Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skiny Riks a PlusPlus pro iGO8 v 8.0.0.xxxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Preferuji a nejčastěji používám skin (svou volbu můžete průběžně změnit):

Riks_tS ________ s plným panelem s aplikacemi
5
8%
Riks_tS ________ s poloprůhledným (průhledným) panelem
2
3%
Riks_ALL_tS ____ s nastavitelnou průhledností panelu
2
3%
PlusPlus_tS _____ s plným panelem
2
3%
PlusPlus_tS _____ s poloprůhledným (průhledným) panelem
0
Žádná hlasování
PlusPlus_ALL_tS+ s nastavitelnou průhledností panelu
20
31%
Micsan_Trans
3
5%
Di/\/\Ka
20
31%
TTSkin
2
3%
jiný
8
13%

Celkem hlasů : 64

Re: úpravy skinů Riks a PlusPlus pro iGO8

Příspěvekod Zdenek C v 01 zář 2008 10:55

Kouknul jsem na novy skin s variantami pruhlednosti (iGo8_PlusPlus-BIG_080829_tS+) a jsem nadsen. jeste jsem ho nezkousel za plneho provozu, ale to co jsem zatim videl me nadchlo. Zmenene barvy ulic zlepsily citelnost, je odstranen "duch" kolecka v pruhlednem skinu (byl v predchozi verzi s pruhlednosti 4), jednoducha zmena a siroky vyber zobrazeni. Moc se mi libi a blahopreju autorum ke skvele praci!
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 01 zář 2008 11:05

A koukal jsi i na Plus_ALL? Tam jsou taky i ty tvé nápady viz.varování rychlosti (kulatá značka), přesná nadm výška.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod TomášF v 01 zář 2008 11:22

Dopi píše:Díky, asi to bude tím mým "menšinovým" rozlišením :) Přepíšu a uvidím.

To menšinové rozlišení snad nebude až tak moc menšinové, taky bych využil úpravy pro 320x240, tj. pro staré dobré Mio C710.

SvoDa: ať koukám jak koukám tak v navigatemap_320_240.ui ten text alt1_val nemám - stačí ho jen přidat, nebo je nutné ještě někde něco dalšího upravit?

Díky, Tomáš
Tomáš
Mio C710+, odemčené, služební OziExplorer
TomášF

Příspěvekod SvoDa v 01 zář 2008 12:01

Stačí přidat tam do sekce, kde je v 480_272, jen pozor na souřadnici x - měla by být v ose obrazovky, aby byl nadm.v. pod navišipkou
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Zdenek C v 01 zář 2008 15:43

SvoDa píše:A koukal jsi i na Plus_ALL? Tam jsou taky i ty tvé nápady viz.varování rychlosti (kulatá značka), přesná nadm výška.

No tos me dostal! Nestiham a tuto varianti jsem prehledl. Uz jsem ho stahl a podivam se. Ale patrim mezi ty, kterym tomasii rika "my brejlovci", takze skin BIG bude to prave. I kdyz je fakt, ze jsem si v nem o vikendu nejaky drobny upravy udelal. Kdybych v sobotu ve spechu neprehledl skin ALL, ak jsem mohl mit volny sobotni vecer. Za blbost se plati. Jste ale frajeri, fakt je to moc peknej skin.
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 01 zář 2008 15:52

Jen pro tu volitelnost průhlednosti musíte šahat do Menu - nastavení - vzhled mapy - více... - Kokpit.
Je taky nutno mít stažený nový lang s tomasII webu.
P.S. jsem taky brejlovec, ale údaje ve variantě ALL nebo předchozích verzí PlusPlus "zatím" stíhám :D
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 01 zář 2008 17:10

Jsem zastánce max. možných informací při navigování, přestože jsem brejlovec a proto jsem potřeboval dostat do panelu při naplánované trase další údaj.
Ve skinu Plus_ALL je v panelu:
příští manévr a jeho vzdálenost
čas k dosažení příštího manévru
přespříští manévr a jeho vzdálenost za příštím manévrem
3 volitelné údaje volitelné z cockpitu
lineární kompas
indikace stavu kapacity baterie
indikace stavu signálu GPS
typ vozidla

mimo panel:
max.dovolená rychlost
aktuální rychlost
přesná nadmořská výška
název příští ulice (silnice), popř. směru, exitu
název aktuální ulice (silnice) a u ulic nalevo a napravo čísla domů (zná-li je mapa)

Pro ty 3 volitelné údaje z cockpitu však připadají v úvahu čtyři možnosti (vše ostatní už při navigování na displayi je):
aktuál.čas
čas příjezdu do cíle, popř. do průjezdního bodu
zbýv.vzdálenost do cíle, popř. do průjezdního bodu
zbýv.čas do cíle, popř. průjezd.bodu

