Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

skiny Riks a PlusPlus pro iGO8 v 8.0.0.xxxxx

Moderátoři: SvoDa, Ivo K

Preferuji a nejčastěji používám skin (svou volbu můžete průběžně změnit):

Riks_tS ________ s plným panelem s aplikacemi
5
8%
Riks_tS ________ s poloprůhledným (průhledným) panelem
2
3%
Riks_ALL_tS ____ s nastavitelnou průhledností panelu
2
3%
PlusPlus_tS _____ s plným panelem
2
3%
PlusPlus_tS _____ s poloprůhledným (průhledným) panelem
0
Žádná hlasování
PlusPlus_ALL_tS+ s nastavitelnou průhledností panelu
20
31%
Micsan_Trans
3
5%
Di/\/\Ka
20
31%
TTSkin
2
3%
jiný
8
13%

Celkem hlasů : 64

Re: úpravy skinů Riks a PlusPlus pro iGO8

Příspěvekod SvoDa v 07 srp 2008 18:19

Omlouvám se, máš částečně pravdu, pouze ale v tom, že nejde samostatně vypnout jen kompas - vypne se i s nadmořskou výškou. Je to Riksovo řešení a proč to tak udělal, nevím.
Možná, že by to šlo nějak oddělit, ale spousta lidí si ten kompas i nadmořskou výšku pochvaluje a ve skinu PlusPlus jsme proto dali kompas i nadm.v. na obrazovku "natvrdo" a vypnout si je můžeš jen středníkem v souboru navigatemap...ui.
Jestli tedy nechceš kompas pod šipkou, ale chceš nadm.v., tak si vystředníkuj ten řádek s linear kompasem - je přímo nad řádkem té nadmořské výšky, o které tu píši na minulé straně.

Když ale v Riks vypneš jen nadmořskou výšku, kompas ti zůstane a na místě nadmořské výšky budeš mít sloupečkovou indikaci síly signálu jednotlivých satelitů - něco podobného bylo u Miomap.
Jak už jsem psal, značka omez.rychlosti je svázaná s aktuální rychlostí, která je mimo panel proto, aby jsi měl o jedno místo víc v panelu. Tzn., že když vypneš značku omez.rychl., neuvidíš aktuální rychlost mimo panel a budeš si ji muset navolit v panelu a budeš tam mít tím pádem o jednu položku míň. Kromě toho bys tu rychlost neviděl v režimu fuulscreen, tn. při možnosti tlačítkem nechat zmizet panel.

Co se týče skinů, já jsem ti dával sreen ze skinu Riks (O), který jsem měl v PC (nemám všechna naše verze na kartě, bohužel už nevím ze kdy, protože jsem dnes ráno do všech skinů dodělával tu přesnou nadmořskou výšku a nyní už jsou všechny skiny Riks (0-4) i PlusPlus (O-4) ke stažení na tomasII webu, jak píši výše a garantuji ti, že ta značka omez.rychl je tam v pořádku. takže si stáhni to, co tam visí teď a budeš to mít OK.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 07 srp 2008 18:24

Ale stejně tak se dá říct, že nejde samostatně zapnout výška :( A když kompas nechci (a v brýlích na řízení je mi stejně na dvě věci), tak mám smůlu.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 07 srp 2008 18:26

Výška u Riks samostatně zapnout i vypnou přeci jde, jen se místo ní (když ji vypneš) objeví ty sloupečky síly signálu GPS.

Při vypnutém kompasu z menu, pak nevidíš ani ty sloupečky - prostě kompas ovlivňuje zobrazení i nadm.v., ale nadm.výška neovlivňuje kompas.
Jestli tedy nechceš kompas pod šipkou, ale chceš nadm.v., tak si vystředníkuj ten řádek s linear kompasem - je přímo nad řádkem té nadmořské výšky, o které tu píši na minulé straně.
Je to:
<SPRITE sprNMCCompass x=205 y=235 z=10 h=15 w=70 attach_sprite_provider="other.attach_linear_compass(linear_compass.bmp,navigation.car_heading)">

EDIT: kromě toho tu řešíme menšinový skin, mrkněte na anketu, na celé čáře vede PlusPlus :!: :lol: :D :!: :lol: :D
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Lavic v 07 srp 2008 22:37

SvoDa píše:Ideální by Tomáši bylo, zvlášť u C520, která má jen 1GB - něco už zabírá windows, něco instalačka iGO8, něco APP,... zjistit, jak nastavit v sys.txt cesty pro content složku na kartu, aby bylo Mio co nejprázdnější, a mohlo být používáno jak u MioMap :?: Myslím, že čím méně toho bude na Flash disk, tím rychleji to bude pracovat, a systém bude stabilnější, ale můžu se mýlit.
Na Flash disk bych rád nechal jen to nezbytné a všechny objemné soubory (složku content) - mapy, dem, 3D building na SD.

Nezkoušel jsi třeba:
[folders]
content="\Storage Card\igo8\CONTENT" popř. "\%SDCARD%\igo8\CONTENT" :?:
data="\Storage Card\igo8" popř. "\%SDCARD%\igo8" :?:

Když jsem dumal, jak do R700 nacpat plně funkčí iGO8, tak jsem si všiml v sys.txt parádního řádku:
secondary_root="AsusGo"
Není to odpověď na Tvoji otázku? V tom adresáři mám celou strukturu adresářů iGO8 a v nich všechny mapy atd. Stačí si na kartě vyvořit adresář, pojmenovat ho po svém "miláškovi" a v sys.txt ho označit za druhý root. A je to.
Lavic

Příspěvekod Zdenek C v 08 srp 2008 09:36

SvoDa píše:@jasper:
Všechny průhlednosti (0-4) u skinů Riks..tS+ a PlusPlus..tS+ jsou již ke stažení na tomasII webu i s touto úpravou nadmořské výšky.

Omlouvám se, :? ale včera jsem zapomněl, že n.v. je i na obrazovce s rychloměřem uprostřed (nastavují se zde údaje, které se mají zobrazovat při navigaci. Nevím jak se ta obrazovka jmenuje. v každém případě je ale potřeba ještě v navigatemap_480_272.ui upravit poslední položku v řádku (tohle už je upravený):
<PUSHBUTTON pbtn_t5 bmp="trip5.bmp" template=xtxthud1 x=300 y=105 w=100 z=0 align="RIGHT-25" iconvalign="CENTER" iconalign="RIGHT-5" var="11" textmodel_wstr="gps.elevation">

Zaokrouhlená n.v. je i zde:
<element_template et_NavInfoAltitude>
<TEXT xxx template=xtxt template=xetNavInfoNum textmodel_wstr="navigation.current_altitude.number_text" visiblemodel="navigation.current_altitude.valid">
<TEXT xxx template=xtxt template=xetNavInfoUnit textmodel_wstr="navigation.current_altitude.unit_text" visiblemodel="navigation.current_altitude.valid">
</element_template>

ale nevím kde se používá, změna nepřinesla viditelný efekt, tak jsem zatím nechal původní proměnné.

Hledal jsem zobrazování toho posunutýho kolečka (při překročení rychlosti, viz včerejší diskuse), ale nějak jsem neuspěl. Rád bych zkusil úpravu jeho pozice (na tom si natluču ústa a dám pokoj). Můžete mi někdo poradit, kde to je. předem dík!
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 08 srp 2008 09:52

n.v. je i na obrazovce s rychloměřem uprostřed - to Menu se jmenuje cockpit menu a tam to nevadí, je GPS zaokrouhleno, důležité je, že je přesné na obrazovce s mapou. Ta nadm.v.v cockpit menu slouží k zapínání a vypínání údaje s nadmořskou výšku v tom levém panelu na hlavní obrazovce, ale kdo by to tam dával, když je nad.v. na displayi .

V každém případě díky, můžu to zapracovat, až s nějakými dalšími úpravami.

zobrazování toho posunutýho kolečka při překroč. rychlosti jsem nehledal, bo se to nedá vyzkoušet jinak než za jízdy, a tak mám tuto funkci - vizuální varování rychlosti vypnutou. Pokud se o to pokusíš, budeme jen rádi.

Mělo by to být jak v Riks tak v PlusPlus tam, jak je
<layer ui_NavigateMapSpeedLimit z=51>
<SPRITE xxx bmp="$speed.bmp" .......................
<TEXT xxx ...............
</layer>

a hned pod tím
<layer ui_NavigateMapSpeedLimit1 z=51>
<SPRITE xxx bmp="$speed.bmp" ................
<TEXT xxx ...............

a toto pod tím
jsou nastavení pro údaje v hlavním panelu (čas, kolik zbýva km do cíle, čas dojezdu), ale toto je jen úprava jejich vzhledu, bo co tam má být se volí v cockpit menu, jak jsem psal, jak je zapíná ta nadm. výška

<template xetNavInfoSingle x=0 y=3 z=10 ....................
<template xetNavInfoNum ...........
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 09 srp 2008 17:27

@lavic: na webu mám řešení pro různé varianty umístění iGO8 a contentu a to pro Cx20, Cx10 a H610. Ny vylepšení posledních dvou se ještě pracuje.
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod Zdenek C v 11 srp 2008 07:21

SvoDa píše:zobrazování toho posunutýho kolečka při překroč. rychlosti jsem nehledal, bo se to nedá vyzkoušet jinak než za jízdy, a tak mám tuto funkci - vizuální varování rychlosti vypnutou. Pokud se o to pokusíš, budeme jen rádi.

Polohu jsem řešil tím, že jsem, po nalezení příslušného řádku, použil visiblemodel z předchozího řádku. Takže jsem nemusel vstát od stolu ;) , stačilo jen mít signál a mohl jsem testovat. Zbytek byla metoda pokusu a omylu.
Změna polohy "kolečka" při překročení rychlosti posunem z y = 51 na y = 41 (možná by stačilo 42 nebo 43, ale mně se to zdá dobrý). Všechny popsaný úpravy jsou v navigatemap_480_272.ui ve skinu (uvedené jsou již upravené verze):

<layer ui_NavigateMapSpeedLimit z=51 h=80 w=80 x=88 y=171>
<SPRITE sp_l_bg bmp="$sp_map_bg_v.bmp" x=0 y=3 z=1 visiblemodel="navigation.current_speed_limit.valid&navigation.current_speed.value>0">
<SPRITE spr_s_spbg bmp="$sp_map_bg_furled.bmp" x=34 z=1 y=51 visiblemodel="navigation.current_speed.value>0&!navigation.current_speed_limit.valid">
<SPRITE spr_s_spbg1 bmp="$sp_map_bg_furled.bmp" x=34 z=1 y=51 visiblemodel="navigation.current_speed.value>0">
<SPRITE speed_limit_on_map bmp="$speed_limit_on_map.bmp" x=1 y=45 z=3 visiblemodel="navigation.current_speed_limit.valid">
<SPRITE xxx bmp="$speed.bmp" x=-1 y=41 z=3 visiblemodel="navigation.near_speed_limit">;
……..
</layer>

Ještě mi vadila špatná viditelnost miniikon (TMC, vypnutý zvuk,...), tak jsem poněkud "resuscitoval" obrázek tmc_events.bmp z iGo8_PlusPlus-4_080802_tS+.zip\ui_igo\common\. Při zesvětlování pro průhledný skin asi došlo k zešednutí a obrázek měl závoj. Barvu TMC jsem změnil z bílé na červenou, je to na mapě trochu líp vidět než ta bílá (platí ovšem jen pro průhledný skin). Pro TMC mimo provoz jsem použil světlejší písmo. Soubor je v příloze.
Nakonec mě ale začal štvát čtvereček na mapě v případě, že hardware TMC není v činnosti (z libovolného důvodu). U všech miniikon jde o binární informaci (ano/ne) a tak stačí indikace jen jednoho stavu. Proto jse se rozhodl ikonu "nepřítomnost TMC" vyhodit. Průhlednost této části tmc_events.bmp nepomohla (zobrazil se bílý čtvereček) a i jiné nápady se neujaly, tak jse udělal následující úpravu a zdá se, že to funguje. Když TMC běží, tak se zobrazí červené TMC (nebo s původním tmc_events.bmp bílé) a potom obálka. Když se ztratí signál, tak nápis nebo obálka zmizí (to je, myslím, rozdíl od normální funkce, tam obálka zůstane), po naskočení signálu se infomace zase objeví. Mně to docela vyhovuje, mám aktuální informaci o činnosti TMC. Pokud přijdeš na inteligentnější úpravu, tak ale budu rád.

