Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skiny Riks a PlusPlus pro iGO8 v 8.0.0.xxxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Preferuji a nejčastěji používám skin (svou volbu můžete průběžně změnit):

Riks_tS ________ s plným panelem s aplikacemi
5
8%
Riks_tS ________ s poloprůhledným (průhledným) panelem
2
3%
Riks_ALL_tS ____ s nastavitelnou průhledností panelu
2
3%
PlusPlus_tS _____ s plným panelem
2
3%
PlusPlus_tS _____ s poloprůhledným (průhledným) panelem
0
Žádná hlasování
PlusPlus_ALL_tS+ s nastavitelnou průhledností panelu
20
31%
Micsan_Trans
3
5%
Di/\/\Ka
20
31%
TTSkin
2
3%
jiný
8
13%

Celkem hlasů : 64

Re: úpravy skinů Riks a PlusPlus pro iGO8

Příspěvekod SvoDa v 09 zář 2008 14:24

sstopar píše:U noveho Rikse 2.8a mi to v nekterych pripadech propipne. nenasel jsem duvod. Nejdrive jsem si myslel, ze je to upozorneni pred usekacem (zacatkem i koncem cca 100m), pak ze to upozornuje na moznou zmenu pruhu. Nemate s tim nekdo podobnou zkusenost ?
Hlas pipka, sklin Riks 2,8a a posledni iGO8.

Nevím jak u toho Rikse 2.8a, ale třeba u dimky ze sousedního vlákna se dá nastavit pípnutí na možnou změnu pruhu, tzn. že s ikonami jízdních pruhů, které se objeví na displayi s mapou to i pípne, což se dá v menu vypnout.

EDIT:
Riks na svém webu vždy popisuje, co ta jeho nová verze přináší a tak jsem se tam dočetl a překládám, že v:
2.8
-přidáno pípnutí pro upozornění na informaci o jízdních pruzíh
-přidáno nastavení hlasitosti hlasu radaru

2.8a
fixováno resetování navigace, které nastávalo při přiblížení k radaru (asi to padalo při zapnutém módu varování při přiblížení k radaru)

Jak to tak vypadá, že ještě neexistuje skin, který by korektně pracoval s úsekovými radary. Zkoušel to někdo u toho dimky skinu?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 09 zář 2008 21:26

Zatímjsem toho Dimku s úsekáček nezkusil, ale brzo se do toho dám. Teď jsem tam šoupl origo Rikse 2.8a; zítra se pořádně opřu do Dimky 3.1.25.
Dnes mě totiž "většinový skin" PlusPlus (konkrétně ten poslední v provedení BIG) definitivně přesvědčil, abych ho přestal používat (abych to pojmenoval slušně). Na mnohokrát projeté trase (Praha - Horská Kvilda), kde se Riks i TT chovají zcela korektně a podle očekávání, ++ totálně zklamal:
1) úsekové radary - žádný zvuk, některé úseky nenastartují ("trojkombinace" na Jižní spojce, třeba Riks tam nemá problém)
2) z mobilních radarů hlásí hlasově pouze cca třetinu (stejná trasa se stejným SPUD a Riksem - 90% radarů OK; všechny radary přitom ++ vizuálně hlásí správně)
3) pokud je vypnuté to stupidní řvavé pípání při přibližování, nedá se spolehnout na správnou funkci kvikání při překročení rychlosti (jednou kvikalo i při rychlosti o 15 km nižší, mnohokrát ani nekviklo - což v kombinaci s nespolehlivým hlasovým hlášením je smrtící kombinace)

Nejsem si zcela jist (napadlo mě to příliš pozdě, až na konci cesty :oops: ), ale zdá se mi, že to hlasové oznámení se ozve pouze tehdy, když 400m před radarem jedu moc rychle. Typicky se to chovalo tak, že když jsem před obcí ubral na pade, neozval se mi v ní ani jeden radar. Pokud byl ale u vjezdu a já ještě 400m před cedulí jel rychle, tak mi to o něm řeklo :(
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod tomasii v 09 zář 2008 22:24

@vovi.:
PlusPlus - zůstávám u PlusPlus, protože mně hlásí radary bezproblémově (s výjimkou úsekáčů, na opravě ale pracuji). To řvaní se dá změnit buď výměnou souboru, nebo zeslabením nahrávky v něm.

