Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skiny Riks a PlusPlus pro iGO8 v 8.0.0.xxxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Preferuji a nejčastěji používám skin (svou volbu můžete průběžně změnit):

Riks_tS ________ s plným panelem s aplikacemi
5
8%
Riks_tS ________ s poloprůhledným (průhledným) panelem
2
3%
Riks_ALL_tS ____ s nastavitelnou průhledností panelu
2
3%
PlusPlus_tS _____ s plným panelem
2
3%
PlusPlus_tS _____ s poloprůhledným (průhledným) panelem
0
Žádná hlasování
PlusPlus_ALL_tS+ s nastavitelnou průhledností panelu
20
31%
Micsan_Trans
3
5%
Di/\/\Ka
20
31%
TTSkin
2
3%
jiný
8
13%

Celkem hlasů : 64

Re: úpravy skinů Riks a PlusPlus pro iGO8

Příspěvekod SvoDa v 28 srp 2008 06:58

Potvzuji, co píše humbuk.
Trápil jsem se s tím pár hodin a nahrávání jiných skinů, kde n.v. v poho běžela, jak už jsem psal, nadmořská výška není. Po vložení jiné SD, kde jsem měl zálohu, vše jede jak má. Při smazání a nahrání složky SAVE ze zálohy (podadresáře traks a routes, abys nepřišel o trasy - naplánované a nahrané, můžeš nechat) a už to zase jede.
Já jsem ji tam, když jsem dopoledne vyjížděl, normálně měl, včera jsem jel se skinem ALL do Prahy dle naplánované trasy, nahrával jsem současně trasu i údaje do tripcomuteru a najednou se po cca hodině jízdy začalo iGO8 významně zpomalovat, kliknutí na jakákoliv tlačítka mely dlouhatánskou odezvu, jak jsem klikal a byly ty dlouhé odezvy, měl jsem na displayi po těch chvílích několik menu přes sebe, až jsem musel za jízdy provést hard reset, pak vše jelo OK a rychle, ale bez nadmořské výšky.
Že by byla chyba přímo v té nadm.výšce vylučuji, bo jsme s ní na různých skinech všichni najezdili tisíce km "bez nehody".

Jediné, co mne napadá a čím by to mohlo být, jelikož nic jiného jsem neměnil a nedohrával, je nový skin PlusPlus_ALL, který jakoby zapsal do SAVE někam něco, co zobrazování nadm.v. vyruší (zamezí) hned, nebo po chvíli nebo po restaru, ale nechápu jak by to vůbec bylo možné.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod humbuk v 28 srp 2008 11:05

tak jsem to lokalizoval jeste vice, problem je v souboru PERMANENT_V1.sav ve slozce SAVE. A souvisi to se skinem ALL a nastavenim kokpitu, ten kdyz je nastaven na standartni, tak n.v. se zobrazi, jakakoliv jina hodnota zrusi n.v.
MIO C720T; FW:R02.3.9913.1018 - Primo
HTC WildfireS - Smartmaps
humbuk

Příspěvekod SvoDa v 28 srp 2008 12:11

Opět to podepisuji:
vrátil jsem komplet složku SAVE, kterou jsem měl v igo8 po instalaci skinu ALL a nechal jen soubor PERMANENT_V1.sav z doby, kdy skin ALL v navigaci nebyl a nadmořská výška se ve skinech PlusPlus(1-4) zobrazuje OK.

Po dohrátí skinu PlusPlus_ALL se nadmořská výška zobrazuje jen ve "standartní" průhlednosti, tzv. plný panel, cosi se zapíše do souboru PERMANENT_V1.sav ve složce SAVE, a jakmile přepneš z plného panelu do jiné průhlednosti ve skinu ALL, nebo opustíš-li iGO8, vyřadí to z provozu nadm.výšku ve všech skinech na bázi PlusPlus, tzn. i v ostatních skinech PlusPlus (1-4) 20080808 i starších, a ve svém důsledku i ve skinu PlusPlus_ALL samotném. Zajímavé je, že tato okolnost a stav souboru PERMANENT_V1.sav nemá vůbec zádný vliv na žádný ze souborů Riks, který má ve svém pajšlu úplně stejný řádek týkající se nadm.v. jako skiny PlusPlus. Rozdíl je jen v souřadnicách x a y, protože u Plusu je nadm.v. pod navišipkou a u Rikse "pod" údaji v panelu.

Proč se tak děje, těžko říct, ale od tomasII vím, že pro mnohé na první pohled taková prkotina, jako je variantní průhlednost, byla obrovským kusem práce a velkým zásahem ve skinu do různých souborů a v nich na mnoha místech a vůbec se nedivím tomu, i při Tomášové dokonalosti, že tam mohlo toto ulítnout a náleží mu uznání, že se do té variantní průhlednosti vůbec pustil. Proti tomu je nadm.v.prkotina
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 28 srp 2008 16:26

Díky humbukovi jsme na dobré cestě. Skin ALL jsem dělal z defaultního (standardního) skinu a zřejmě proto v něm běží n.v. a do ostatních variant jsem nejspíš nedodělal volání příslušné rutiny. Uvidím, co se s tím dá dělat, ale důležité je, že v normálu to běží, takže to není fatální chybou skinu.
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 28 srp 2008 17:12

Ve skinu PlusPlus-ALL je opraveno zobrazování n.v. pod navigační šipkou (dík humbukovi za upozornění na proměnnou vFullScreenCockpit). V označení má skin datum 080828 (opraveno dle upozornění od SvoDa).

Ve skinu Riks neměla proměnná vFullScreenCockpit vliv, protože má hodnotu "1", stejně jako u neprůhledného kokpitu, ale při zprůhledněných kokpitech ji v PlusPlus-ALL pro odlišení rozměru mapy přepínám na "0". Pokud někdo vyskočil z PlusPlus-ALL v jiném, než standardním skinu, pak byla proměnná nastavená na 0 a pak mu ani v ostatních PlusPlus skinech n.v. nezobrazovala. V Riksovi je změna mapy natvrdo, protože se jedná vždy o jiný skin.
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 28 srp 2008 17:28

Jen poopravuji, skin má označení iGo8_PlusPlus-ALL_080828_tS+.zip
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Dopi v 28 srp 2008 21:21

A kde je ke stažení? U tomaše II mi to píše Soubor nenalezen.
SilverGuide 4000 (displej 320x240) - iGO 8.3.2.64873 Gurjon
Dopi

Příspěvekod SvoDa v 28 srp 2008 21:26

To je divné, já to teď znova zkoušel a na
http://www.tomasii.cdc.cz/ se dal stáhnout, odkaz se jmenuje
Upravený skin PlusPlus s volitelnou průhledností kokpitu a s přídavnými funkcemi a soubor ke stažení (Skin) se jmenuje
iGo8_PlusPlus-ALL_080828_tS+.zip
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 28 srp 2008 23:56

Ještě malá poznámka: zítra (29.8.) dám na web ještě malinko upravený PlusPlus-ALL (080829) - zobrazení n.v. i při průletu, posunutí značky max. povolené rychlosti a úprava zobrazení TMC, vše dle doplňků od SvoDa.
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod Dopi v 29 srp 2008 08:18

Pro širokoúhlé navigace tam skin je. ale pro 320x240 ne. Nebo mohu použít i ten širokoúhlý?
SilverGuide 4000 (displej 320x240) - iGO 8.3.2.64873 Gurjon
Dopi

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu