Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

iGo8 na "My Flash Disk" Cx20

Zde řešíme všechny modely navigací MIO - např. C510/C710/C250/C320/C520/C720/MOOV...

Re: iGo8 na "My Flash Disk" Cx20

Příspěvekod Yan v 14 črc 2009 11:07

Mám MIO C720 R02+3+9913+1018 , ale ! Miomap.exe používa miomap.exe.id
(MIOmap je v MFD, a ostatné veci si naťahá z ROMky. Nabehnú aj pri holom – formátovanom MFD.)
K tomu som kúpil iGO8 8.3.2 64029 PDA inštalačnú verziu.
Takže: prekúsal som sa cez mhelp.zip na SD kartu, kde štartujem v adresári iGO\iGO8.exe
Toto samozrejme vyžaduje založenú SD už pri zapnutí. Ale, neviem sa dostať cez :
Failed to open file: igo\480_272\loading.bmp
Exiting application
Pravdou je, že táto pda verzia toto rozlíšenie pôvodne neobsahovala a okrem toho ju system chce do adresára v roote a nie v data.zip-e. celý adresár “480_272” som stiahol z netu, ale má všetky náležitosti adresárov ostatných rozlíšení v ui.
Je zaujímavé (pre mňa), že keď som prvý raz odštartoval vlastný iGO8.exe z adresára iGO8, všetko ďalšie už hľadal v adresári iGO a nie v iGO8. Tak som prispôsobil cesty. Inak keď nenájde – hlási chybu “02”. Preto predpokladám, že “igo\480_272\loading.bmp” je kompletná cesta kde hľadá loading.bmp. Aj som mu to nastrčil tam.
Rovnaký výsledok som dosiahol aj s pokusmi rozchodiť to na MFD. Teda problem je (myslím) buď v “loading.bmp” alebo v adresári 480_272. Jeho obsah som porovnával s ostatnými adresármi v ui a sú tam také isté súbory. Samozrejme do nich nevidím, i keď väčšina sú bitmapové obrázky, teda buď väčšie ako môj screen, alebo menšie.
Predpokladám, že Height a Widht som neopomenul v žiadnom nastavení (alebo že by pri prvom spustení tvoril (chcel) niečo z „data.zipu“ ktorý to neobsahuje?) Ja som pre istotu skúsil datazip originálny, aj doplnený o 480_272 (čo by sa nemalo).

Inak, keďže Stopword beta5 mi funguje dobre, myslím, že toto nie je jediná cesta k riešeniu. Stopword používam na otestovanie SDkariet, či z nich MIO nezblbne. (z asi 5 mi jedna nechodí) rovnako som skúsil už dávnejšie OZI z katry a bolo to OK.
V súčasnosti by som možno tiež uvítal možnosť používania z karty cez unlock, ako OZI, ale venoval som sa skôr vyššie opisovaným spôsobom...
Asi by nebol problém stiahnuť z netu chodivý iGO8, ale... kúpil som sic staršiu verziu -asi pred mesiacom a nakoľko som pozeral, niektoré mapy sú -zdá sa nové (2009). Teraz som ale v pomykove, či som to dosť nezbabral, t.j. či nie sú viazané aj mapy a ostatné bmp na default podporované rozlíšenia? štruktúry adresárov a ich obsahy som kontroloval podľaTomasii-ho stránok a okrem 480_272 -ktoré je cudzorodé, je to dá sa povedať OK. Teda, asi.
Stretol sa niekto s týmto? Dá sa tento problém vôbec riešiť? (Blbá otázka, lebo v zozname iGO8 3.2 je 64029 uvedený ako málo rozšírený funkčný) a teda len ja neviem ako

Yan
Yan

Příspěvekod Yan v 15 črc 2009 08:09

Tak som postúpil o krok ďalej. To čo som mal, bolo dobre, ale zďaleka nie všetko. Teraz sa budem venovať chvíľu skinom.
No a najväčší problém je, že síce to ešte nie je celkom funkčné, ale už ma to začína baviť. (ak tam nedajboh zvládnem "všetky" súvislosti, neviem kedy budem chodiť spávať...)
Yan
Yan

Příspěvekod vovi v 15 črc 2009 08:38

Tak vítej mezi nás, pošuky! :lol: :lol: :lol:
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod favo222 v 02 zář 2009 00:22

Zdravím Vás. Dúfam, že teraz poradíte aj mne. Jedná sa o Navi Mio C720. Chcem tam používať Igo 8.3 bez karty. Po všetkých pokusoch na tomasii(ppath a sys) a premenovaní igo.exe na miomap.exe mi to ani neblikne. Mám soft R39 a neviem sa pohnúť. Dnes som robil aj jednu 520 s pam. kartou sa mi to podarilo viacmenej dosť rýchlo. Ale na 720 to ani neblikne. A to som skúšal naozaj všetko. Po resete mi zložka program files nevzniká (na 520 sa spravila). Prečítal som to tu všetko a stále si neviem pomôcť. Takže prosím Vás, poraďte aj mne. Moje touch HD šlape na prvý pokus a krásne. 520 ma potrápila asi pol dňa. Ale teraz prichádzam naozaj do stavu šialenstva.

Ďakujem...
favo222

Příspěvekod Ivo K v 02 zář 2009 08:50

1) Máš Mio C720 nebo C720b? Je v nich rozdíl.

2) Nevím čemu říkáš "reset". Musíš udělat HardReset, tedy podržet vyp/zap tlačítko tak dlouho, až se objeví obrazovka "Výběr vypnutí" a zde musíš zvolit "Vypnout"! Ne "Restartovat".

3) Předpokládám, že nepoužíváš žádný unlock a chceš iGO8 spouštět z MioMenu.

4) Moc nerozumít k čemu potřebuješ ppath.txt, když jsi přejmenoval iGO8.exe na MioMap.exe. Předpokládám, že vše(iGO, content, license, custom atd.) pro iGO8 máš tedy v: \My Flash Disk\Miomap\Miomap\
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
Ivo K
Člen Klubu přátel iGO

Bydliště: Brno u Olomóce - Městská část: Spojené státy Maloměřické(Majlont)

Příspěvekod favo222 v 02 zář 2009 09:09

Mám 720. Ten hard reset vyskúšam (vyskúšaný). Áno, chcem ho spúštať z miomenu. Ppath som dal v stave zúfalstva, lebo to ani nebliklo. Všetko bolo nalopírované tam, kde malo. Teraz naozaj neviem, či tam musí byť strčená sd karta. Staihol som si aj licenciu "bez karty", teda dúfam, že to bola ona a stále nič. V zložke MFD/miomap/miomap je nakopírovaný sys.txt z tomasii.cz pre 720 a igo8.exe premenované na miomap.exe. A po kliknutí na ikonku miomap v miomenu, mio ani neblikne. Aj po vložení nejakej SD karty to nerobí tiež nič. Používam verziu 8.3.2. 64873
favo222

Příspěvekod warhead v 02 zář 2009 09:12

stejne bych tam asi ten ppath zkusil a udelal z miomap.exe igo8.exe zase zpatky a tomu prizpusobil ppath treba
Obrázek

HTC Kaiser juchu :D
warhead

Příspěvekod amatér v 02 zář 2009 09:24

Ppath je nastavený na cestu Miomap/miomap/igo8.exe, takže takové musí být i složení na MFD, tedy složka miomap v ní podsložka miomap a teprve potom igo8.exe Pokud je to C720 a ne C720b, jak psal Ivo K.
Uživatelský avatar Moderátor
amatér
Moderátor

Příspěvekod favo222 v 02 zář 2009 09:30

warhead, amater je to tak ako píšete. ppath je nastavený ako má byť. ešte som ich skúsil aj otočiť aby bol prvý v ppath igo8 a nie miomap. Bez úspechu. A celý systém sa volá MY DEVICE velkými písmenkami???
favo222

Příspěvekod warhead v 02 zář 2009 09:31

netreba otacet ten spodni radek je smerodatny pro nase ucely
Obrázek

HTC Kaiser juchu :D
warhead

PředchozíDalší

Zpět na MIO - specifické postupy