Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: skin Gurjon pro iGo 8.3.2

Příspěvekod danusko v 03 zář 2009 20:44

dik moc
inak už som to rozchodil
dal som tam starú zálohu, potom skúsil znovu nahodiť nový skin a už to išlo
niekedy sú to veci medzi nebom a zemou...:)
Mio C320 s IGO 8.3.1.56007 a prepínam s igo 8.3.2.64873, na prepínanie využívame simply unlock v2. Skin GJ vždy aktuálny- všetko na SD karte
danusko

Příspěvekod Ivo K v 04 zář 2009 08:02

Při používání skinu GJ v. 6.9.3_tSi ještě nezapomenou na složku Audio.
Ta již není součástí skinu. Soubory ze složky Audio původního skinu nakopíruj (pokud je tam již nemáš) do sólo složky Audio ktrerá je vedle iGO8.exe, content, license atd.
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod expertdb v 04 zář 2009 18:08

Tak jsem narazil na malý problémek. Nedaří se mi pohnout tlačítkem-ikonou "Autostrada" na y souřadnici. Po x to chodí. Používám AutStr.bmp z Dimky. Přidané tlačítko AutStrZ,které o pár příspěvku zpět řešil Svoda,chodí na všechny strany dle mého přání. Nemáte někdo tušení, co tu ikonku "drží" na té y souřadnici ?
Evolve Multitraxx
Igo Primo 2 + skin ZoZo_ex
expertdb

Příspěvekod SvoDa v 04 zář 2009 18:16

scripts_480_272.ui
<script d_Set_AtsButtPos>
runif dPhoneVisible 1 'btn_swapAutostrada.y 160'
else_run 'btn_swapAutostrada.y 186'
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod expertdb v 04 zář 2009 19:05

Díky,vyzkouším.To jsem našel ,ale překvapilo mne,že mohou být souřadnice i jinde než v navigatemap xxx_yyy_ui. Proč jsou ty hodnoty yve scriptech ruzné?
Evolve Multitraxx
expertdb

Příspěvekod SvoDa v 04 zář 2009 19:21

Protože se ploha tlačítka mýtného mění ve vztahu k poloze tlačítka telefonu, rep. mnou předělaného tlačítka telefonu na dálnicční známu,proto je tam ten script, kdy má být souřadnice y taková (jedno tlačítko) a kdy maková (obě tlačítka)
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod expertdb v 04 zář 2009 19:51

Super,už se to hýbá. Ale ještě jeden problémek v souvislosti s těmito tlačítky. Pokud ťuknu na tyto tlačítka,tak se mi nezvýrazní (alpha zůstává stále stejná). Zvýrazní se jen když ťuknu kdekoliv na obrazovku a po chvilce,stejně jako ostatní tlačítka "pohasnou". Je to standardní stav,nebo lze po dotyku tlačítko zvýraznit (alpha 32) ? Nejsem si teď uplně jistý,ale když jsem zkoušel ty Tvé bmp ,tak se to po dotyku zvýrazńovalo. Díky
Evolve Multitraxx
expertdb

Příspěvekod SvoDa v 05 zář 2009 08:10

Ne, ty tlačítka jsou plně neprůhledné pouze při kliknutí do mapy, nebo po vstupu do obrazovky s mapou. Zprůhlední se společně s ostatními tlačítky u pravého okraje, popř. se zmizením oušek náklonů a zoom/tilt lišty. Kliknutím na tlačítko mýtného či známky se tlačítko nezvýrazní, pouze změní svůj obsah.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 05 zář 2009 18:03

Jakmile jsem uzřel TomSoftovu vychytávku 2D náhledu v 3D mapě (volitelnou z menu, nikoliv "na pevno"), půl dne jsem se mořil s předěláním do Gurjona. Neúspěšně, někde jsem dělal chybu. nakonec to za mne vyřešil Mirek (amatér), takže Mirku, díky. Se souhlasem TomSofta se mohu podělit o tu vychytávku v poslední mé úpravě Gurjona (pouze pro 480/272):

Zobrazování tohoto 2D mini okna se volí zapíná a vypíná v menu nastavení trasy, co vyhovuje rychlému přístupu z mapy přes kliknutí na text typu trasy (např. nejrychlejší) vpravo dole vedle nadmořské výšky.

Toto mini 2D okno není na mapě pořád, ale zobrazí se (je-li v menu nastavení trasy aktivované) až 300m před křižovatkou, či změnou směru. Vzdálenost se dá upravit viz červená hodnota <300
menu.jpg
mapa.jpg
betaverze
gj_6.9.3_tSi_all+.zip

2D okno jsem na rozdíl od TomSoftova nápadu umístil nikoliv k levému okraji displaye, ale k pravému, kde dle mého názoru méně "zavazí". Zakrývá sice "zprůhledňující" se tlačítka "Obchvat", "Poloha" a "2D/3D", ale stačí kliknout do mapy a to 2D okno zmizí a tyto tlačítka jsou přístupná, stejně tak jako jsou přístupná, když to malé 2D okno přes menu nastavení trasy zrušíš. Korigovat polohu toho okna lze v souboru navigatemap_480_272.ui (původní - TomSoftovy) hodnoty jsou zastředníkované:
;tomsoft nahled 2D>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
<layer map2 type="map" z=6000 visiblemodel="!ui.vPresetOn&!ui.vNavigatePopup&navigation.car_pos_valid&ui.b2Dnahled&navigation.distance_to_manuver.number.value<300&navigation.has_route">
</layer>

