Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

iGo8 na "My Flash Disk" Cx20

Zde řešíme všechny modely navigací MIO - např. C510/C710/C250/C320/C520/C720/MOOV...

Re: iGo8 na "My Flash Disk" Cx20

Příspěvekod Jarouš v 06 srp 2008 15:49

@SvoDa:Když ty,tak i já :!: Světe se píše se S ne D :lol: :lol:
Acer Iconia 8´,Lenovo tab 8'
mapy HERE 2017/Q3
Samsung S7 Edge, Xiaomi POCO X3 NFC
EFENDI A STRÁŽCE ČISTOTY FÓRA
Uživatelský avatar Administrátor
Jarouš
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 06 srp 2008 16:09

@jarouš: už jsem ten "Dvět" :D opravil.
Co se týče iGO8 na SD se spouštěním místo Miomap, jen nahraješ tomasiiho ppath.txt do Mio do složky program files.
Ještě předtím ale odinstaluj unlock Miopocket - záložka setting - remove MP - OK a pak chvilku počkej, unlock se odinstaluje a budeš mít zas hlavní obrazovku Mio menu. Pak přes PC nahraj ten ppath.txt, složku miomap z Mio Device po záloze na PC celou smaž a po odpojení od PC dej hard reset-dlouhý stisk - vypnutí , pak to dlouhým stiskem zapni a tlačítkem Miomap se ti spustí iGO8. S iGO8 na kartě tak nemusíš dělat nic a ani nijak přepisovat sys.txt.

Systém je o hodně stabilnější než při spouštění z unlocku, nebo přes J&T skin. navíc se uvolnilo v MIo spoustu vnitřní i fyzické paměti, takže vše běhá jak hodinky.

EDIT:
Při variantě celé iGO na SD bez unlocku, jen s ppath.txt v program files, vše (zatím) běhá jak má a bez jediného problému a to od rána lítám mnohahodinové průlety, např. trasy z Lisabonu do Ankary přes Stockholm,..., taky jsem ty dlouhé průlety zkoušel na různých skinech a žádný zádrhel, žádné zasekávání, vše jak po másle.

Variantu s content na SD budu používat taky, než vyhodnotím, jak se která chová. Mouchy, které se mi jevily, pokud nemáš dost kvalitní kartu, jsem pozabíjel formátem karty a defragmentací My Flash Disk. Ty mouchy spočívaly např.v tom, že zůstávaly viset na displayi aplikace, i když jsem je předtím ukončil a jen kliknutím kamkoliv jinam aplikace zhasla. Já používám aplikace velmi často a to jejich setrvávání na ploše, dokud je nezavřu ještě jednou, mně děsně štvalo. taky byly zadrhávané průlety. Po formátu karty vše OK.
Naposledy upravil SvoDa dne 07 srp 2008 10:23, celkově upraveno 2
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jerry v 06 srp 2008 20:12

Tak mi to také šlape, ale nějak nemůžu přijít na chuť spouštět aplikace (např. Ozi) přes navigaci. Mapy Ozi na SD také OK.
Nepozoruji ale nějaké zrychlení oproti spouštění z unlocku MioMap, je to jen můj první dojem, chce to více si s tím pohrát. Uvidím..

Ještě jednou díky vovi a Dane za radu.

Jerry
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

Příspěvekod SvoDa v 06 srp 2008 20:17

Jerry, rychlejší to bude jen tehdy, mě-li bys vše, tedy i content na Flash. Nepíšeš, kde o máš, jestli vše na Flash (pak bys musel nějaké mapy umazat, aby se ti to na 520 vešlo), nebo content na SD nebo vše na SD, jako já. V každém případě u ta první varianta je nejlepší, druhá a třetí varianta je stabilnější pro procesor, virtuální a fyzickou paměť.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod Jerry v 06 srp 2008 20:25

Mám verzi s content a mapami Ozi na SD.
Jerry
Lenovo TB-X705F (Android 9)
Lenovo Tab S8 (Android 5.01)
Realme 8
Jerry

Příspěvekod Rnoel v 06 srp 2008 20:32

Chlapi, poraďte, jak se vytbáří zástupci v mio, když jsem je vytvořil přes PC v připojeném miu, tak to nejede. :?
Mio C520, 8GB SDHC, iGO8 v. 8.3.1.53228 (Sep 3 2008),
spouštěno kompletně z My Flash disk, Unlock MioPocket 2.0 (Release 46)
Rnoel

Příspěvekod SvoDa v 07 srp 2008 08:33

@Rnoel: jestli nejdou zástupci dělat pře PC, dá se to udělat pomocí commandera, ať již z unlocku, nebo z APP složky stažené z tomasII webu. Jestli máš ještě i unlock (viz tvůj podpis), tak si ty zástupce vytvoř přímo v Mio pomocí commandera nebo expolera.
V commanderu - označíš soubor - klikneš vlevo nahoře na file, pak dole rozklikneš ty šipky >>>>>>> vyjede taší paletka, kde je create shortcut. Jen určíš, kam se má zástupce se stejným názvem, ale příponou .lnk (link) uložit. Pak pomocí klávesnice, tomu můžeš dát i jiné jméno, jestli potřebuješ.

Jen tak na okraj, nesouvisí to ale s výše popsaným, ale v podpisu máš Mio C520, iGO8 spouštěno kompletně z My Flash disk. Předpokládám tedy, že buď máš tu variantu iGO8 na Flash+content na SD, nebo vše na Flash, vč.osekané content (na C520 se komplet content nevejde)
Naposledy upravil SvoDa dne 07 srp 2008 12:47, celkově upraveno 1
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 07 srp 2008 09:09

Zkoušel jsem zkombinovat varianty iGO8 na Flash/SD a dal jsem obsah iGO8 bez content do My Flash disk/igo8 a nikoliv do My Flash disk/Miomap/Miomap.
Upravil jsem ppath.txt tak, abych:
tlačítkem Kalkulačka spouštěl iGO8 na Flash+content na SD
tlačítkem Správce souborů spouštěl komplet iGO8 na SD (složka content v iGO8 na SD je zároveň ta (společná), na kterou se odkazuju v sys.txt při variantě iGO8 na Flash+content na SD).

Zároveň mne napadlo, co se stane, když vrátím na zkoušku, nikoliv z nostalgie, obsah Miomap tam, kde byl - My Flash disk/Miomap/Miomap. Zároveň jsem upravil i ppath.txt tak, abych v MioMenu tlačítkem Miomap spouštěl Miomap.

Tímto způsobem lze z MioMenu spouštět nejen již asi většinou nepoužívaný MioMap, ale i iGO8 na flash+content na SD a iGO8 komplet na SD.
Pro majitele C720, kteří mají na Flash o 1GB víc místa, než majitelé C520, by šla ještě čtvrtým tlačítkem, např. místo stereo BT sluchátek, spouštět i varianta iGO8 komplet na Flash.

V MioMap navíc fungovalo to, že jsi mohl mít na My Flash disk/miomap/miomap/maps zřeba jen tuzemskou mapu a na SD do složky Miomap/maps jsi mohl narvat map, co se do ní vleze. Analogicky by bylo dobré jen pár věcí z iGO8/content mít na Flash a zbytek Evropy na SD, ale to nefunguje.

Takže, pokud by někdo z nostalgie, mamonářství, nebo jako záložní padák, chtěl v Mio i MioMap a přitom spouštět kromě něj z MioMenu jednu nebo i více variant z iGO8 na Flash/SD, stačí upravit v ppath.txt u vybraných tlačítek jejich druhý řádek, např. takto:
spouštění miomap
[MioMap]\My Flash Disk\Miomap\Miomap\Miomap.exe
[MioMap]\My Flash Disk\Miomap\Miomap\Miomap.exe

spouštění iGO8 na Flash (ať s komplet nebo osekaným content, nebo s content na SD)
[EarPhone]\My Flash Disk\Miomap\Miomap\MioBTM.exe
[EarPhone]\My Flash Disk\iGO8\iGO8.exe

spouštění iGO8 na SD
[Calculator]<CHILD1>\My Flash Disk\Miomap\Miomap\Calculator.exe
[Calculator]<CHILD1>\Storage Card\iGO8\iGO8.exe

Úpravy cest k igo8.exe, popř.content v sys.txt pro jednotlivé varianty iGO8 na Flash jsou známé a stále na tomasii webu.

Já mám tudíž teď iGO8 jak na Flash+content na SD, tak také iGO8 komplet na SD spouštěné z MioMenu a prozatím nechávám na Flash i starý známý a nepoužívaný MioMap, co to bude dělat, ale zatím vše funguje, jak má.
Naposledy upravil SvoDa dne 07 srp 2008 10:22, celkově upraveno 1
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 07 srp 2008 09:55

@SvoDa: jen taková hloupost, ale oprav, prosím, ten název souboru s přiřazením tlačítek. Od správného PPATH.TXT jsi se evolucí v několika příspěvcích přes PATH.TXT dostal až k PATCH.TXT. :roll:

Až si někdo méně znalý přečte jen poslední příspěvek, bude se vztekat, že mu to nechodí 8-)
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 07 srp 2008 10:42

Vovi díky, mé myšlenky jsou rychlejší než prsty a taky jsem měl vždy problémy s výslovností :lol:
Jen mne tak napadá, jestli mne k těm překlepům nevedli spíš asociace :lol:
Výraz patch je anglicky vysprávka, záplata - proto mne to asi nutilo psát. Nepředpokládám, že by to bylo z důvodu zkrácené verze slova "ponevadž" .
Slovo path je zase anglicky cestička, stezka nebo pěšina - tak mi to tam taky naskakovalo. Rovněž předpokládám, že jsem při tom nemyslel na jednoho z té dvojice Path a Math :lol: :lol:
Název ppath.txt - neznamená v angličtině nic (aspoň si to myslím), takže to bude ten správný název pro soubor záplatou nastavující cesty k tlačítkům :lol: .
Díky vovi
Spravil jsem to na několika předchozích stranách, pokud budu mít překlep ještě někde jinde, omlouvám se.
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na MIO - specifické postupy