Já nejčastěji používám kombinaci volitelných údajů:
čas příjezdu do cíle
zbýv.vzdálenost do cíle
zbýv.čas do cíle
a protože nemám na palubce hodiny, chtěl jsem tam dostat i aktuální čas - půjčil jsem si ho z Menu GPS, takže je i s vteřinama (barva se dá měnit dle vkusu každého soudruha). Udělal jsem to jen pro pro rozlišení 480_272, ostatní rozlišení nemám jak zkoušet. Musel jsem zahýbat i s ikonami a vzdáleností přespříštího manévru, takže zde nebudu popisovat co kde změnit, bylo by toho moc. Kdybych navolil do panelu hodiny z cockpitu, přišel bych zas o jiný volitelný údaj z cockpitu v panelu, proto jsem dopanelu dal natvrdo spíš hodiny, něz něco z těch ostatních možností.

Pro lepší představu, jak to bude vypadat v plném panelu, popř. při žádném panelu jsem pro screeny použil průhledný panel a pastelově zelenou pro ten přidaný aktuální čas. Výsledek:
display1.jpg

při nenaplánované trase:
display_1.jpg

Pokud to chceš, vyměň ve skinu Plus_ALL soubor:
navigatemap_480_272.zip
po té, co jej rozzipuješ a původní zazálohuješ :D .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Dopi v 01 zář 2008 19:16

Škoda, že to není na moje rozlišení. Nezvládl jsem ani podle návodu doplnit do skinu nadmořskou výšku, budu muset počkat až se do toho pustí někdo povolanější a poskytne ke stažení. Nebo si budu muset koupit novou navigaci, ale na tu zatím nejsou prostředky :?
SilverGuide 4000 (displej 320x240) - iGO 8.3.2.64873 Gurjon
Dopi

Příspěvekod SvoDa v 01 zář 2008 19:42

Přijeď na sraz, tam bude smršť informací a dá se předpokládat, že se svým rozlišením tam nebudeš sám. Drbné úpravy skinů jakéholikov rozlišení se lze "naučit" za pár minut. Horší je to s vysvětlováním písemně a bez osobního kontaktu na strojem nebo PC.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod TomášF v 02 zář 2008 06:07

Dopi píše:Škoda, že to není na moje rozlišení. Nezvládl jsem ani podle návodu doplnit do skinu nadmořskou výšku, budu muset počkat až se do toho pustí někdo povolanější a poskytne ke stažení. Nebo si budu muset koupit novou navigaci, ale na tu zatím nejsou prostředky :?

Opravdu to není tak těžké: např. v TotalCommanderu si otevři (ne rozbal) ZIP soubor skinu - je v adresáři content\skin a jdi postupně do adresářů ui_igo8 pak 320_240 a nakonec ui. V tomto adresáři najdeš soubor s názvem navigatemap_320_240.ui. Ten otevři pro editaci (v TotalCommanderu pomocí F4 - budeš muset potvrdit, že ho chceš extrahovat a upravit), měl by se ti otevřít v notepadu. V notepadu v menu Zobrazení si zapni Stavový řádek, na spodním okraji okna notepadu se začne vypisovat poloha kurzoru v textu. Dojeď kurzorem zhruba na řádku 129 a měl bys být na řádce <layer ui_NavigateMapCursorPosInfos z=51>, sjeď kurzorem ještě o kousek až těsně před řádku </layer>. No a před tuto řádku vlož tu jednu řádku, kterou uváděl SvoDa, tedy <TEXT alt1_val template=xtxt x=144 y=210 z=10 w=78 align="center-5" text="" fontsize=14 font="tahomabd" glowsize=2 color=#ffd000 color2=#000000 textmodel_wstr="gps.elevation" visiblemodel="gps.valid&!ui.vFullScreenCockpit">. Poté soubor ulož a zavři, potvrď v TotalCommanderu, že opravdu chceš změněný soubor v archivu aktualizovat a celý ZIP skinu (iGo8_PlusPlus-ALL_080829_tS+.zip) znovu nakopíruj do navigace, spusť iGO a po nalezení GPS družic by se ti měla dole na obrazovce ukazovat nadmořská výška. Můžeš pak třeba experimentovat se souřadnicemi umístění textu což jsou položky x= a y= v té vložené řádce. Já jsem si např. upravil na hodnoty x=85 a y=19 a údaj o nadmořské výšce se mi zobrazuje vlevo nahoře...

Mrkni na soukromé zprávy.
Tomáš
Mio C710+, odemčené, služební OziExplorer
TomášF

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu