SvoDa píše:zobrazování toho posunutýho kolečka při překroč. rychlosti jsem nehledal, bo se to nedá vyzkoušet jinak než za jízdy, a tak mám tuto funkci - vizuální varování rychlosti vypnutou. Pokud se o to pokusíš, budeme jen rádi.
Polohu jsem řešil tím, že jsem, po nalezení příslušného řádku, použil visiblemodel z předchozího řádku. Takže jsem nemusel vstát od stolu

, stačilo jen mít signál a mohl jsem testovat. Zbytek byla metoda pokusu a omylu.
Změna polohy "kolečka" při překročení rychlosti posunem z y = 51 na y = 41 (možná by stačilo 42 nebo 43, ale mně se to zdá dobrý). Všechny popsaný úpravy jsou v navigatemap_480_272.ui ve skinu (uvedené jsou již upravené verze):
<layer ui_NavigateMapSpeedLimit z=51 h=80 w=80 x=88 y=171>
<SPRITE sp_l_bg bmp="$sp_map_bg_v.bmp" x=0 y=3 z=1 visiblemodel="navigation.current_speed_limit.valid&navigation.current_speed.value>0">
<SPRITE spr_s_spbg bmp="$sp_map_bg_furled.bmp" x=34 z=1 y=51 visiblemodel="navigation.current_speed.value>0&!navigation.current_speed_limit.valid">
<SPRITE spr_s_spbg1 bmp="$sp_map_bg_furled.bmp" x=34 z=1 y=51 visiblemodel="navigation.current_speed.value>0">
<SPRITE speed_limit_on_map bmp="$speed_limit_on_map.bmp" x=1 y=45 z=3 visiblemodel="navigation.current_speed_limit.valid">
<SPRITE xxx bmp="$speed.bmp" x=-1 y=
41 z=3 visiblemodel="navigation.near_speed_limit">;
……..
</layer>
Ještě mi vadila špatná viditelnost miniikon (TMC, vypnutý zvuk,...), tak jsem poněkud "resuscitoval" obrázek
tmc_events.bmp z iGo8_PlusPlus-4_080802_tS+.zip\ui_igo\common\. Při zesvětlování pro průhledný skin asi došlo k zešednutí a obrázek měl závoj. Barvu TMC jsem změnil z bílé na červenou, je to na mapě trochu líp vidět než ta bílá (platí ovšem jen pro průhledný skin). Pro TMC mimo provoz jsem použil světlejší písmo. Soubor je v příloze.
Nakonec mě ale začal štvát čtvereček na mapě v případě, že hardware TMC není v činnosti (z libovolného důvodu). U všech miniikon jde o binární informaci (ano/ne) a tak stačí indikace jen jednoho stavu. Proto jse se rozhodl ikonu "nepřítomnost TMC" vyhodit. Průhlednost této části tmc_events.bmp nepomohla (zobrazil se bílý čtvereček) a i jiné nápady se neujaly, tak jse udělal následující úpravu a zdá se, že to funguje. Když TMC běží, tak se zobrazí červené TMC (nebo s původním tmc_events.bmp bílé) a potom obálka. Když se ztratí signál, tak nápis nebo obálka zmizí (to je, myslím, rozdíl od normální funkce, tam obálka zůstane), po naskočení signálu se infomace zase objeví. Mně to docela vyhovuje, mám aktuální informaci o činnosti TMC. Pokud přijdeš na inteligentnější úpravu, tak ale budu rád.
Doplnění visiblemodel="!ui.nUserMode" na visiblemodel="!ui.nUserMode&tmc.station_tuned" a odsunutí spr_TMC_Status_Basic mimo display x=-62
<layer ui_NavigateMapStatus z=1000>
<BUTTON xxx x=0 y=235 z=0 bmp="cock_infobg4.bmp" onrelease='nextstate st_CockpitStatus' alpha=0 enabledmodel="!ui.vOnFlyover">
<SPRITE sprNM_BatteryStatus x=4 y=254 z=200 alpha=0 bmp="$status_minibattery.spr" phasemodel="power.battery_phase">
<SPRITE sprNM_GPSStatus x=4 y=262 z=210 alpha=0 bmp="$status_minigps_onmap.spr" phasemodel="gps.connection_status">
<SPRITE sprNM_TMCStatus x=-45 y=100 z=22 bmp="$status_minitmc.spr">
<SPRITE spr_TMC_Status x=62 y=112 z=63 bmp="$tmc_events.spr" phasemodel="
tmc.cockpit_status" visiblemodel="!ui.nUserMode&tmc.station_tuned">
<SPRITE spr_TMC_Status_Basic x=
-62 y=112 z=63 bmp="$tmc_events.spr" phase=1 visiblemodel="ui.nUserMode&tmc.station_tuned">
…………
</layer>
Za zamyšlení by ještě stálo doplnění režimu Chodec o vypnutí statické navigace. Jinak je tahle volba zbytečná, pouze vypne zachování polohy na silnici, ale chodec by musel běhat jak srna, aby navigace fungovala. Pokud si v režimu chodec nahraješ trasu, tak výsledek se statickou navigací dost připomíná cestu opilce. V miomap používám SirfTech, ale to jen proto, že se mi, pro běžného uživatele jednoduchý MMSirf nepodařilo nikdy rozchodit (asi blbé adresáře nebo něco podobného). Ať už se ale použije cokoliv, je potřeba předem vypnout satelity. U miomapu jsem to vyřešl tak, že jsem doplnil volání ve skinu příkazem gps_stop a až potom volání aplikace, ale v iGo se mi to nějak nepodařilo. Příkaz vypnutí je, zdá se, stejný, ale asi se spoušti jinak (exec?). Bylo by fajn tenhle problém vyřešit, a to nejlépe s MMSirf, protož v něm se nedá snad nic pokazit a vypnutí statické navigace by mělo být jediným kliknutím (u SirfTechu je to trochu složitější). Bohužel, moje znalosti programování iGo jsou zcela nedostatečné na tuto úpravu

. Riks 2.7 SirfTech nabízí, ale jestli má startu aplikace předřazené vypnutí satelitu, to nevím, nepoužívám ho.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.