Doplnění visiblemodel="!ui.nUserMode" na visiblemodel="!ui.nUserMode&tmc.station_tuned" a odsunutí spr_TMC_Status_Basic mimo display x=-62

<layer ui_NavigateMapStatus z=1000>
<BUTTON xxx x=0 y=235 z=0 bmp="cock_infobg4.bmp" onrelease='nextstate st_CockpitStatus' alpha=0 enabledmodel="!ui.vOnFlyover">
<SPRITE sprNM_BatteryStatus x=4 y=254 z=200 alpha=0 bmp="$status_minibattery.spr" phasemodel="power.battery_phase">
<SPRITE sprNM_GPSStatus x=4 y=262 z=210 alpha=0 bmp="$status_minigps_onmap.spr" phasemodel="gps.connection_status">
<SPRITE sprNM_TMCStatus x=-45 y=100 z=22 bmp="$status_minitmc.spr">
<SPRITE spr_TMC_Status x=62 y=112 z=63 bmp="$tmc_events.spr" phasemodel="tmc.cockpit_status" visiblemodel="!ui.nUserMode&tmc.station_tuned">
<SPRITE spr_TMC_Status_Basic x=-62 y=112 z=63 bmp="$tmc_events.spr" phase=1 visiblemodel="ui.nUserMode&tmc.station_tuned">
…………
</layer>

Za zamyšlení by ještě stálo doplnění režimu Chodec o vypnutí statické navigace. Jinak je tahle volba zbytečná, pouze vypne zachování polohy na silnici, ale chodec by musel běhat jak srna, aby navigace fungovala. Pokud si v režimu chodec nahraješ trasu, tak výsledek se statickou navigací dost připomíná cestu opilce. V miomap používám SirfTech, ale to jen proto, že se mi, pro běžného uživatele jednoduchý MMSirf nepodařilo nikdy rozchodit (asi blbé adresáře nebo něco podobného). Ať už se ale použije cokoliv, je potřeba předem vypnout satelity. U miomapu jsem to vyřešl tak, že jsem doplnil volání ve skinu příkazem gps_stop a až potom volání aplikace, ale v iGo se mi to nějak nepodařilo. Příkaz vypnutí je, zdá se, stejný, ale asi se spoušti jinak (exec?). Bylo by fajn tenhle problém vyřešit, a to nejlépe s MMSirf, protož v něm se nedá snad nic pokazit a vypnutí statické navigace by mělo být jediným kliknutím (u SirfTechu je to trochu složitější). Bohužel, moje znalosti programování iGo jsou zcela nedostatečné na tuto úpravu :( . Riks 2.7 SirfTech nabízí, ale jestli má startu aplikace předřazené vypnutí satelitu, to nevím, nepoužívám ho.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil Zdenek C dne 12 srp 2008 06:35, celkově upraveno 1
Zdenek C

Příspěvekod SvoDa v 11 srp 2008 08:35

Díky za úpravy.
Ikonu překročení rychlosti vyzkouším za jízdy.Ta finta, použít pro značku visiblemodel od jiné ikony, aby byla vidět i bez jízdy byl dobrý nápad. jen se tím potvrzuje, že geniální myšlenka je vždy jednoduchá :lol:
Za ty dva a půl měsíce, co iGO8 vylezlo - myslím, že to bylo v půlce května - jsme s TomašII provedli už tolik různých editací, že už ani nevím co všechno to bylo, že jsem zabředl do stereotypu úprav a už se cítím invenčně vyčerpaný :lol: .

To s tím TMC bych taky zapracoval, ale chybí ve tvém příspěvku ta příloha s upraveným souborem.
Režim chodce ti plánuje cestu po silnicích, i při vyplé fixaci na polohu na silnici, proto je plánování trasy v rezimu chodce asi zbytečné. S režimem SIRF jsem nikdy neexperimentoval, při pěší turistiku používám OZI, takže s tím ti neporadím.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Wiper2 v 25 srp 2008 08:03

chtel jsem se zeptat, je nejaka rychla moznost pristupu k TMC udalostem primo z mapy u Riks skinu??? nevim jestli to nahodou neni u nejakeho jineho . Co by bylo pekne... kdyz by tam nejaka udalost pribyla...aby se na chvilku zobrazila a pak se schovala :)
MIO C720, FW:R02.3.9913.1018,
http://portal.dopravniinfo.cz
Wiper2

PředchozíDalší

Zpět na Skiny a úpravy DATA.ZIPu