@jarouš: už jsem ten "Dvět"

opravil.
Co se týče iGO8 na SD se spouštěním místo Miomap, jen nahraješ tomasiiho ppath.txt do Mio do složky program files.
Ještě předtím ale odinstaluj unlock Miopocket - záložka setting - remove MP - OK a pak chvilku počkej, unlock se odinstaluje a budeš mít zas hlavní obrazovku Mio menu. Pak přes PC nahraj ten ppath.txt, složku miomap z Mio Device po záloze na PC celou smaž a po odpojení od PC dej hard reset-dlouhý stisk - vypnutí , pak to dlouhým stiskem zapni a tlačítkem Miomap se ti spustí iGO8. S iGO8 na kartě tak nemusíš dělat nic a ani nijak přepisovat sys.txt.
Systém je o hodně stabilnější než při spouštění z unlocku, nebo přes J&T skin. navíc se uvolnilo v MIo spoustu vnitřní i fyzické paměti, takže vše běhá jak hodinky.
EDIT:
Při variantě celé iGO na SD bez unlocku, jen s ppath.txt v program files, vše (zatím) běhá jak má a bez jediného problému a to od rána lítám mnohahodinové průlety, např. trasy z Lisabonu do Ankary přes Stockholm,..., taky jsem ty dlouhé průlety zkoušel na různých skinech a žádný zádrhel, žádné zasekávání, vše jak po másle.
Variantu s content na SD budu používat taky, než vyhodnotím, jak se která chová. Mouchy, které se mi jevily, pokud nemáš dost kvalitní kartu, jsem pozabíjel formátem karty a defragmentací My Flash Disk. Ty mouchy spočívaly např.v tom, že zůstávaly viset na displayi aplikace, i když jsem je předtím ukončil a jen kliknutím kamkoliv jinam aplikace zhasla. Já používám aplikace velmi často a to jejich setrvávání na ploše, dokud je nezavřu ještě jednou, mně děsně štvalo. taky byly zadrhávané průlety. Po formátu karty vše OK.