Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Příspěvekod SvoDa v 22 zář 2009 08:10

vovi píše: co básník myslel výrazem "navigovat od cíle", který se objevuje v nastaveních obratu. Schválně jsem se nešel podívat na anglický text

@vovi: "navigovat od cíle" je tam od pradávna (já to nepřekládal) a v originálu to je "Starting opposite direction", což bych asi přeložil jako "spuštění (navigování?) opačným směrem", ale tomasii má na svém vebu ve FAQ
(0m až 20km): Pokud bude výchozí místo trasy k cíli blíže než nastavená hodnota, navigace povolí, abys mohl jet bez navádění
:o
nicméně ikdyž jsem měl nastaveno 2km, hlasové pokyny byly až do cíle.

nebo na miotreo jsem se dočetl jako např.
vzdálenost od cíle, v jaké se ukončí hlasová navigace?
což je asi totéž, co píše tomasii
nebo
jakou vzdálenost si raději zajedeš, než by ses na trase/na místě startu/v průjezďáku otáčel do protisměru.

nebo
v jaké maxim. vzdálenosti mohu minout průjezďák aniž by mne to k tomu stále navádělo?

nebo
iGo si totiž pamatuje v jakém směru jsi předchozího dne přijel domů. Že jsi třeba odbočil do garáže, to vůbec nemusí zaznamenat. A ta položka "navigovat od cíle" říká, že raději ujedeš tam nastavenou vzdálenost, než by ses v cílovém bodě před další trasou otáčel ?

Co se týče histspeed, máš pravdu s dalšími výrazy pro novou verzi do langu dopíši "užití dopravního modelu" a možná, že by se tam vlezlo v závorce i (histpeed), čili "užití dopravního modelu (histpeed)"
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Lakva v 22 zář 2009 08:37

On ten "dopravní model" může být taky těžko pochopitelný, ne-li zavádějící...
Doporučil bych formulaci "Užití dopravních statistik" nebo "Užití statistik o průjezdnosti".
Lakva

Příspěvekod SvoDa v 22 zář 2009 09:06

OK, do langu jsem přidal
Use traffic patterns="Užití statistik o průjezdnosti (histspeed)"
viewtopic.php?p=10926#p10926

@lakva: A když už jsme u toho překládání - co to
Starting opposite direction="navigovat od cíle"
co se na miotreo probíralo - došli jste k nějakému závěru ?
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 22 zář 2009 10:04

S tím "navigovat od cíle" to neměl být rýpanec do tebe, Dane - bylo to takhle už v tom oficiálním langu z továrny. Dlouho jsem se pídil po skutečném významu. A ten je takovýhle: je to nastavení pokuty za vyražení opačným směrem, než leží cíl.
Ale dodnes jsem nepochopil, jestli se to týká skutečně jen začátku cesty, nebo zda to platí po celé trase, kdykoliv se použitému algoritmu zdá výhodnější nesměřovat přímo k cíli (třeba jednoduchá nebo vyhlídková trasa se mnohdy skutečně kousek cesty od cíle vzdalují), nebo když třeba sjedu z trasy a ono to začne přepočítávat. O co se jedná jsem nakonec pochopil z anglického manuálu, ale o tom, kdy a jak to iGo používá, už tam nebylo ani slovo :(
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod a.mroz v 22 zář 2009 10:21

Zkousel jsem ze srandy nahrat edici gold ze strany 1. Nahral jsem podle navodu obsah do ui_igo8_da a po nabehnuti iGO pozlacene menu tak v poradku, kdyz jsem ale Mio uspal bez ukonceni iGO tak se samo po cca 3-4minutach zaplo. Koukal jsem na to jako blazen a zkusil jsem to jeste nekolikrat uspat ovsem po chvilce se na me igo opet rozsvitilo. Vratil jsem tedy zpet puvodni obsah do slozky ui_igo8_da a vse zas v puvodnich barvach bez samovolneho zpousteni. Setkal jste se s tim nekdo?