Rikse 2.8 jsem zkoušel, úsekáče hlásil, ale na jednom se zasekl a až do konce cesty mi tam radar vizuelně visel. Navíc při cestě mi správně ohlásil obrazem i zvukem mobilní radar, žena ale rozhodla o odbočení k nákupu, takže jsem k radaru nedojel a ten mi bušil až do příštího mobilního radaru s nastavenou stejnou rychlostí. Holt nic není (zatím) dokonalé.

Dimka má spoustu funkcí, bohužel je toho na mě moc, takže nakonec většinu na obrazovce nevidím a navíc chce ještě hodne dodělat.

Pokud dáte dohromady čitelný přehledný skin, který bude plně funkční, tak budu rád migrovat. Vím, co mi u PlusPlus chybí, ale zatím mi to fatálně nevadí (snad až na ty úsekáče, nemožnost shazování visících radarů a složitější přístup k poi).
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 10 zář 2008 05:49

U PlusPlus jsem, tak jako tomasII, neměl s radary jediný problém a určitě to tu nepíšeme jen proto, že jsme autoři, resp. editoři :lol: .
Já tam mám u kamer taky na tom šoupáku nastaveno 400m a možná vovimu pomůže, když si tam nastaví míň.

Co se týče dimky, já ho momentálně používám a je taky spolehlivý a ještě mne v ničem nevypekl - nutno ještě otestovat úsekáče - pravděpodobně záleží nejen na skinu, ale i na tom, jak se zadávají. Jasper tunil zadávání úsekáčů a testoval je na Riksovi a proto mu tam jedou. Kdyby se o totéž pokusil u PlusPlus, nebyly by asi korektní u Rikse. Jak už jsem psal, asi na ty úsekáče není univerzální návod funkční na všech skinech.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Zdenek C v 10 zář 2008 06:13

SvoDa píše:Bylo by také dobré, aby jakýkoliv návod, než je publikován, byl autorem i ověřen, jerlikož teprve tak, dle mých zkušeností, bude každý, komu se to líbí, mít "tu odvahu" si to ve skinu přepsat a nebude chtít riskovat, že si tím něco pokazí.

Vcera jse to zkusil a uprava chodi presne podle predpokladu. Navic umoznuje prohlizeni dopravnich udalosti i po odpojeni kolibky s prijimacem (o teto moznosti se tady uz driv diskutovalo). Vypada to, ze informace by mohly zustat v navigaci az do jejich upgrade po opetovnem pripojeni TMC. Vypnuti iGO (uplne, ne uspani) ale informace smaze. Tohle jsem detailne netestoval, protoze jsem vecer potreboval iGO vypnout.
Vsem, kterych jsem se dotknul tim, ze jsem podcenil primy pristup k mp3, se omlouvam. Par skrytych (nebo i viditelnych) tlacitek se na obrazovku jeste vejde :D , takze tam muze byt v rozumne mire vsechno, co nam individualne vyhovuje. Staci si pohrat se souradnicemi. Pokud jde o nahravani trasy, tak na tu se po uprave lze dotat delsim podrzenim stejneho tlacitka (speed limit). Je to primy pristup do menu, ze ktereho se nahravani nejen zapne ale i vypne. Jestli se nepletu, tak vypnout nahravani trasy primo z navigacni obrazovky kliknutim na skoroskryte tlacitko neslo.
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 10 zář 2008 07:08

Tak to je dobrá zpráva, že to jede.
V poslední době mám dojem, že TMC události opravdu visí v seznamu událkostí i po odpojení z kolíbky, přesně jak píšeš. Asi to bude tou novou verzí iGO8. Dříve jsem registroval jejich postupné ubývání, jako by potřebovaly být RDS příjmem aktualizovány a když nebyl (přístroj nebyl v kolíbce), tak mizely. U této nové verze visí stále, nebo alespoň podstatně déle, i přes uspání). Jak píšeš, restart či úplné vypnutí přístroje je smaže spolehlivě všechny.
Má někdo stejné zkušenosti, že s novou verzí iGO8 setrvává seznam TMC událostí v jejich seznamu déle, ne-li pořád, pokud jsi iGO8 neukončil, či přístroj nevypnul, nerestartoval nebo nepřipojil znovu ke kolíbce?

Co se týče nahravani trasy - ve tvé variantě delším podrzenim značky speed limit přes menu, ze ktereho se nahravani nejen zapne, ale i vypne, jsem řešil stejný problém. V mé variantě jsem dal "do mapy" tlačítko, kterým se do tá kliknutím rovnou spustit (bez nutnosti vstupu do menu), vypnout to musíš ale až dlouhým stiskem toho tlačítka, které tě dostane do toho přísl. menu. Byla to daň za to, že ta možnost spuštění mimo menu byla i jinde, než v tom menu. Myslím si ale, že je vhodné mít přístup pro spuštění nahrávání trasy přímo jen kliknutím z displaye s mapou (děláš to většinou i za jízdy) a na vypnutí máš pak víc času, např. po dojezdu do cíle, na semaforech,... tím dlouhým stiskem přes menu.

Jinak, jak jsi psal včera, že ti vadil "duch" ikony pro spoutění nahrávání - každá ikona, ale to ty víš, ja to spíš písu pro ostatní, aby bylo jasno, může mít nastavitelnou průhlednost - hodnota alpha . Já tam schválně nechal 2% viditelnost, aby na straně jedné nezavazela a aby si ji na straně druhé všimli i ti, kteří o ní neví. Samozřejmě, že se u ní dá nastavit plná průhlednost (alpha=0) a nebude vidět vůbec, což bude dobré pro ty, co o ní ví. nějak podobně jsem řešil ikonu MP3 pod tou značkou, a nebo ve skinu Dimka ikonu vstupu do tripcomputeru, která není vůbec vidět.

Zdenku, myslím, že už jsem to tu, nebo ti, psal, že jsi určitě přínosem pro toto fórum a pro jeho uživatele a proto se znovu ptám - jaktože ještě nejsi na seznamu přihlášených účastníků podzimního srazu sdružení a přátel iGO8 :?: :shock:
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod laro v 10 zář 2008 10:00

SvoDa píše:U PlusPlus jsem, tak jako tomasII, neměl s radary jediný problém a určitě to tu nepíšeme jen proto, že jsme autoři, resp. editoři :lol: .
Já tam mám u kamer taky na tom šoupáku nastaveno 400m a možná vovimu pomůže, když si tam nastaví míň.

Co se týče dimky, já ho momentálně používám a je taky spolehlivý a ještě mne v ničem nevypekl - nutno ještě otestovat úsekáče - pravděpodobně záleží nejen na skinu, ale i na tom, jak se zadávají. Jasper tunil zadávání úsekáčů a testoval je na Riksovi a proto mu tam jedou. Kdyby se o totéž pokusil u PlusPlus, nebyly by asi korektní u Rikse. Jak už jsem psal, asi na ty úsekáče není univerzální návod funkční na všech skinech.

Mám připomínku k nastavení toho šoupáku na radary. Používám Plus Plus a můžu tam nastavit třeba 150m a stejně když
jedu rychle, tak to začne pípat už 450m před. Není to někde nastavený napevno? Jinak mi radary chodí spolehlivě.
Mio C520, iGO8.3.4.102680 ,skin gj_6.16_tsif na MFD , na SD Primo 2, skin fmilan@amater v2.0.4
PRESTIGIO Geovision 7777 Primo android 2
laro

Příspěvekod SvoDa v 10 zář 2008 10:52

Souvisí to i stím, co je v sys.txt v sekci warning
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 10 zář 2008 11:09

A ještě jedna věc z PlusPlus: ačkoliv tam mám nastaveno automatické přepočítání při sjetí z vypočtené trasy, tak se to nepřepočítává - jen se nahoře objeví ta dvojice kulatých zelených šipek (statických) a je třeba na ni ručně ťuknout, aby se trasa přepočítala. Je to chyba, nebo vlastnost? Dělá mi to při totožném nastavení jen ++, ostatní skiny přepočítávají okamžitě.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 10 zář 2008 11:40

Je možné, že si ++ nenatahne korektně system.ini. Dej tam skin ++ a mrkni se , jestli má v menu zaškrtnuté políčko přepočítat trasu při sjetí, nebo trak nějak to tam je. Když zaškrneš, přepneš ++ skin do jiného skinu a pak vrátíš ++ skin, už to bude mít zašktnuté napořád, pokud to nepřenastavíš sám přímo ve skinu, nebo v sys.txt.

Já měním skiny mezi sebou dost často a každý si tahá ze system.ini to "svoje" - např. rozdíly mezi ++ a Dimka jsou obrovské, co se týče různých nastavení, ale ten či onen se mi načte tak, s jakými nastaveními jsem jej opouštěl. nejsem schopen přesně popsat proč, jestli mám taky vytuněný sys.txt (mám téměř ten co je tomasII webu a na které jsi sám dělal), nebo co, ale vždy to tak je, tak jsem po tom nepátral :D .
Naposledy upravil SvoDa dne 10 zář 2008 13:23, celkově upraveno 1
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu