Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Themechanger - univerzální pro všechny skiny

Barvy v mapách, ve 3D, zobrazování oblohy apod.

Re: Themechanger - univerzální pro všechny skiny

Příspěvekod belabela v 09 dub 2009 21:28

Prosím o radu, potreboval by som poradiť kde čo mam zapísať a prepisať aby sa mi zmenilo pozadie na ,, spring,, v Xserses 72 to že mi to samé neprehadzuje podla ročných období som už oželel ale nedarí sa mi zmeniť winter na spring, ináč stmievanie a slnko mi funguju v poho, už aj toto vlakno som prešiel križom kražom a neviem si stým rady. vďaka za pomoc a radu
Mio 520
iGO 8 v.8.3.1.53558 iGO 8 MFD, Content in card
Skin Micsan Trans 07 +themechanger
belabela

Příspěvekod deusexx v 09 dub 2009 22:17

No nejjednodušší rada asi bude,dát si ty dva adresáře vedle sebe v oknech commanderu, v adresáři spring soubory *.zip přepsat, přesně tak, jak se jmenují soubory ve winter(spring.zip je pro den tak jako je winter pro den..ostatní v těch složkách(2soubory v každé....aurore_winter.zip,crepuscolo_winter.zip a aurore_spring .zip,crepuscolo_spring.zip) jsou pro noc.Záleží,co se ti bude líbit.A až to budeš mít přepsané,musí to být stejné,tak ze složky spring to nakopči do složky winter.Toto je asi ten nejjednodušší návod,abych tě nezatěžoval rozbalováním něčeho a přepisováním cest k různým souborů.Ale netestoval jsem.Pokud je to složitě vysvětlený,udělám a pošlu přes SZ.A můžeš vyzkoušet.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod belabela v 10 dub 2009 08:56

Díky za radu vyskúšam to s tým prepisom a dám vedieť a pred včerom som zi zohnal Mio 52O a iGO 8 som dal na flešku testujem ju a celý content mam na SD, samozrejme že v sys txt mam cestu zadanú len teraz neviem či to scheme prepisať v content SD a mortscript aktivovať na fleške či aj na karte aby to všetko frčalo ???
Mio 520
belabela

Příspěvekod belabela v 10 dub 2009 09:05

Aby som bol presnejši na 520 mam cele iGO 8 na fleške aj content ale bez zložky maps a na SD mam cely content aj s MAPS a v sys txt na fleške mam cestu na content SD len teraz neviem či iGO 8 z flešky si ťaha niečo zo svojho content na fleške a niečo ( mapy ) z SD alebo ťahá total všetko z content SD kedže je cesta v sys txt ???
ak je pravda v druhej verzii tak potom všetky upravy musím robiť na SD v content / scheme/atd.???
Mio 520
belabela

Příspěvekod mkb v 10 dub 2009 10:20

Nevím, kterou verzi Micsana používáš a odkud máš themechanger . Je-li to některá z těch posledních v1.0 a výš, tak nejsi sám, kdo má tyto problémy. Psal jsem o to již tady, asi uprostřed stránky.

viewtopic.php?f=12&t=199&start=280

Já jsem to vzdal taky. Sice mi fungovalo stmívání (crepuscolo), ale rozednívání (aurora) jsem nerozchodil. Asi jsem se málo snažil. :(
Mio C720
mkb
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod deusexx v 10 dub 2009 14:45

A proč to nedáš všechno na kartu nebo všechno do přístroje?Bude to jednodušší.No,když to budeš upravovat"přepisovat" a máš to aji tam aji tam,tak to udělej na obou místech.Ať máš jistotu.
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod belabela v 10 dub 2009 20:06

takže konečne mam čas a idem to poprepisovať, prepišem to v oboch content sicher je sicher. Micsika mám zatial 07 a ostatné z
viewtopic.php?f=41&t=302

takže dufam že je to vhodná kombinácia na to fungovanie po prepise a či nie ???
Mio 520
belabela

Příspěvekod belabela v 15 dub 2009 20:32

Takže skusil som to prepisať na winter a skopčiť do WINTER ale velky rozdiel to teda neni takmer žiadny, neviem či spring a sumer su farebnosťou podobné alebo sú farby sýtejšie , nemám to ako porovnať ale obidva sú velmi podobné winteru a vobec sa mi to nepáči v realu, asi musím skúšať niečo iné alebo našla by sa ešte neaká rada alebo pomoc??? vrelé diky
Mio 520
belabela

Příspěvekod deusexx v 15 dub 2009 21:27

Tak to vemem z jinýho konce.Nevím jaký barvy se ti líbí nebo ne.Skus napsat,co bys jakou barvou chtěl mít.Pak se třeba někdo chytí a poradí ti.Já osobně používám jeden Themechaner,kterej jsem si upravil,aby lahodil oku soudruha.A co se týče třeba oblohy(možná se ti nelíbí)tak na to je taky jednoduchá rada.Projdi si všechny skiny,třeba tento(gfx\LeSScro\Day\autumn\*.bmp. Soubory *.bmp,který se ti budou líbit,si nahrej někam do svojí složky na disk.Pak si vyber ve složce Scheme třeba autochanger(nebo ten,kterej se ti líbí nejvíc) a v něm otevři soubor color.ini a podívej se tady na ty řádky,odkud si to bere.... sky_sun 0-2.
background_picture_0="gfx/LeSScro/Day/spring/sky_sun_0.bmp"
background_picture_1="gfx/LeSScro/Day/spring/sky_sun_1.bmp"
background_picture_2="gfx/LeSScro/Day/spring/sky_sun_2.bmp"
A tady do té cesty si nahraješ tebou vybrané *.bmp oblohy,které se ti líbí.(Vyměníš za ty,co tam jsou a musí mít stejný název :!: Přejmenuješ tebou vybrané.)Asi se nebudou postupně ztmavovat nebo nebudou přecházet v tmavší(postupně)oblohu,ale budeš tam mít tebou vybrané.Pokud tam dáš jednu oblohu a nebudeš chtít aby se měnila,tak se ten soubor bude jmenovat třeba sky_sun_0.bmp a zamořejmě musíš ostatní řádky(....sky_sun_1.bmp a sky_sun_2.bmp..umazat.Jinak by to řvalo,že je nemůže najít).A to je celý to kouzlo.A barvy se zadávají pomocí softíku(několikrát se tu o tom psalo).Já mám třeba barvu vody aby byla tmavě modrá takto:
sweet_water = 6, 140,170,210,2
salt_water = 6, 140,170,210,2
intermittent_water = 6, 140,170,210,2
Tučná čísla měníš.
Toto je hodně stručně napsaný.Je tady o tom hodně a v pár řádcích ti to vysvětlit je asi nadlidskej výkon.Ale pro představu,jak to funguje a aby sis to testnul,by to mělo stačit.Pokud se nezadaří,písni mě SZ a pošlu ti moje nastavení a můžem řešit další drobnosti a úpravy.
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod belabela v 16 dub 2009 19:59

diky moc za vyčerpávajúcu odpoved, čo sa týka tej oblohy tá mi vcelku vyhovuje len farby v scheme su moc bledé, ale ak to stači vyriešiť prepisom tých čísel tak to by som sa s tým pohral, predpokladám že sa to mení v ,,aurore_winter,,: ,,crepuscolo_winter atd a vnich je subor color iny tak v ňom? ak ano tak si idem ešteraz prejsť toto vlakno a snád najdem tie kody farieb, inak ešte raz diky amigo aspon si to vytvorím na svoj obraz najlepšie, a subor,, nightheightcolormap.bmp,, kde je tá stupnica tá sa po prepísaní tých čiselných kodov prefarbičkuje automaticky alebo aj tej treba neako pomócit ??
Mio 520
belabela

PředchozíDalší

Zpět na Scheme pro iGo8