Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skin Gurjon 5.x, 6.x (iGO8.3.2. a 8.3.4.)

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Re: skin Gurjon pro iGo 8.3.2

Příspěvekod expertdb v 09 srp 2009 13:34

Chci se zeptat ,zda lze nějakým způsobem zprůhlednit návěstní cedule? Díky
Evolve Multitraxx
Igo Primo 2 + skin ZoZo_ex
expertdb

Příspěvekod SvoDa v 09 srp 2009 14:27

Určitě jo, protože jsem již už u kteréhosi jiného skinu (Choup :oops: :?: ) viděl ty cedule průhlednější.
Zkus si pohrát s hodnotami pad (podklad) v souboru
laneinfo_signpost_down.ini (barevné šipky dolů)
laneinfo_signpost_up.ini (barevné dolů)
laneinfo_signpost_org.ini (bílé nahoru)
laneinfo_signpost_org_down.ini (bílé dolů)

(dle toho které používáš)

Předpokládám, že změna řádku v navigatemap_480_272.ui
<SPRITE sprLaneInfoSignpost x=0 y=0 w=480 z=400 alpha=5 align="CENTER" visiblemodel="map.follow&navigation.car_pos_valid&!ui.vPresetOn">

asi nepomůže, bo se ta alpha (úplná průhlednost =0; zcela neprůhledné =32) nemá k čemu vztahovat, v tom řádku chybí jakékoliv .bmp, ale možnáže by to fungovat mohlo, zkus to.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod expertdb v 09 srp 2009 14:54

Tak ta alpha nefunguje(už jsem to zkoušel nedávno). S těmi Pad máš na mysli několik hodnot PADDING ? To taky nezabralo.
Ted jsem narazil v tomto vlákně,kde jsi právě přizpívalhttp://forum.entershop.cz/viewtopic.php?f=27&t=197&start=10#p22336,na Tvůj screen,kde ty cedule jsou průhledné. Tak by se mi to taky líbilo. Co v té verzi může být jiné :o ?
Evolve Multitraxx
Igo Primo 2 + skin ZoZo_ex
expertdb

Příspěvekod SvoDa v 09 srp 2009 15:04

To není verzí iGO8, ale tím, zdali navolíš ve skinu GJ bílé šipky nebo barevné šipky u návěští. ty barevné mají evidentně jiný podklad než ty bílé a proto jsem psal, že by to mohlo být něčím v těch hodnotách laneinfo_signpost_xxx.ini
2a.jpg
2.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 09 srp 2009 15:07

Myslím, že ta transparence dána obrazem té cedule. "signpost_template_transp50_bg.bmp". Mám ve skinu 4 možnosti transparence a taky tyto 4 obrazy.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 09 srp 2009 15:16

JJ, myslel jsem si to, že tam bude mít choup nějaké přepínání těch podkladů.
GJ tam má jen
signpost_template_bg.jpg

a kde si bere tu průhlednost a např. pro tu zelenou barvu, to netuším.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod mkb v 09 srp 2009 15:43

Nevím jak Choup, ale Micsan volá z příslušného "laneinfo_signpost_small_transp2_v1.ini" vždy jiný "signpost_template_transp50_bg.bmp", podle požadované transparence. Ke bere tu zelenou taky nevím.
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 09 srp 2009 16:16

Často testuji různé verze a po čase (např. ráno) už ani nevím, kterou tam vlastně mám a musím se proklikat až do info o programu, abych to zjistil.
Udělal jsem proto v rychlém menu další indikaci (i s tlačítkem), tentokrát číslo a datum verze iGO8 (skrytým tlačítkem pod tím textem se dostaneš rovnou do info o programu).

Já to tlačítko udělal schválně úzké (zase jsem použil to pro "kontakty") a umístil je pod datum verze, protože kdyby to tlačítko bylo větší, hrozilo by za jízdy "přechytnutí" - za jízdy dost často používám šoupáky (podsvícení i zvuku), a proto bych se nerad za jízdy trefil do info o programu, do kterého za jízdy klikat určitě nemám důvod ;)

rychlé_menu.jpg

Souřadnice jsou pro 480x272 a změna se týká souboru navigatemap_480_272.ui, sekce <LAYER ui_CockpitStatus z=30>
Kód: Vybrat vše
<BUTTON btnMT_Vid template=sld_lb5a   x=63  y=46 bmp="cont_ico.bmp" alpha=0 onrelease='nextstate st_About'>
<TEXT   xxx  x=60 y=31 w=65 h=20 align="center" text="$buildnum$" glowsize=2 glowtype=1 font="tahomabd" fontsize=13 color=#000000 color2=#FFFFFF  fonttype=buttonlabel1 REPLACETAGS>
<TEXT   xxx  x=65 y=49 w=55 h=20 align="center" text="$date$" glowsize=2 glowtype=1 font="tahomabd" fontsize=11 color=#000000 color2=#FFFFFF  fonttype=buttonlabel1 REPLACETAGS>

Jak už IvoK popisoval v minulé úpravě rychlého menu - viewtopic.php?f=12&t=223&start=1738 týkající se indikace druhu map a přímého vstupu do mapchangeru, kdo tam nechce mít zároveň to schované tlačítko pro vstup do info o programu, ať si tam nepíše či vystředníkuje první řádek s <BUTTON btnMT_Vid ....

Kdyby ho tam někdo chtěl, ale nepoužívá náš skin pro 480_272, bude mu chybět ve skinu ikona "cont_ico.bmp" která je pro toto skryté tlačítko použitá (kontakty z rychlého menu) a musí si ji do svého skinu do složky se svým rozlišením z našeho skinu dohrát (pokud ji již nedohrával v souvislosti s předchozí úpravou indikace map), nebo použít jinou, kterou ve skinu má a v tom řádku <BUTTON btnMT_Vid template=sld_lb5a x=-10 y=15 bmp="xxxxx.bmp" alpha=0 onrelease='nextstate st_MapChanger'> si napsat její název.

V levém horním rohu rychlého menu máme nyní indikaci verze skinu, druhů map i verze iGO8 a klikem na druh map se lze dostat do mapchangeru a klikem na datum verze do info o programu.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod fmilan v 09 srp 2009 16:26

Tak toto je opravdu vychytaná pomůcka :D :D :D . A to ty tu verzi zapomeneš až ráno. Já někdy i v průběhu zkoušení :lol:
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
fmilan
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod mkb v 09 srp 2009 18:59

Na přání jsem upravil Jasperovi radary "plus"(Gurjon), pro použití v nových i starších verzích iGo8. Přidáno dalších asi 50ks žel. přejezdů.

SpeedcamUpdates.rar
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu