Jakmile jsem uzřel TomSoftovu vychytávku 2D náhledu v 3D mapě (volitelnou z menu, nikoliv "na pevno"), půl dne jsem se mořil s předěláním do Gurjona. Neúspěšně, někde jsem dělal chybu. nakonec to za mne vyřešil Mirek (amatér), takže Mirku, díky. Se souhlasem TomSofta se mohu podělit o tu vychytávku v poslední mé úpravě Gurjona (
pouze pro 480/272):
Zobrazování tohoto 2D mini okna se volí zapíná a vypíná v menu nastavení trasy, co vyhovuje rychlému přístupu z mapy přes kliknutí na text typu trasy (např. nejrychlejší) vpravo dole vedle nadmořské výšky.
Toto mini 2D okno není na mapě pořád, ale zobrazí se (je-li v menu nastavení trasy aktivované) až 300m před křižovatkou, či změnou směru. Vzdálenost se dá upravit viz červená hodnota <300
menu.jpg
mapa.jpg
betaverzegj_6.9.3_tSi_all+.zip
2D okno jsem na rozdíl od TomSoftova nápadu umístil nikoliv k levému okraji displaye, ale k pravému, kde dle mého názoru méně "zavazí". Zakrývá sice "zprůhledňující" se tlačítka "Obchvat", "Poloha" a "2D/3D", ale stačí kliknout do mapy a to 2D okno zmizí a tyto tlačítka jsou přístupná, stejně tak jako jsou přístupná, když to malé 2D okno přes menu nastavení trasy zrušíš. Korigovat polohu toho okna lze v souboru navigatemap_480_272.ui (původní - TomSoftovy) hodnoty jsou zastředníkované:
;tomsoft nahled 2D>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
<layer map2 type="map" z=6000 visiblemodel="!ui.vPresetOn&!ui.vNavigatePopup&navigation.car_pos_valid&ui.b2Dnahled&navigation.distance_to_manuver.number.value<300&navigation.has_route">
</layer>
;<layer ui_map2Select z=6000>
<layer ui_map2Select z=6001>
; <SPRITE xxx x=0 y=67 z=6000 bmp="$2dpozadi_nahled_mini.bmp" visiblemodel="!ui.vPresetOn&!ui.vNavigatePopup&navigation.car_pos_valid&ui.b2Dnahled&navigation.distance_to_manuver.number.value<300&navigation.has_route">
<SPRITE xxx x=397 y=52 z=6000 bmp="$2dpozadi_nahled_mini.bmp" visiblemodel="!ui.vPresetOn&!ui.vNavigatePopup&navigation.car_pos_valid&ui.b2Dnahled&navigation.distance_to_manuver.number.value<300&navigation.has_route">
</layer>
;<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
a pak nutno ještě v souboru scripts_480_272.ui, kde jsou taktéž (původní - TomSoftovy) hodnoty souřadnic zastředníkované
;tomsoft nahled 2D>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
<script sc_RD_SetCockpitMapSize2>
; Map2.x 3
Map2.x 400
Map2.w 80
; Map2.y 70
Map2.y 53
Map2.h 130
; Map2.smartzoom.minzoom2d 1000
; Map2.smartzoom.maxzoom2d 2500
Map2.smartzoom.minzoom2d 3500
Map2.smartzoom.maxzoom2d 4500
; Map2.CENTERCURSOR 50 70
Map2.CENTERCURSOR 50 90
</script>
;<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Obraz s navišipkou jsem posunul tak, aby navišipka v tomto 2D okně byla níže a bylo vidět v rámci 2D více dopředu (hodnoty u Map2.CENTERCURSOR ).
Úprav v .ui souborech je víc, ale uvádím jen ty, které se liší od TomSoftova originálu, resp. se týkají polohy toho 2D okna na 3D mapě
Skin
gj_6.9.3_all+ jsem navíc upravil tak, aby byl
univerzální pro všechny verze 8.3.1., 8.3.2 i 8.3.4.102680 (tzn obsahuje potřebné věci jakpro multimediální verzi 8.3.1.53558, tak kromě běžné ui_iGO8 i složku ui_iGO8_da, kde jsem úpravy provedl pochopitelně taky a jsou zde díky fmilanovi "nasypány" příslušné řádky pro nové funkce této verze, nikoliv pouze přejmenovaný ui_igo8 na ui_iGO8_da.
Ve skinu gj_6.9.3_all+ oproti gj_6.9.3_all+ se nějakou záhadou objevuje tlačítko play/pause pro přehrávač verze iGO8.3.1.53558 nesešedlé, ale v barvě jako by bylo aktivní a po kliku na něj se objeví sice chybová hláška,ale po odkliknutí OK jede skin bez jakýchkoliv problémů dál. Proč to je, když to tlačítko má mít "aktivní" viditelnost pouze spustíš-li skin ve verzi 53558 netuším, musely to být ty úpravy od TomSofta, zkusím to vyzkoumat, ale ničemu to nevadí.
Upravený lang jako obvykle -
viewtopic.php?f=6&t=246Díky TomSofte
EDIT: Prosté nakopčení TomSoft příkazů kolem 2D miniokna v 3D mapě činí "
jisté problémy"
a) po ukončení iGO8 s tímto skinem se znovuspuštěné iGO8 rozběhne i s 2D minioknem v 3D mapě, přestože se ukončovalo s vypnutým 2D minioknem a okno nejde ve znovupuštěném okně vypnout (pomůže jen obnova dat, resp. nahrátí zálohy ze SAVE).
b) již zmiňovaný řádek Map2.CENTERCURSOR ve <script sc_RD_SetCockpitMapSize2> (soubor scripts_480_272.ui), který stanovuje polohu navišipky v tom 2D miniokně - jeli aktivní, po návratu do mapy nikdy nejsi na pozici GPS, ale tam, kde jsi naposledy kliknul do mapy (např. při zadávání cíle) nebo jsi kousek od polohy GPS a musíš kliknou na pravé dolní modré oušku, aby jsi byl na pozici GPS. jeli tento řádek zastředníkovaný, vše fachčí OPK, ale navišipka v 2Dminiokně je v těžišti miniokna a není vidět moc "dopředu"
c) nejde nastavit výšku náhledu v 2Dminiokně oproti 3D (výška "nadhledu" pro 3D = výška "nadhledu pro to 2D miniokno
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.