Toto diskuzní fórum je „odborně – technické“ a je zaměřeno k diskuzi o navigačních programech IGO. V tomto diskuzním fóru nenajdete nelegální software či mapy, ani odkazy které by k nim směřovaly.

www.navon.cz - Vše o navigacích NavON

Pokud nenajdete odpověď na fóru ani ZDE, položte nejdřív dotaz v příslušném vlákně a neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním. Vkládejte dotazy jen jedenkrát. Duplicitní příspěvky budou smazány.

BT komunikace PC <-> MIO

Re: IGO8.exe

Příspěvekod SvoDa v 08 bře 2009 22:17

Nejsem elektrikář a proto čerpám od lidí, kteří tomu rozumí, jako např. petko556, který se tím hodně zabýval (již na "předchozím" fóru) a m.j. i napsal, že baterka dostává záhul při připojení k PC - proto vymyslel i ten přepínací kabel (data/nabíjení).

petko556 píše: Zapojí sa kábel PC – MIO. Keď je vypínač vypnutý, MIO pracuje normálne. Keď sa zopne vypínač, MIO sa prepne do komunikačného režimu. Nie je potrebné vyťahovať žiaden kábel. Z PC pri zapnutom vypínači tečie cez odpor 330Ω prúd do MIO cca 2,5mA. LED dioda signalizuje nabíjanie, ale v skutočnosti odber MIO pri práci je 200 – 460 mA, takže 2,5 mA nedobíja, aj keď elektronika to tak signalizuje. .... akumulátor netrpí, pretože nie je systematicky v krátkych intervaloch nabíjaný a za okamžik vybíjaný. Aj keď sa všeobecne uvádza, že Li-Ion aku netrpí a nemá pamäťový efekt, tak neplatí to pre takéto extrémne prípady.

Samotné nabíjení v nabíječce (síťové, nebo v autě) nevadí - mám to pochopitelně furt v autozásuvce a nebo doma na nabíječce, ale sem tam otestuju výdrž bez nabíjení.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
Uživatelský avatar Moderátor
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 09 bře 2009 08:03

Kluci, pořád špekuluji, jak je to možné, že Vám to nejde. napadla mne ještě jedna věc, jestli jste nepřehlídli, jak už jsem psal:
SvoDa píše:Já do toho šel původně přes "spárování" PC - MIO (New connection) a přestože počítač MIO vidí, háže to chybu, tudy cesta nevede .
Zkusil jsem tedy rovnou Wireles File Transfer, MIO se hned objeví, tak jej zafajfkneš - vybereš v PC soubor, který chceš poslat a jen odešleš. Přenos začne okamžitě. V MIO se transferované soubory objeví ve složce My Dokuments a odtud si je v MIO pošleš kam potřebuješ.

Jinak v MIO "Control panel" (desktop) je ikona "Bluetooth Device Propeties", ve které můžeš vyhledat okolní zařízení a potvrdit jim nutnost/nenutnost autentifikace (PIN) nebo "Active" a zařadit je do Trusted (důvěryhodné).

Je docela dobře možné, že z vašeho PC je vaše MIO vidět, ale jelikož vaše PC (jeho adresa) není v sekci "Trusted" tak MIO soubory z něj logicky nepřijímá :!:
Otevřete v MIO
"Control panel" a v něm
"Bluetooth Device Propeties" a dejte
"Scan device" a mělo by vám to najít Adresu adresu vašeho BT manageru v PC.
Vaše PC se objeví v sekci "Untrusted" a vy jej šipkou pošlete do Trusted.
Já ve svém MIO zde v okně "Trusted" (důvěryhodné) mám adresu mého NB stále, takže jestli není zakopanej pes tady.

Máte při svých pokusech v MIO "Bluetooth Device Propeties" adresu vašeho BT manageru v PC? Jestli ano, tak už fakt nevím, jak to "obecně" kvalifikovat.
Musíte někdo z Vás, kterým to nechodí do 720 zkusit přenos do 520.
Jestli to půjde, pak se chová 720 jinak než 520.
Jestli vám to nepůjde ani do 520, děláte něco špatně, nebo nestojí BT manager v PC za nic.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek Nejprve hledejte odpověď zde, teprve pak položte dotaz v příslušném vlákně. Neptejte se hned někoho v soukromé zprávě, pomůžete tím i ostatním.
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 09 bře 2009 08:33

To SvoDa Dane,toto jsem dělal,povolil,přetáhl přesně jak píšeš,ale nešlo to activovat (active)Prostě jsem ho nespustil.Hned to hodilo chybu tuším BT blablabla error 55.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod SvoDa v 09 bře 2009 08:42

Tak to jsem z toho jelen :!:
Mimochodem, jelikož musí být nutně každý dobrý skutek po zásluze potrestán, tak po pořízení výše uvedených screenů a vložení SD do PC pro jejich stáhnutí se mi při vytahování karty z čtečky má 8GB karta rozštípla na hraně a přestože ji čtečka (integrovaná) v mém PC vidí a čte z ní, MIO ji bohužel nevidí :twisted:
Nepomohl pochopitelně ani Panasonic SDFormatter, je to mechanická závada, takže ji tak maximálně můžu používat jako flashku do PC ale MIO už ji neuvidí :( ostatní karty MIO vidí.
Kurnik, kdyby mi šel "zpětný chod" a mohl jsem si ty screeny poslat do PC přes BT, tak se mi to nestalo
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod vovi v 09 bře 2009 08:51

