Mnozí, včetně tebe, Zdenku, ví (píšu to hlavně pro ty, co to neví), že každý skin, dle své variability různých nastavení a každé nastavení v různých Menu v programu iGO8, vč. zoomů, náklonů, POI, radarů, scheme,..... zapisuje spoustu věcí právě do různých souborů ve složce save, však si ty soubory otevřete textovým editorem a sami můžete odhadnout, co se v něm ukládá za údaje o různých nastaveních.
Jsou i skiny, a možná že dimka mezi ně patří, které jsou natolik koncepčně diametrálně odlišné od ostatních , že nejsou schopny "spolupracovat" s obsahem složky SAVE, kterou tam zanechaly nastavení z jiných skinů a může to končit restartem. Zpravidla je ten restart vyvolán programem iGO8 "schválně", jelikož po nahrání "něčeho nového" na SD kartu, by měl být správně restart proveden uživatelem vždy. Neznamená, že když reset neprovedeš a přesto iGO8 jede, že to je OK. Může se to projevit samovolným restartem jindy, kdy to nečekáš.
Semo tamo se mi stane (za půl roku asi celkem 5x), že kliknutím na "něco" se provede restart, ale vždy to spolehlivě vyřešilo obecné pravidlo, že tam kde nepomůže po nahrávání skinů, map, POI, hlasů, a jiných nepotřebných věcí

softreset, pomůže hard reset a skoro vždycky při nestandartním chování výmaz SAVE (po záloze).
Abych výmazem SAVE nepřišel o různá důležitá nastavení, nahrané trasy a záznamy tras,... vrátím do nově vytvořené složky SAVE ty soubory o kterých vím, nebo si myslím, že s restartem nesouvisely a ve většině případů mohu vrátit všechny, kromě system.ini.
@Zdeněk C: Pokud ani toto nepomůže, obávám se, že jelikož je tento problém ojedinělý, bude to někde u tebe a možná i v tom odemčení.
Možná bys to mohl zkusit bez MioMapu s nějakým unlockem (dobrý je MioPocket - měl jsem ho pár měsíců) nebo s tomasII Changerem, který už používám od doby, co s tím tomasII přišel a jsem nadmíru spokojen. MioMap (pro jistotu) mám na kartě a vrátit do MIO jej můžu přes comander přímo v MIO vždycky, ale nemyslím, že ktomu budu mít kdy nějaký důvod.