfoAltitude>
...............
<TEXT xxx template=xetNavInfoNum textmodel_wstr="gps.elevation" visiblemodel="navigation.current_altitude.valid">;"navigation.current_altitude.number_text"

Jeste jsem upravil kompas, aby i v Dimkovi ukazoval na sever. Taky me prekvapilo, ze v navigacni obrazovce je anglicky, v kokpitu cesky. Upravit na cesky a spravne ukazujici lze nakopirovanim prilozene upravene stupnice liner_compass.bmp do skinu do ui_igo8\common, ui_igo8\common\night (odtud se bere ta anglicka verze i pro den!) a do ui_igo8\480_272 (proc je tady nevim, mozna zbytecne a je to reziduum z uprav, to nevim, ale radeji to necham).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 26 zář 2008 06:54

V úpravách dimky na tomasII webu je linear kompas již počeštěný i pokud si jej navolíte pro zobrazováni v panelu.
V panelu lze kromě zaokrouhlené nadmořské výšky navolit i přešnou nadmořskou výšku :!: , takže není nutno nic upravovat. Stačí v Menu pro zobrazování údajů v panelu navolit zobrazování přesné nadmořské výšky místo zaokrouhlené :!:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Zdenek C v 26 zář 2008 07:06

Omlouvam se, jeste se v Dimkovi dobre neorientuju. Takze zpet a zpatky na stromy. No, aspon jsem se pocvicil. :D
Ale fakt nejak nestiham vyvoj, Dimku jsem stahoval od tomaseII ve verzi 080923.
Zdenek C

Příspěvekod Zdenek C v 26 zář 2008 12:49

Inspirovan vyvojem stahnul jsem verzi 1.5.0a a mam problem - kdyz z navigacni obrazovky stisknu ikonu menu, tak se navigace zresetuje. Protoze tohle dela v ripade kdyz ji zkusim minimalizovat na listu (v predchozi verzi Dimky jsem tuto moznost musel zrusit, protoze jsem obcas omylem zresetoval navigaci), tak jsem do ikony menu dloubal tenkou tuzkou, abych nechytil skryte tlacitko, ale marne, zresetuje se tlacitkem menu. Problem bude asi v tom, ze iGo spoustim pres multimedialni panel skinu jt4.3+ jako aplikaci. Zkusim jeste v posledni verzi dimky vyhodit to skryte tlacitko minimalizace na listu a uvidime. Taky me napadlo, jestli to nedela nova verze iGo, nahral jsem starsi, ale vysledek stejny. Asi neco v nove verzi skinu nema rado muj zpusob spousteni navigace. Ale jako par dalsich kolegu, jsem staromilec a nehce se mi miomap se skvelym skinem J&t 4.3+ zlikvidovat.
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 26 zář 2008 12:57

Reset iGO8 v rámci skinu dimka 1.5.0. po stisknutí Menu jsem ještě nezaznamenal ani s novou a ani se staro verzí iGO8 a i tlačítko na lištu funguje bezvadně. Bude to v něčem jiném. Napadá mne složka SAVE a v ní soubor system.ini

Vuvu dokonce psal, že mu resetuje iGO8 i tehdy, když dojede pv rámci naplánované trasy na místo určení a na pár hodin (např. přes noc) přístroj "uspí". po probuzení se mu to prý zrestartuje. Schválně jsem to zkoušel a je vše OK.
Myslím, že hodně zakopanejch "psů" bude ve složce SAVE. každý skin do ní zapisuje něco jiného a pak se to mezi sebou může "bít"
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Zdenek C v 26 zář 2008 13:18

Zkusim ho vymazat. Jinak ale na listu jit nemuze, to by se asi musela spoustet z odemknutyho mia. takze ten reset mi pripadal celkem normalni. u nove verze Dimky me prekvapilo jen to, ze tak reaguje na tlacitko menu.
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 26 zář 2008 14:07

Mnozí, včetně tebe, Zdenku, ví (píšu to hlavně pro ty, co to neví), že každý skin, dle své variability různých nastavení a každé nastavení v různých Menu v programu iGO8, vč. zoomů, náklonů, POI, radarů, scheme,..... zapisuje spoustu věcí právě do různých souborů ve složce save, však si ty soubory otevřete textovým editorem a sami můžete odhadnout, co se v něm ukládá za údaje o různých nastaveních.

Jsou i skiny, a možná že dimka mezi ně patří, které jsou natolik koncepčně diametrálně odlišné od ostatních , že nejsou schopny "spolupracovat" s obsahem složky SAVE, kterou tam zanechaly nastavení z jiných skinů a může to končit restartem. Zpravidla je ten restart vyvolán programem iGO8 "schválně", jelikož po nahrání "něčeho nového" na SD kartu, by měl být správně restart proveden uživatelem vždy. Neznamená, že když reset neprovedeš a přesto iGO8 jede, že to je OK. Může se to projevit samovolným restartem jindy, kdy to nečekáš.
Semo tamo se mi stane (za půl roku asi celkem 5x), že kliknutím na "něco" se provede restart, ale vždy to spolehlivě vyřešilo obecné pravidlo, že tam kde nepomůže po nahrávání skinů, map, POI, hlasů, a jiných nepotřebných věcí :lol: softreset, pomůže hard reset a skoro vždycky při nestandartním chování výmaz SAVE (po záloze).
Abych výmazem SAVE nepřišel o různá důležitá nastavení, nahrané trasy a záznamy tras,... vrátím do nově vytvořené složky SAVE ty soubory o kterých vím, nebo si myslím, že s restartem nesouvisely a ve většině případů mohu vrátit všechny, kromě system.ini.

@Zdeněk C: Pokud ani toto nepomůže, obávám se, že jelikož je tento problém ojedinělý, bude to někde u tebe a možná i v tom odemčení.
Možná bys to mohl zkusit bez MioMapu s nějakým unlockem (dobrý je MioPocket - měl jsem ho pár měsíců) nebo s tomasII Changerem, který už používám od doby, co s tím tomasII přišel a jsem nadmíru spokojen. MioMap (pro jistotu) mám na kartě a vrátit do MIO jej můžu přes comander přímo v MIO vždycky, ale nemyslím, že ktomu budu mít kdy nějaký důvod.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vuvu v 26 zář 2008 14:30

Do jakého souboru ve složce SAVE jsou uloženy " MÉ POI " a " OBLÍBENÉ ". Chci v SAVE smazat vše a nechat pouze uvedené.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
vuvu
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu