Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

Nová verze iGO8

Re: Nová verze iGO8

Příspěvekod SvoDa v 19 bře 2009 16:30

JJ, tak jsem to nakonec za pomoci internetu rozběhal.
Pro PNA stačí použít jen iGO8.exe, jakýkoliv data.zip pro 8.3.2. obsahující rozlišení 480_272 (nejlépe v9c)

A v sys.txt musí být:
[interface]
resolution_dir="480_272"
skin="ui_igo8"

[loading]
show_statustext=1
show_progressbar=1
progressbar_x=142
progressbar_y=206
progressbar_bmp="loading_progressbar.bmp"
loading_bmp="loading.jpg"

k tomuto samozřejmě nutno mít v branding.zip/ui_igo8/480_272 nebo v iGO8/ui_igo8/480_272 obrázek "loading_progressbar.bmp", např. tento
loading_progressbar.zip

a ani v sys.txt nemusí být to
[project]
name="igo8_pda"
co obsahuje originál sys.txt této verze
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 19 bře 2009 19:03

Zatím se to chová slušně, nerestartuje při chodu na SD ani na MFD a uvidím zítra při jízdě, jestli se to po hodince navigování neunaví, jako se to dělo u 8.3.2.79297, která je sice mladší (5.3.), ale nepoužitelná.
Oltcit slíbil 650 km noční test, tak snad zítra poreferuje.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod oltcit v 19 bře 2009 19:47

Ten progres nieje nutny na chod programu:BTW je zaujimave,ze ste sa nim doteraz tu nezaoberali(progres bar) par som ich uz vyskusal. Jo a za hodku vyrazam,rano ak sa mi bude dat, zrefernem dojmy.Ale dokial chcem nieco vyskusat skutocne naostro,tak si vzdy naplanujem komplikovanu trasu cez Nottingham a menim trasy za chodu,vtedy sa ukaze ako to stiha :lol:
Aktualne Zenfone 2,Z3580,4GB RAM,64GB ROM,iGO Nextgen+ Pongo skin
rezerva Wayteq X980BT+ TMC RTA3000 by NaviGear(hacked),PRIMO_9.6.13.405512,skin Dimka174.a. Tomsoft
Nostalgia
Loox720,GNS5843TMC,CF4GB-iGO 8.3.4.117940,GJ6.14b3.p_DA
oltcit

Příspěvekod SvoDa v 19 bře 2009 20:38

Právě že ta mladší verze - 8.3.2.79297 se při průletech chovala dobře a dokonce se mi zdálo, že i svižněji, ale začala se po hodině provozu při navigování za jízdy zadrhávat, jak jsme tu mnozí popisovali - a všichni jsem se shodli na stejném výsledku svých pozorování. Proto mne zajímá, jak se bude na takové dlouhé štece chovat ta 8.3.2.73871, vč. TMC.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod cosmo v 19 bře 2009 23:30

vo verzii 8.3.2.79297 nejak divne funguje update speedcamov cez speedcam.txt

pokial mam existujuci speedcam.txt, spustim iGO, vytvori sa .spdb file, kamery slapu v pohode...ale akonahle prepisem speedcam.txt novym fajlom s inymi kamerami (ina krajina, update, ...) tak update speedcam.txt nezbehne, ani pri starte nepise "Initializing Warninr Data".
Funguje to iba ked zmazem vsetkych fajlov zo speedcam adresara a manualne nakopirovane + mergnute speedcam.txt z viacerych typov kamier/statov... v
predoslych verziach to chodilo ok....chodi to niekomu na tejto verzii ?
cosmo.
iGO 8.3.2.93112; GJ 6.9.1pLT LakvaTomSoft
HTC Kaiser, 8GB SDHC, WM 6.0pro
cosmo

Příspěvekod SvoDa v 20 bře 2009 06:44

@cosmo: na mnoha místech tohoto fóra - např. tady viewtopic.php?f=7&t=5 by ses dočetl, že před nahráním nového speedcam.txt je nutno smazat obsah celého adresáře speedcam - při spuštění iGO kromě staženého SpeedCam.txt se ve složce speedcam vytvoří i soubor SpeedCam.spud a SpeedCam.spdb - při prvním startu iGO s novým speedcam.txt to trvá dlouho, než se ty soubory vytvoří - např. 20 minut. Další spuštění iGO je už rychlé.

@all: verze 8.3.2.73871 na SD kartě se ráno probudila svižně, tak to vypadá slibně.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 20 bře 2009 07:24

Mám skromnej dotaz.Poslední dobou se mě stává,že večer vypnu naši hračku(třeba ve 22:00) a ráno po probuzení se mě po krátké chvilce změní obloha na denní(asi si vezme čas přímo s GPS) ale čas dole třeba u naplánované trasy mám starý.Takže 22:01.Dokud si to nechytne satelity.Nevíte kde může být zakopaná sobáka?
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod cosmo v 20 bře 2009 07:39

@Svoda: dik za tip, ale neviem ci sme sa rozumeli. Pokial pri kazdom update zmazem cely /speedcam dir, pridem o predoslu dbazu radarov. Bol som v tom, ze prepisanie len speedcam.txt ti sposobi inkrementalny update .spud .spdb fajlov.
Mimoine toto sa pise v kazdom .txt pri speedcamoch:

Speedcam iGO8
1 Copy the downloaded speedcam.txt file to SDcard/iGO8/content/speedcam map. Restart iGO8. The file will automatically
update the database.
2 Enable Speedcams in Warning Settings
Note: the conversion requires certain amount of time depending on the size of the file. During conversion you'll see
’init warning messages’.

Ak chcem dbazu updatovar o dalsie udaje, preco zmazat cely adresar ?? Kde si potom iGO uklada predosle udaje ak nie v .spud, .spdb ?

dik
cosmo.
iGO 8.3.2.93112; GJ 6.9.1pLT LakvaTomSoft
HTC Kaiser, 8GB SDHC, WM 6.0pro
cosmo

Příspěvekod SvoDa v 20 bře 2009 08:12

@deus: máš aktivní aktualizaci (synchronizaci) času iGO8 s časem GPS - menu - nastavení - jazyk a jednotky - nastavení času a časového pásma - automatické opravy. Když nejsou zafajfkované čas máš vždy po probuzení aktuální. Když chceš synchronizovat, tak se pochopitelně musí počkat na signál GPS ;) Sám si zvol, jestli chceš mít vždy po probuzení aktuál čas, ale mít třeba v čase ochylky od reality, nebo zdali chceš mít vždy čas přesný, ale až po zachycení signálu GPS.
Navíc to souvisí s časem v přístroji.
Když např. chci testovat polohy sluníčka na displayi v různé denní doby, vypnu tu synchonizaci, v igo8 přes mnou přidané tlačítko settings v rychlém menu skinu změním v nastavení MIO čas a tento změněný pak mám i v igo8. Kdybych měl zaplou synchronizaci (autoopravy), tak v nastavení MIO změním čas, ale když mám signál GPS, stejně se mi okamžitě upraví do aktuálního dřív, než se vrátím do iGO8

@cosmo: tím, že vložíš nová .txt se nedoplní ty zbylé dva soubory, ale přepisují se a proto to nemusí dopadnout korektně. Už se to tu někde psalo, expert na radary Jasper by ti jistě dokázal odpovědět "zpatra" - mrkni se do těchto vláken - viewforum.php?f=7 . Dočteš se tam i o konvektorech, které ti vytvoří ty SpeedCam.spud a SpeedCam.spdb ze speedcam.txt přímo v PC a pak jen nahraješ do speedcam všechny tři soubory a nemusíš čekat na dlouhé vytváření těch SpeedCam.spud a SpeedCam.spdb při startu iGO8.
Myslím, že tebou popisovaný problém s verzí iGO8 to nemá nic společného.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 20 bře 2009 08:28

SvoDa píše:verze 8.3.2.73871 na SD kartě se ráno probudila svižně, tak to vypadá slibně.

Testy probouzení z karty verze pokračují i nadále úspěšně. Ze svých předch.zkušeností mám metodu, jak spolehlivě zjistit stabilitu iGO8, "stíhání" procesoru, čtení dat,... po probuzení:
zajistit, aby po probuzení mělo iGO8 co dělat - tzn. být na signálu GPS, mít naplánovanou trasu, mít kliknutý kurzor v mapě, kolem místa polohy mít pár radarů, to vše proto, aby po probuzení začalo iGO8 natahovat signál (barevné tečky), blikal kurzor v mapě, zahlásil se radar a hlavně hned po probuzení kliknout na jakoukoliv ikonu - např. Menu. Když to "drží", je to OK.
Jinak, když po probuzení neuděláš hned nic a jen vyčkáváš, můžeš absolvovat třeba 10 korektních probuzení a nabýt přesvědčení, že se verze po probuzení restartovat nebude, ale po jedenáctém probuzení, když to budeš nejméně čekat, se potvora restartuje.

Taky platí, že co restartuje na SD zpravidla nerestartuje na MFD. Ne všechny verze na MFD však jedou bez vložené karty (jakékoliv) ve slotu přístroje. K tomuto potřebuješ licenci, která je u verze 8.3.1.57021 a zmínky o ní lze najít na tomto fóru v souvislosti se slovem "panda".
SvoDa
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO8 verze, patche, update