vovi píše: co básník myslel výrazem "navigovat od cíle", který se objevuje v nastaveních obratu. Schválně jsem se nešel podívat na anglický text
@vovi: "navigovat od cíle" je tam od pradávna (já to nepřekládal) a v originálu to je "Starting opposite direction", což bych asi přeložil jako "spuštění (navigování?) opačným směrem", ale tomasii má na svém vebu ve FAQ
(0m až 20km): Pokud bude výchozí místo trasy k cíli blíže než nastavená hodnota, navigace povolí, abys mohl jet bez navádění

nicméně ikdyž jsem měl nastaveno 2km, hlasové pokyny byly až do cíle.
nebo na miotreo jsem se dočetl jako např.
což je asi totéž, co píše tomasiivzdálenost od cíle, v jaké se ukončí hlasová navigace?
nebo
jakou vzdálenost si raději zajedeš, než by ses na trase/na místě startu/v průjezďáku otáčel do protisměru.
nebo
v jaké maxim. vzdálenosti mohu minout průjezďák aniž by mne to k tomu stále navádělo?
nebo
iGo si totiž pamatuje v jakém směru jsi předchozího dne přijel domů. Že jsi třeba odbočil do garáže, to vůbec nemusí zaznamenat. A ta položka "navigovat od cíle" říká, že raději ujedeš tam nastavenou vzdálenost, než by ses v cílovém bodě před další trasou otáčel ?
Co se týče histspeed, máš pravdu s dalšími výrazy pro novou verzi do langu dopíši "užití dopravního modelu" a možná, že by se tam vlezlo v závorce i (histpeed), čili "užití dopravního modelu (histpeed)"