@deus: máš aktivní aktualizaci (synchronizaci) času iGO8 s časem GPS - menu - nastavení - jazyk a jednotky - nastavení času a časového pásma - automatické opravy. Když nejsou zafajfkované čas máš vždy po probuzení aktuální. Když chceš synchronizovat, tak se pochopitelně musí počkat na signál GPS

Sám si zvol, jestli chceš mít vždy po probuzení aktuál čas, ale mít třeba v čase ochylky od reality, nebo zdali chceš mít vždy čas přesný, ale až po zachycení signálu GPS.
Navíc to souvisí s časem v přístroji.
Když např. chci testovat polohy sluníčka na displayi v různé denní doby, vypnu tu synchonizaci, v igo8 přes mnou přidané tlačítko settings v rychlém menu skinu změním v nastavení MIO čas a tento změněný pak mám i v igo8. Kdybych měl zaplou synchronizaci (autoopravy), tak v nastavení MIO změním čas, ale když mám signál GPS, stejně se mi okamžitě upraví do aktuálního dřív, než se vrátím do iGO8
@cosmo: tím, že vložíš nová .txt se nedoplní ty zbylé dva soubory, ale přepisují se a proto to nemusí dopadnout korektně. Už se to tu někde psalo, expert na radary Jasper by ti jistě dokázal odpovědět "zpatra" - mrkni se do těchto vláken -
viewforum.php?f=7 . Dočteš se tam i o konvektorech, které ti vytvoří ty SpeedCam.spud a SpeedCam.spdb ze speedcam.txt přímo v PC a pak jen nahraješ do speedcam všechny tři soubory a nemusíš čekat na dlouhé vytváření těch SpeedCam.spud a SpeedCam.spdb při startu iGO8.
Myslím, že tebou popisovaný problém s verzí iGO8 to nemá nic společného.