Oprava vyřešeno samovolné zapínání dělala verze Miopocketu 2.0 release38 nikoliv EDICE GOLD!
Naposledy upravil a.mroz dne 28 zář 2009 08:23, celkově upraveno 1
--=MIO C520=-- My Flash Disk iGO8 8.3.2.64873, Na SDHC 8GB
iGO8 8.3.4.102680, GJ_6..a vejs, mapy TA a Navteq.
HTC Desire S android 2.35 iGO NavGear 9.6.7.235654
a.mroz

Příspěvekod Lakva v 22 zář 2009 10:22

SvoDa píše:@lakva: A když už jsme u toho překládání - co to
Starting opposite direction="navigovat od cíle"
co se na miotreo probíralo - došli jste k nějakému závěru ?

No, tyhle dvě citce
jakou vzdálenost si raději zajedeš, než by ses na trase/na místě startu/v průjezďáku otáčel do protisměru.
iGo si totiž pamatuje v jakém směru jsi předchozího dne přijel domů. Že jsi třeba odbočil do garáže, to vůbec nemusí zaznamenat. A ta položka "navigovat od cíle" říká, že raději ujedeš tam nastavenou vzdálenost, než by ses v cílovém bodě před další trasou otáčel ?

Jsou ode mně a jsem stále přesvědčen, že to platí.
S jednou poznámkou: Ve starých verzích mi to fungovalo i na Polarisu (což je telefon, takže mezi jednotlivými jízdami iGo úplně vypínám). Od nějaké (bohužel netuším jaké) verze to ale fungovat přestalo, iGo už si přes vypnutí neukládá, kterým směrem se jelo. Takže pokud někam dojedu, zastavím a nevypínám iGo, protože vím že jen vyběhnu a hned se zas vrátím a zadám nový cíl, tak mi iGo při nastavené vzdálenosti 2 km ve většině případů po zadání dalšího cíle naplánuje start trasy v původním směru (i když by bylo kratší se otáčet).
Když ale dojedu odněkud domů a před barákem iGo vypnu, tak mi po dalším startu plánuje trasu do protisměru - přitom zrovna naše ulice je "neoficiální jednosměrka" (není tam značka, ale 99,9% aut tam projede z kopce dolů a v další ulici odbočí jako k návratu) a otáčet se v ní vzhledem k šířce jednoduše nedá. Takže tam by se mi líbilo, kdyby to iGo dodržovalo i po novém startu...
Ale počítám, že u PNA, kde se iGo nevypíná a šochtle se uspává se spuštěným programem, to bude fungovat jak uvedeno výše.
Lakva

Příspěvekod SvoDa v 22 zář 2009 10:47

Dobře tedy pánové, ale jak to tedy krátce přeložit (navigovat v opačném směru po dojezdu ? Nebo to nechat tak, jak to je - navigovat od cíle ?

@a.mroz: mně ta Gold edice toto neprováděla, ale po pár dnech jsem se vrátil k default (na sluníčku to bylo dost nevýrazné)
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 22 zář 2009 11:15

"Nach der Ankunft zurück". :lol: :lol: :lol:
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod Lakva v 22 zář 2009 11:26

No, myslím že všechna 3 nastavení mají nějaký společný název a teď nevím, zda je to "penalizace otočení" nebo "pokuta za obrat", ale obojí mi přijde i celkem výstižné. I když možná ta penalizace je lepší, pokuta budí u některých hrůzu a zavádějící asociace.
Takže bych to prostě nadepsal "Penalizace otočení / Pokuta za obrat"...
"... při sjetí z trasy"
"... při další cestě"
"... v průjezdním bodě"
Lakva

Příspěvekod SvoDa v 22 zář 2009 16:19

Trošku jsem si pohrál s tím langem - viz viewtopic.php?p=10926#p10926, očekávám případné podněty v tom vlákně
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu