Včera jsem vymazal účty uživatelů kteří byli zjevně roboti, nebo spameři. Děkuji SvoDovi, který mi poslal jejich seznam, čímž mi ušetřil čas

Ale mám dotaz do diskuze, někdo navrhoval aby se vymazali i účty uživatelů, kteří jsou nějakou dobu neaktivní... Popravdě řečeno si nejsem úplně jistý, jestli by byl takový postup správný a spravedlivý. Vím že je velká skupina uživatelů, kteří jsou nečinní, nebo kteří na fóru byli přihlášeni naposledy třeba před mnoha měsíci. I přesto nevím jestli by bylo správné je smazat aby se necítili poškozeni, pokud se k nám v budoucnu vrátí. Beru to podle sebe - asi bych byl naštvaný, kdyby mne nějaké fórum vyhostilo pro dlouhodobé nenavštívení. Jsou diskuzní fóra, na kterých se neukážu jak je rok dlouhý (třeba u sousedů), ale i přesto jsem jejich členem a vím že tam mám přístup který využiju když je potřeba.
Na rovinu říkám, že mně osobně je úplně jedno kolik registrovaných členů naše fórum má, protože počet členů nemá žádnou vypovídající hodnotu.
Důležitý je (podle mého názoru) poměr počtu příspěvků na jednoho uživatele a samozřejmě informativní hodnota příspěvků a témat.
A v tomto myslím bodujeme - zdejší fórum má poměr cca 10 příspěvků na registrovaného jednoho člena - třeba u sousedů je to cca 4 příspěvky na jednoho registrovaného člena.
Prosím vyjádřete svůj názor na tuto záležitost.
Zejména prosím MioTreo aby se vyjádřil jestli "mrtvé duše" nějak řeší třeba na svém fóru.
Díky