Já myslím, že za těmi problémy bude právě nekompatibilita BT softů od různých výrobců.
V MIO je prokazatelně IVT (BlueSoleil), Dan má v notesu asi taky to samé. Já mám teď nativní MS Bluetooth a chystám se na výměnu za Widcomm.
A po zkušenostech s IVT by mě nepřekvapilo, kdyby ten jejich PUSH profil byl trochu jinej, než u ostatních. Pokud se pamatuju, tak při pokusech s tím Bluesoleil jsem tehdy (s telefonem, MIO jsme ještě neměl) rozchodil skoro všechny profily, kromě přenosu stereo audia - za ten bych musel IVT připlatit. A všechno to pak skončilo na tom jejich směšném datovém limitu, po kterém po mně chtěli, abych si to zaplatil. Ten soft jsem dostal jako OEM "ovladač" k BT donglu, takže mě to tehdy dost nas.alo. Dokonce jsem tehdy tu jejich plnou verzi chtěl koupit, ale jejich technická podpora se k tomu vyjádřila v tom smyslu, že tenhle dongl oni nepodporují, nikdy nepodporovali a podporovat nebudou. A když jsem se ptal, jak je tedy možné, že jsem k tomu dostal jejich CD s jejich oficiálním manuálem a odkazy na konkrétní stránky jejich podpory, který dokonce existovaly (teď už ne) a o tom donglu tam psali, tak mi nějakej vohnout asi po dvou týdnech odepsal, že neví. A tím pro mě BlueSoleil skončilo (to ale nemluvím o tom, jak jsem se ho zbavoval) a jak někde ten jejich nápis ModrýSlunce vidim, tak dostávám kopřivku.

EDIT: To je ta 8GB Verbatimka od Adama? Ta mi taky praskla (rozlepila se "zadní" hrana) asi po třech týdnech používání. Oblepil jsem ji izolepou a od té doby šlape jak v PC, tak v MIO.
vovi
Honor 50 (Android 13)
Uživatelský avatar Administrátor
vovi
Administrátor

Příspěvekod SvoDa v 09 bře 2009 08:55

Ta SD je A-DATA od Adama a praskla vyštípl se kousek na boku - na protilehlé straně tam kde není zámek u té zkosené hrany :twisted: PC ji vidí, ale MIO ne :twisted: Isolepa nepomohla, to už jsem zkoušel. Chybí jí i kousek vodícího plastu úplně vlevo pod tím zkosením
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod tomasii v 10 bře 2009 00:45

Už jsem takhle vyhodil 4 karty, vždycky se kus uštípl a buď nedržely uvnitř, nebo z nich Mio nečetlo.
Při naší práci nakonec vždycky něco odejde - karta (lepší případ), čtečka, usb port, nebo něco ještě horšího. Mně se třeba v H610 připojuje a odpojuje zcela nepravidelně, ale dost často na krátkou dobu gps-ka. A tak pořád slyším "Hele, tady není signál"...

Mám stejnou chybu, jako Deusexx - hlášku:
Bluetooth hardware error
10050 (controller not present)

Asi máš v Miu něco navíc (ten controller) a proto Ti to jede. My pěšáci máme asi nějakou "light" verzi. :roll:
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

Příspěvekod SvoDa v 10 bře 2009 06:49

JJ, s těmi kartami, konektory,... je to úděl experimentátorů a daň z přidané hodnoty.
Myslel jsem, že bude stačit mít několik testovacích karet, nepřipojovat tak často MIO k PC a nejpíš bychom měli být každý navíc jedno testovací celé MIO :lol:

K tomu BT:Tome, zkoušel jsi ve své C520 ikonu "Bluetooth Device Propeties" v "Control panel" a v tom možnost Scan pro hledání okolních zařízení :?: Jestli to mně na 520 jede a tobě na tvé 520, stejně tak jako to nejede na 720 ne, tak to musí být softem BT v PC a ne v MIO :!:
SvoDa
Moderátor

Příspěvekod deusexx v 10 bře 2009 11:56

Toto budou jenom spekulace a doměnky.Ale pokud si z PC pošlu soubor nebo fotku do tydlifonu a projde to a do GPS to nechce projít,tak si myslím,že nebude problém ohledně softu BT v PC,ale asi na opačným konci.Ale dnes budu mít tu 520,tak večer budu testovat.
C720,Samsung Galaxy S7 Edge,Lenovo Yoga 10 Full HD
Uživatelský avatar Člen Klubu přátel iGO
deusexx
Člen Klubu přátel iGO

Příspěvekod tomasii v 10 bře 2009 17:38

Dane, zkoušel a někde jsem psal jako odpověď, že mi to hází stejnou chybu jako tuším popisoval deusexx, tj.

Bluetooth hardware error
10050 (controller not present)

:roll: :roll: :roll:
Tomáš

Obrázek
tomasii
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na iGO8 verze, patche, update