Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Zkušenosti z cestování s iGO8

Zde se řeší především témata, která se neřeší jinde :ugeek:

Re: Zkušenosti z cestování s iGO8

Příspěvekod PVZ v 08 zář 2008 18:07

Tiež si myslím ťe to bolo tým,lebo príjem bol slaby a zdalo sa mi že aj málo satelitiv ukazovalo sa mi ich maximálne 9 a musel som často dloho čakať aby sa Mio vôbec chytilo.
Prestigio GV 5850HDDVR Android s PRIMOM 2, 9.6.29.365016; skin fmilan & amater v. 2.4,1_a a BE-ON-ROAD EUROPA; iPhone 5 s Navigonom
Usporiadateľ klubových zrazov na Slovensku
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
PVZ
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod vovi v 08 zář 2008 18:50

A na tom lítání je nejlepší, když si člověk zapomene vypnout udržování pozice na silnici a varování před překročením rychlosti ... :lol: :lol:
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 08 zář 2008 19:06

A jestlipak řvali nad Prahou nebo Bratislavou ty úsekáče a korektně se někde nad mořem ukončily :lol: :lol: :lol:
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod PVZ v 08 zář 2008 19:41

Skúšl som to nad Polskom a zvuk som mal pre istotu vypnutý :D , aby ma letuška z toho lietadla náhodou nevyhodila.
Prestigio GV 5850HDDVR Android s PRIMOM 2, 9.6.29.365016; skin fmilan & amater v. 2.4,1_a a BE-ON-ROAD EUROPA; iPhone 5 s Navigonom
PVZ
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 09 zář 2008 14:52

@PVZ:Kdesi jsem četl, že i z tramvaje tě můžou vyhodit až po jejím zastavení, tak snad se Aeroflot na svých linkách chová stejně. :lol: :lol: :lol:

Neboj, mně je jasné, že jsi neletěl Aeroflotem, s tím se bojí lítat i Alkejda :lol: :lol: a říká se tomu letadlo nepředpokládatelného doletu.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod PVZ v 09 zář 2008 15:16

:D :D :D :geek:
PVZ
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod amatér v 10 zář 2008 23:45

Lidi, já myslel, že jsem tu jediný blázen, ale když už to PVZ načal.... Byl jsem taky zvědavý jak se bude iGO chovat v letadle. Po počáteční hlášce signál GPS nenalezen a pohledech spolucestujících jsem se trochu červenal, jo jsem holt pomalejší a vypnout zvuk mě napadlo až po tomto trapasu :D . Pro cestu do Itálie jsem zvolil uchování polohy na vozovce, tota volba se při sledování trasy neosvědčila, šipka pořád hledala kam, respektive na jakou silnici by se vrtla, to samé se opakovalo i při přeletu moře, stále hledala nejbližší trajektovou trasu. Cestou zpět jsem vypl volbu uchování pozice na vozovce a posun šipky byl normální, žádné přeskakování ani otáčení. Při hlášení letové hladiny a rychlosti údaje odpovídaly, až do momentu, kdy jsme se dostali na nějaké vyhýbky :roll: , prý to byly jen malé turbolence :shock: nebo tak něco, jen jsem si nemohl ověřit kapitánovo hlášení o venkovní teplote -61°C :) SvoDa & TomasII nešlo by to nějak v nastavení sys :?: :lol:
Cesta Neapol ostrov Ischia a Ischia Capri perfektní, navigace sledovala trasu trajektu a na okolních trasách bylo hlášení o jakou trasu (odkud kam) se jedná, celkem dobré byly i přechody z moře na pevninu. Na pevnině už to bylo horší taxíkář měl snad pocit, že ho kontroluju, něco breptal, kroutil hlavou, ale já mu stejně nerozuměl, tak jsem ho nechal a navigace nás ledovala po celém ostrově Ischia až do hotelu. Po Ischii a Capri jsem navigaci používal i v režimu chodce, a nikdy jsem nepřišel pozdě na večeři :D
Přesto, že při zadání cíle na jiném ostrově se objeví hláška Váš cíl je v nedostuopné oblasti, při potvrzení, navigace naviguje do zadaného cíle, jen rychlost kolem 40 km za hodinu mezi Ischií a Capri je deprimující :|, obzvlášť, když místy problikne i nejvyšší povolená rychlost 90km/hod :P . Ještě horší je trajekt Neapol Ischia rychlost 19km/h, při nejvyšší povolené rychlosti na trase 50km/h :lol:
Ještě musím podotknout, že ve vzduchu a na moři jsem navigaci zapínal jen při strartu a přistání, baterka tak dlouho nevydřží, což jsem zjistil po necelé hodině letu z Prahy. :cry:
amatér
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 11 zář 2008 05:45

Pěkné zážitky. Doufám, že tě napadlo si trasu zaznamenávat do tripcomputeru a taky nahrávat pro následné promítnutí na mapě :!: :!:
S tou teplotou v údajích GPS nepočítám, bo se přístroj přehřívá (dobíjení+sluníčko přes sklo) a čidlo by muselo být vyvedenou jinam, ale přemýšlím o vyhodnocování tlaku v pneumatikách (vč.rezervy) a o alkohol testeru, to by neměl být problém :lol: :lol: :lol:
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 11 zář 2008 06:07

No to dá rozum, že by čidlo muselo být jinde, když to má měřit VENKOVNÍ teplotu. Nejlepší by bylo dohodnout se s ČSA a ostatními přepravci, aby letadla vybavili externími čidly a ke každému sedadlu přitáhli kablík s 2.5 jackem, abychom nemuseli vždycky vrtat dírku pod okno. :lol: :lol:
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 11 zář 2008 06:56

Já pochopitelně myslel, že by měla navigace měřit nejen venkovní, ale i vnitřní teplotu (nejen v letadle, ale i v autě :lol: ).
Někdy mne celkem pobaví, v kolika stupních jsem schopen vůbec přežít, řídit a s úsměvem pouštět chodce přejít silnici :lol:
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na OFF TOPIC