;<layer ui_map2Select z=6000>
<layer ui_map2Select z=6001>
; <SPRITE xxx x=0 y=67 z=6000 bmp="$2dpozadi_nahled_mini.bmp" visiblemodel="!ui.vPresetOn&!ui.vNavigatePopup&navigation.car_pos_valid&ui.b2Dnahled&navigation.distance_to_manuver.number.value<300&navigation.has_route">
<SPRITE xxx x=397 y=52 z=6000 bmp="$2dpozadi_nahled_mini.bmp" visiblemodel="!ui.vPresetOn&!ui.vNavigatePopup&navigation.car_pos_valid&ui.b2Dnahled&navigation.distance_to_manuver.number.value<300&navigation.has_route">
</layer>
;<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

a pak nutno ještě v souboru scripts_480_272.ui, kde jsou taktéž (původní - TomSoftovy) hodnoty souřadnic zastředníkované
;tomsoft nahled 2D>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
<script sc_RD_SetCockpitMapSize2>
; Map2.x 3
Map2.x 400
Map2.w 80
; Map2.y 70
Map2.y 53
Map2.h 130
; Map2.smartzoom.minzoom2d 1000
; Map2.smartzoom.maxzoom2d 2500
Map2.smartzoom.minzoom2d 3500
Map2.smartzoom.maxzoom2d 4500
; Map2.CENTERCURSOR 50 70
Map2.CENTERCURSOR 50 90
</script>
;<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Obraz s navišipkou jsem posunul tak, aby navišipka v tomto 2D okně byla níže a bylo vidět v rámci 2D více dopředu (hodnoty u Map2.CENTERCURSOR ).

Úprav v .ui souborech je víc, ale uvádím jen ty, které se liší od TomSoftova originálu, resp. se týkají polohy toho 2D okna na 3D mapě

Skin gj_6.9.3_all+ jsem navíc upravil tak, aby byl univerzální pro všechny verze 8.3.1., 8.3.2 i 8.3.4.102680 (tzn obsahuje potřebné věci jakpro multimediální verzi 8.3.1.53558, tak kromě běžné ui_iGO8 i složku ui_iGO8_da, kde jsem úpravy provedl pochopitelně taky a jsou zde díky fmilanovi "nasypány" příslušné řádky pro nové funkce této verze, nikoliv pouze přejmenovaný ui_igo8 na ui_iGO8_da.

Ve skinu gj_6.9.3_all+ oproti gj_6.9.3_all+ se nějakou záhadou objevuje tlačítko play/pause pro přehrávač verze iGO8.3.1.53558 nesešedlé, ale v barvě jako by bylo aktivní a po kliku na něj se objeví sice chybová hláška,ale po odkliknutí OK jede skin bez jakýchkoliv problémů dál. Proč to je, když to tlačítko má mít "aktivní" viditelnost pouze spustíš-li skin ve verzi 53558 netuším, musely to být ty úpravy od TomSofta, zkusím to vyzkoumat, ale ničemu to nevadí.
Upravený lang jako obvykle - viewtopic.php?f=6&t=246

Díky TomSofte ;)

EDIT: Prosté nakopčení TomSoft příkazů kolem 2D miniokna v 3D mapě činí "jisté problémy"
a) po ukončení iGO8 s tímto skinem se znovuspuštěné iGO8 rozběhne i s 2D minioknem v 3D mapě, přestože se ukončovalo s vypnutým 2D minioknem a okno nejde ve znovupuštěném okně vypnout (pomůže jen obnova dat, resp. nahrátí zálohy ze SAVE).

b) již zmiňovaný řádek Map2.CENTERCURSOR ve <script sc_RD_SetCockpitMapSize2> (soubor scripts_480_272.ui), který stanovuje polohu navišipky v tom 2D miniokně - jeli aktivní, po návratu do mapy nikdy nejsi na pozici GPS, ale tam, kde jsi naposledy kliknul do mapy (např. při zadávání cíle) nebo jsi kousek od polohy GPS a musíš kliknou na pravé dolní modré oušku, aby jsi byl na pozici GPS. jeli tento řádek zastředníkovaný, vše fachčí OPK, ale navišipka v 2Dminiokně je v těžišti miniokna a není vidět moc "dopředu"

c) nejde nastavit výšku náhledu v 2Dminiokně oproti 3D (výška "nadhledu" pro 3D = výška "nadhledu pro to 2D miniokno
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil SvoDa dne 07 zář 2009 12:01, celkově upraveno 1
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod hladik2 v 05 zář 2009 19:37

Pěkná práce SvoDa :D
REALME GT2 Neo
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
hladik2
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu